Skocz do zawartości
RxD

Czy Moja Pg To Uciagnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Rozwazam zakup pamieci ram. W Everescie wyszlo mi cos takiego:

Plyta glowna: ECS K7VZA (5PCI, 1AGP, 1AMR, 3DDR DIMM, Audio)

Mikrouklad pg: VIA VT 8363A Apollo KT133A

Pamiec: 128MB (PC133 SDRAM)

I mam kilka pytan. Czy moja plyta glowna pomiescila by jedna kosc 512ddr? i czy sumowala by sie ze stara 128? Planuje zakup 512ddr ale ja jestem troche zielony wiec wole sie najpierw zorientowac. Tak w ogole to co byscie polecali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam miałem tą płytę główną :) . Więc pamięci DDR tam na pewno nie wciśniesz... Działa tam tylko i wyłącznie SDR. Jak kupisz Sdr'y np 512 mb to one się zsumują z tymi 128 mb, a więc będziesz miał 640 mb. Aha pamietaj żeby kupić sdr'y "pc133" czyli 133 Hz wtedy wykorzystasz w pełni kompa. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam miałem tą płytę główną :) . Więc pamięci DDR tam na pewno nie wciśniesz... Działa tam tylko i wyłącznie SDR. Jak kupisz Sdr'y np 512 mb to one się zsumują z tymi 128 mb, a więc będziesz miał 640 mb. Aha pamietaj żeby kupić sdr'y "pc133" czyli 133 Hz wtedy wykorzystasz w pełni kompa. Pozdro

1732034[/snapback]

hmm a co lepiej kupic? jedna kostke 512sd czy dwie 256? bo slyszalem ze przy wiekszej ilosci komp wykrywa tylko polowe..

p.s. dzieki za odpowiedzi :D

Edytowane przez RxD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi