viper Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Witam. Sprawa jest nastepujaca. Zrobilem sobie tescik. I sie zalamalem. Przede wszystkim podam dane: Posiadam Athlona XP 1800+ /2000+ (1674 MHz) Grafike GeForce 4 MX 440 przetaktowany na 300 MHz zegar a pamiec na 410 MHz. (stabilnie). RAM 256 DDR ... itd itp ale co tu mowic Zrobilem Benchmarkiem 3DMARK2001 SE niezarejstrowany (nie kupionym?) i wynik mnie zabil: otoz tylko ~5400 !!! Zrobilem Compare na stronie z innymi o identycznych parametrach! i znowu szok! oni mieli ~7100!!!! co jest nie tak? nie wiem co jush mam zrobic? a moze wrocic do standardow? to jest odtaktowac? prosze o jakies rady! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 jesli nie masz to wrzuc driverki z serii 40.xx wynik ci sporo podskoczy zainstaluj tez VIA SP 4.43 i powinno byc oki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Witam. Sprawa jest nastepujaca. Zrobilem sobie tescik. I sie zalamalem. Przede wszystkim podam dane: Posiadam Athlona XP 1800+ /2000+ (1674 MHz) Grafike GeForce 4 MX 440 przetaktowany na 300 MHz zegar a pamiec na 410 MHz. (stabilnie). RAM 256 DDR ... itd itp ale co tu mowic Zrobilem Benchmarkiem 3DMARK2001 SE niezarejstrowany (nie kupionym?) i wynik mnie zabil: otoz tylko ~5400 !!! Zrobilem Compare na stronie z innymi o identycznych parametrach! i znowu szok! oni mieli ~7100!!!! co jest nie tak? nie wiem co jush mam zrobic? a moze wrocic do standardow? to jest odtaktowac? prosze o jakies rady! chyba ze masz grafe z szyna dla pamieci 64Mbit bo ponoc takie tez wyszly :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 ale w tym rzecz ze mam najnowsze driverki i do VIA tysh pytanko czy moze cos jest nie tak w ustawieniach karty ? ja taki troche amatro jestem i malo mam jeszcze pojecia o podkrecaniu... :) moze jakies rady co zmienic z domyslnych ustawien... bo ja tylko zmienilem zegary ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ustaw sobie pozadnie bios, w ustawieniach karty powylanczaj fsaa i filtroweanie anizotropowe, ustaw najgorsza jakos tekstur(najwyzsza wydajnosc w usatweiniach direct3d, sprawdz czy nie podlanczaja ci sie jakies niewidoczne aplikacje(alt + ctrl + del) i tylw:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Teraz pytanie brzmi jak dobrze ustawic w biosie ? :D A i jeszcze jedno w sprawie procesorka. czy wystarczy zmiana w biosie zegara ze 133 na 149? czy powinienem zrobic to na plycie? i pytanie co do jakichs blokad nie bardzo jestem w temacie? moze jakies linki do stron o tym albo szybkie poinformowanie na forum ;] pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 wylacz w sterach antyaliasing,wylacz v-sync dla d3d (np:riva tunerem) , ustaw poziom szczegolow w d3d na maksymalna wydajnosc , powylanczaj w msconfig zbedne aplikacje przed puszczeniem 3dmarka (typu antywirus,gg i takie tam) zrob defragmentacje dysku 8O nie podales jaka masz mobo , firma i chipset sis,via czy nforce i jakiej firmy ten MX?? pamieci w biosie pusc na cl2 , wlacz fastwrites podkrec grafe core i memory , tylko nie przesadzaj !!! na poczatku po 5 MHz i w gore az do artefaktow , jak ci sie pojawia , zjezdzaj nizej o pare MHz i to chyba all co ci moge poradzic a tak szczerze masz wyszukiwarke i o tym bylo tyle postow ze powinienes sie wstydzic !!! -pozdrawiam wszystkich- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Tak jest mi wstyd poszedlem na latwizne Przepraszam :( Pozdrawiam i dziekuje za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 7100 z GF4MX440 to chyba jeden z tych wyniqów dzięki azotowi/freonowi. Zazwyczaj zbliżają się one do 6500ptk, a więc nie jest tak źle. ;) jesli nie masz to wrzuc driverki z serii 40.xx wynik ci sporo podskoczy zainstaluj tez VIA SP 4.43 i powinno byc oki Ale to na zdrowy rozum tyczy się tylko GF3 Ti oraz GF4 Ti bo one posiadają Pixel Shader, a ogólny wyniq w 3D Marku wzrasta tylko dzięki Game4 Nature korzystającego właśnie z Pixel Shadera. To jak zwiększyć wyniq napisali poprzednicy, dodam tylko, że w biosie należy ustawić timingi pamięci na możliwie jak najmniejsze (2-5-2 CL2), włączyć Fast Write oraz AGP4x itp. Koniecznie zainstaluj pakiet driverów dla chipsetu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 viper - Po pierwsze czy kupiles wersje mx440 SE ? Po drugie, moze masz powlaczane AA i anizo w zakladkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Czlowieku strasznie nedzny masz wynik :( Ja jak mialem GF2Ti podkrecone do 270/450 i na podkreconym CPU mialem ~5500 :!: :!: Tak wiec widze ze te GF4MX440 to jakis shit :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Czlowieku strasznie nedzny masz wynik :( Ja jak mialem GF2Ti podkrecone do 270/450 i na podkreconym CPU mialem ~5500 :!: :!: Tak wiec widze ze te GF4MX440 to jakis shit :oops: a ajk pisalem miesiac temu, ze gf2 sa lepsze to nikt nie wierzyl :lol: 8) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Tak jest mi wstyd poszedlem na latwizne Przepraszam :( Pozdrawiam i dziekuje za info Koledzy maja racje, poszukaj topicow, mnustwo tego jest na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...