Ghazi Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) Wiem, ze powinienem zwrocic sie do fachowców z Elektrody, albo innego forum nastawionego na elektronike, ale moje pytania są dość podstawowe i sądze, ze zostalbym tam wysmiany ;) Mianowicie: wymontowalem z amplitunera Unitra Merkury 303A końcówki mocy (STK077) i mam zamiar 'rozruszac' nimi mojego tworzonego własnie suba. Teraz pozostaja 2 pytania: 1. Tu schemacik: Na ktorym widze 9 wyjsc / wejsc, natomiast u mnie jest 15. Wydedukowalem, ze mam poloczone 2 uklady w stereo. Gdyby ktos miał jakis łopatologiczny schemacik, gdzie, juz do płytki, podłaczyc zasilanie i gdzie jest wyjscie na glosniki, byłbym wdzieczny :) (u mnie wygląda to tak: przez cała szerokosc płytki ponumerowane piny -1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 koniec płytki) 2. Jako, ze jest to sub, wcale nie potrzebuje wzmacniacza stereo. Czy moge podlaczyc kanaly równolegle bądz w szereg i dopiero podpiąć do głosnika? Dziekuje wszystkim, którzy dotarli do końca, bede wdzieczny za podpowiedzi :) Edytowane 1 Listopada 2005 przez Ghazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesooz Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) Na ktorym widze 9 wyjsc / wejsc, natomiast u mnie jest 15. Wydedukowalem, ze mam poloczone 2 uklady w stereo. Gdyby ktos miał jakis łopatologiczny schemacik, gdzie, juz do płytki, podłaczyc zasilanie i gdzie jest wyjscie na glosniki, byłbym wdzieczny To nie są wejścia/wyjścia, teu układ ma 2 wejścia reszta jest to zasilanie i takie tam... poszukaj dobrej noty katalogowej Wydedukowalem, ze mam poloczone 2 uklady w stereo. Gdyby ktos miał jakis łopatologiczny schemacik, gdzie, juz do płytki, podłaczyc zasilanie i gdzie jest wyjscie na glosniki, byłbym wdzieczny :) Na tym schemacie który załączyłeś wszystko widać, niestety nie jest to schemat od tego układu, niemożliwe abyś miał układ o tej samej nazwie co schemat który pokazałeś - ilość nóżek się nie zgadza :) (u mnie wygląda to tak: przez cała szerokosc płytki ponumerowane piny -1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 koniec płytki) Walnij jakieś zdjęcie tej płytki i najlepiej czytelne zdjęcie scalaka. 2. Jako, ze jest to sub, wcale nie potrzebuje wzmacniacza stereo. Czy moge podlaczyc kanaly równolegle bądz w szereg i dopiero podpiąć do głosnika? Ty tu nie kombinuj nic z mostkowaniem wyjść, nie masz pojęcia jak to podłączyć więc najprawdopodobniej spalisz końcówke :) I to by było na tyle :) Edytowane 1 Listopada 2005 przez yesooz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Więc to GML025...? Wyglada to tak: http://ghazi1.webpark.pl/wzmak2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesooz Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) to co widac na tym zdjęciu to tylko wyprowadzenia dwóch kanałów :0 - i to wszystko co ci mogę powiedzieć, najlepiej daj zdjęcie scalaka :0 Edytowane 2 Listopada 2005 przez yesooz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...