Katarzynka Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Witam. Mam plyte glowna asusa a7n8x-e deluxe i mam problem z karta dzwiekowa... mianowicie jak podlaczylam glosniki 5.1 to nie dzialaja one wszystkie (tzn. tylne i subwoofer) instalowalam juz sterowniki z plyty dolaczonej do plyty glownej jak i sciagalam z internetu ze strony nvidii najnowsze sterowniki. Tzn to jest cos dziwnego poniewaz jak w panelu sterowania nforce nacisne ton testowy to wszystko jest tak jak powinno (tzn dzwieki sa w tych glosnikach co powinny i wszystkie dzialaja :/) probowalam ustawic to wszystko wedlug tego opisu: http://www.frazpc.pl/artykuly/154/NVIDIA/S...Storm/od/A/do/Z jednak to nic nie dalo. A pozatym ja nie mam w panelu sterowania tych zakladek "MIDI" i ENVIRONMENT. Prosze niech mi ktos pomoze Aha dodam jeszcze, ze glosniki sa na 100% sprawne, poniewaz dzialaja z SB live 5.1 bez problemu (wyjelam ta karte, poniewaz chce sprawdzic czy naprawde sound storm jest lepsze od sb live ;p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Kasiu, Twoje mobo nie obsługuje soundstorma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 sprawdź typ hardware model czy wszystkie elementy systemu dźwięku w menedżerze urządzeń są i działają czy sterowniki jest najnowszy jakim programem odtwarzasz i czy jest to gra/muzyka ? spróbuj sprawdzić dźwięk na czymś innym (inny odtwarzacz/gra) sprawdź czy w systemie nie ma jakiś śmieci po sterawinkach creativa szczególnie w 'sterowniki urządzeń nie zgodnych z ACPI' (ukryta gałąź w menedżerze urządzeń) przejrzyj jeszcze raz ustawienia i podłączenie głośników technicznie jest lepszy ale z wykonaniem jest rożnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Kasiu, Twoje mobo nie obsługuje soundstorma. 1731697[/snapback] obsluguje napewno!! sprawdź typ hardware model czy wszystkie elementy systemu dźwięku w menedżerze urządzeń są i działają czy sterowniki jest najnowszy jakim programem odtwarzasz i czy jest to gra/muzyka ? spróbuj sprawdzić dźwięk na czymś innym (inny odtwarzacz/gra) sprawdź czy w systemie nie ma jakiś śmieci po sterawinkach creativa szczególnie w 'sterowniki urządzeń nie zgodnych z ACPI' (ukryta gałąź w menedżerze urządzeń) przejrzyj jeszcze raz ustawienia i podłączenie głośników technicznie jest lepszy ale z wykonaniem jest rożnie :) 1731778[/snapback] Oki posprawdzam to jutro, poniewaz dzisiaj nie mam dostepu do kompa ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Niestety wszystko posprawdzalam i nic to nie dalo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Tak się składa że spotkałem się z kilkoma zestawami kina domowego w których jest wbudowany dekoder 5.1 Problem nie leży w twojej karcie czy sterownikach tylko w tym zestawie kina domowego!! Jak słuchasz mp3 czy czegokolwiek co pracuje w stereo to działają ci tylko 2 głośniki. Dlatego w testach gdzie dźwięk jest kodowany w 5.1 to wszystko działa. Spróbuj podłączyć przez wyjścia liniowe. Tak mi się wydaje że to właśnie to ale mogę się mylić bo się nie znam na tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ale na sb live 5.1 wszystko dzialalo jak nalezy :/ wiec wydaje mi sie, ze to nie to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 A dokładnie w czym Ci te głosniki nie działają wsyzstkie? Masz podpięte przez SPDIF czy przez analogówke? Jeśli analog to idzie dźwięk przez realteka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) co do roznych odtwarzaczy mp3 to opcja Create Center Channel skutecznie powinna załatwic problem wiec to raczej nie problem programów a cos sie dzieje ja włączysz Dolby Surround Encoding ? probowałas przestawiac cos w programie NVSwap ? Edytowane 3 Listopada 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 jak wlacze dolby surround encoding to podczas testu dzialaja tylko glosniki przednie. probowalam przestawiac rozne opcje w nvswap ale to nic nie dalo :/ problem ten wystepuje we wszystkich programach :/ teraz do tego przeinstalowalam widnowsa i po zainstalowaniu najnowszych sterownikow od nvidii nie jest calkiem inny mikser... ale jak podobna sytuacja sie dzieje... w konfiguracji wszystkie glosniki dzialaja dobrze ale normalnie dzialaja tylko przednie i subwoofer (ale dopiero po wlaczeniu LFE i to do tego nie tak jak powinien :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) no to juz nie wiem co jest grane <_< a czy głosniki centrum i tył mozna podłaczyc do gniazd Surround L/R audio jack i Center/LFE audio jack ? Edytowane 4 Listopada 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...