Skocz do zawartości
ath

Sensible Soccer 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, a czy wy na keybordzie gracie....

Udało mi się lobnąć obrońce (ale jak to zrobiłem niepamietam), macie jakies tricki klawiszowe. Zauwazyłem, że jest strasznie dużo kombinacji. Nie wiem jak z rogu wybijać, jak lob dać, jak wkręcić z rogu, szybko, bliską??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez gram na klawiaturze. Gierka calkiem przyjemna. Co do gry po necie pewnie duzo odpadloby osob, gdyby sie okazalo, ze gra bedzie zabezpieczona star force'em czy innym badziewiem. Szkoda, ze nie udalo mi sie znalezc jakiegos patcha do modyfikowania czasu rozgrywki w demie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka jest niezla :D

Ath - mi dziala (mamy te same karty;])

Na klawiaturze idzie grac, mozna wkrecac itp. 2:0 wygralem na razie ;]

Na razie uzywam tylko klaiwszy "X" i "Z" znacie jakies inne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez gram na klawiaturze. Gierka calkiem przyjemna. Co do gry po necie pewnie duzo odpadloby osob, gdyby sie okazalo, ze gra bedzie zabezpieczona star force'em czy innym badziewiem. Szkoda, ze nie udalo mi sie znalezc jakiegos patcha do modyfikowania czasu rozgrywki w demie.

Jak to dużo, jak będzie miała dobry multi bez lagów, to kupię bankowo. Droga nie będzie (; bo dużo nakładu w nią nie włożyli, a jaka miodność!!!

Zresztą nie wydaje mi się żeby SF była zablokowana, jedyna możliwość to cdkey przy autoryzacji...

niko2003 gramy na padach. BTW. Jakie kombinacje odkryłeś ? :blink:

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Ja też, taką wkrętkę w samo okienko zapodałem. Ostatni raz mi taki gol się udał jak grałem w podstawówce na wfie :lol: (mimo, że było to 11 lat temu, to wciąż pamiętam jak dziś :lol2: )

Rozumiem, że mając fulla zorganizujemy jakieś purepc'etowe rozgrywki, co Panowie? ;)

no ba B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kombinacje, udało mi sie dwóch obrońców minąc, co w sensiblu jest "szokiem" no i biegłem środkowym i zamiast podać po ziemi, lobnąłem obronce i dostał ją mój napastnik.

Żeby lobnąc krótką piłką, nie pamiętam z porzednich wersji. Można strzelać wysokie piłki, może taką trafię za xx meczów (tylko nie wiem czy to przez naciskanie spacji (bo to bieg) czy przed naciskanie dołu bo za każdym razem naciskam oba klawisze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie denerwuje Was ten bug z lecaca pilka obok bramki, ktora pozniej niewiadomo jakim cudem zmienia swoja pozycje i bramkarz ja wylapuje? :blink: W finalnej wersji musza to wyeliminowac.

Probowalem strzelic bramke z rzutu roznego i tylko poprzeczke upolowalem. Moze kiedys mi sie uda ta sztuka :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze do tej sztuki jest pad wymagany :) inaczej ciezko panie, ciezko.

Tez mnie troche wkurza to ze bramkarz ma jakies teleporty. Wale pileczke pieknie w rog to ten nagle ja wylapuje. Dziwne troche.;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mnie troche wkurza to ze bramkarz ma jakies teleporty. Wale pileczke pieknie w rog to ten nagle ja wylapuje. Dziwne troche.;]

no wreszcie dorwałem demko. gra super. gram na padzie i jakoś ciężko mi sobie wyobrazić jak można na klawce w tą gre grać. Mam nadzieje, że w pełnej wersji znikną te błędy z bramkarzem no i że system rozgrywek będzie tak jak w starym SWOS, czyli prawdziwa kariera. Zaczynamy jako trener klubu a kończymy jako trener reprezentacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, za czasów pierwszych senisble każdy grał na klawiaturze i było w pytę (choć teraz sam gram na padzie, heh) ;)

Na klawie ? Na amidze ? Nieee ma takiej opcji, kazdy szanujacy sie amigowiec mial quickshota i na nim mykal w swos'a. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, za czasów pierwszych senisble każdy grał na klawiaturze i było w pytę (choć teraz sam gram na padzie, heh) ;)

no właśnie kto grał na klawie ?? ta gra byla stworzona dla joya. zreszta widziałem wersje na pc w tamtych czasach i była kiepawa. Najlepsza była na amigę i większość osób ze mną się zgodzi. No ale teraz jest pad i gra się równie dobrze jak na joyu, dobrze, że dokupiłem sobie pada na kabelku do konsoli :) Edytowane przez PawelDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trzeba się z Tobą zgodzić. Ver amigowska była extra jak i inne gierki. :D

PS. Kucyk. NIe pomyliłeś przejściówek do pada od PS2? Bo ja tam widzę konwerter z PS2 na GameCuba. :)

PS2. Ja kupiłem DualShocka za 25zł (oryginał) a przejścióweczkę sam zrobiłem na LPT. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS2. Ja kupiłem DualShocka za 25zł (oryginał) a przejścióweczkę sam zrobiłem na LPT. :)

dzieki temu nie masz wibracji... w pesie i tak ich nie wykorzystasz... no, ale pad to dualSHOCK wiec w innych grach wibrowania nie uswiadczysz (a wibracje ma ten pad bdb)

ten dualshock za 25zl to pewnie jakas uzywka, te pady za ~70zl to nowki i od PS2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chwili obecnej moj najlepszy wynik to 5:0, a nie gralem zbyt duzo. Mam wrazenie, ze na moim domowym kompue gra bedzie bardziej dynamiczna, bo na laptopie strasznie czasami zwalnia :/.

Co do starego SS to gralem na padzie od CD32, bo taka wlasnie amige mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie ja na padzie gram ;]

Niezla brameczke przed chwila udalo mi sie strzelic ;] Pilka poszybowala w prawo okienko, a strzal byl wykonany z lewej strony boiska przed polem karnym ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam demo Sensible Soccer 2006 na dysku, lecz jest pewien problem którego nie mogę rozwiązać. Otóż przy próbie jakichkolwiek zmian wyskakuje mi błąd. Słyszałem że na padzie ta gra jest bardzo fajna. Jak na razie nie mogę tego doświadczyć ponieważ musze grać przy rozdzielczości 640x480. Proszę o pomoc!

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOw Stary/Nowy Sensible Soccer - ile to nocek sie zarwało na Amidze pogrywając w Kariere. Jeżeli poprawią kilka elementów typu teleportujący się bramkarze będzie Hit na miare starego Sensibla - i nowy król piłki w wydaniu ARCADE (fifa ma sie czego obawiać ;) )

Szkoda tylko że nie ma szans na orginalne składy . Pamiętam jakie wrażenie robiła ilość LIG i orginalnych nazwisk w starym dobrym Sensible World Of Soccer 95/96 .

ps. działa wam przycisk BENCH /ławka który powinien służyć do robienia zmian ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój rekord odległości (wszystko na klawiszach), rzucił się za daleko i za nogami poszło bramkarzowi (to nie spotykane, zeby bramkarz rzucił się za daleko, albo i nie za daleko ale za szybko....)

Dołączona grafika

Jestem ciekaw, jak bardzo moj zawodnik jest przesuniety od słupka, chyba pare cm na prawo...

Grajcie z zalaczonym frapsem (bo ja niestety printscreen) i dawajcie dziwne bramki, warto poznawac mozliwosci i sposoby..

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam demo Sensible Soccer 2006 na dysku, lecz jest pewien problem którego nie mogę rozwiązać. Otóż przy próbie jakichkolwiek zmian wyskakuje mi błąd. Słyszałem że na padzie ta gra jest bardzo fajna. Jak na razie nie mogę tego doświadczyć ponieważ musze grać przy rozdzielczości 640x480. Proszę o pomoc!

I jak nikt mi nie pomoże też chciał bym pograć w tą gierkę. Proszę raz jeszcze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój konfig to:

Procesor: Amd Athlon Mobile 2500+

Płyta główna: Abit nf7

Karta Graficzna: Nvidia gf6600 (czytałem w readme że nie jest obsługiwana)

Ram: 512mb

Directa instalowałem tego co niby podczas dema sie instaluje.

A sterowniki od grafiki mam oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie:

Supported Graphics Cards:

-------------------------

- ATi Radeon 8500, 9000, 9100, 9200, 9500, 9600, 9700, 9800, X700, X800, X850, X1300, X1600, X1800.

- nVidia GeForce 3, GeForce 4 (not MX), GeForce FX 5200, 5600, 5700, 5800, 5900, 5950, 6800, 7800, 7900.

Chyba musisz poczekac na jakiegos patcha, ktory doda obsluge 6600. Z drugiej strony to troche dziwne, ze 6600 nie ma na tej liscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie:

Chyba musisz poczekac na jakiegos patcha, ktory doda obsluge 6600. Z drugiej strony to troche dziwne, ze 6600 nie ma na tej liscie.

Ja tez o tym pisalem, mi gra sie nie che odpalic, blad zamieszczalem w tym temacie.

Pioorek ma 6600 i z tego co pisal to odpalil bez problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działać to własciwie i u mnie działa. Tylko mam problem ze zmianą jakichkolwiek ustawień.

K***a zastanawiałem sie miedzy 6600 a 9800 i kurde wybrałem 9800 może to był wielki błąd??

Edytowane przez Rengor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi