Skocz do zawartości
Ghazi

Stk077 - Jak To Ugryźć ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze powinienem zwrocic sie do fachowców z Elektrody, albo innego forum nastawionego na elektronike, ale moje pytania są dość podstawowe i sądze, ze zostalbym tam wysmiany ;)

Mianowicie: wymontowalem z amplitunera Unitra Merkury 303A końcówki mocy (STK077) i mam zamiar 'rozruszac' nimi mojego tworzonego własnie suba. Teraz pozostaja 2 pytania:

1. Tu schemacik: Dołączona grafika

Na ktorym widze 9 wyjsc / wejsc, natomiast u mnie jest 15. Wydedukowalem, ze mam poloczone 2 uklady w stereo. Gdyby ktos miał jakis łopatologiczny schemacik, gdzie, juz do płytki, podłaczyc zasilanie i gdzie jest wyjscie na glosniki, byłbym wdzieczny :)

(u mnie wygląda to tak: przez cała szerokosc płytki ponumerowane piny -1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 koniec płytki)

2. Jako, ze jest to sub, wcale nie potrzebuje wzmacniacza stereo. Czy moge podlaczyc kanaly równolegle bądz w szereg i dopiero podpiąć do głosnika?

Dziekuje wszystkim, którzy dotarli do końca, bede wdzieczny za podpowiedzi :)

Edytowane przez Ghazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ktorym widze 9 wyjsc / wejsc, natomiast u mnie jest 15. Wydedukowalem, ze mam poloczone 2 uklady w stereo. Gdyby ktos miał jakis łopatologiczny schemacik, gdzie, juz do płytki, podłaczyc zasilanie i gdzie jest wyjscie na glosniki, byłbym wdzieczny

To nie są wejścia/wyjścia, teu układ ma 2 wejścia reszta jest to zasilanie i takie tam... poszukaj dobrej noty katalogowej

Wydedukowalem, ze mam poloczone 2 uklady w stereo. Gdyby ktos miał jakis łopatologiczny schemacik, gdzie, juz do płytki, podłaczyc zasilanie i gdzie jest wyjscie na glosniki, byłbym wdzieczny :)

Na tym schemacie który załączyłeś wszystko widać, niestety nie jest to schemat od tego układu, niemożliwe abyś miał układ o tej samej nazwie co schemat który pokazałeś - ilość nóżek się nie zgadza :)

(u mnie wygląda to tak: przez cała szerokosc płytki ponumerowane piny -1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 koniec płytki)

Walnij jakieś zdjęcie tej płytki i najlepiej czytelne zdjęcie scalaka.

2. Jako, ze jest to sub, wcale nie potrzebuje wzmacniacza stereo. Czy moge podlaczyc kanaly równolegle bądz w szereg i dopiero podpiąć do głosnika?

Ty tu nie kombinuj nic z mostkowaniem wyjść, nie masz pojęcia jak to podłączyć więc najprawdopodobniej spalisz końcówke :)

I to by było na tyle :)

Edytowane przez yesooz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi