Skocz do zawartości
M79

Otwarty list do administracji - precz z terrorem

Rekomendowane odpowiedzi

Tytul posta moze jest nieco na wyrost, ale to nie oznacza ze tematu nie ma! Ostatnio przybylo tutaj paru moderatorow, ktorzy chyba za bardzo do siebie wzieli swoje obowiazki.

Ja rozumiem, ze trzeba forum moderowac, zeby wyeliminowac paru palantow, ale bez przesady:!:

Zamykane sa tematy, w ktorych kilka osob chcialoby sie dalej wymieniac informacje, co mnie i ich obchodzi, ze moderator po przeczytaniu 3 tysiecy postow widzial taki temat juz 20 razy? Ja czesto, zeby znalezc odpowiedz na szukane przeze mnie pytanie musialem przeczytac po 5 watkow na ten sam temat by kiedys tam znalezc ta jedna interesujaca uwage!

MASOWE zamykanie tematow doprowadza do sztywnienia tego forum.

Takie traktowowanie jak od paru dni tutaj mozna spotkac jedynie w Chinach :!: i tylko tam nie ma dyskusji dlaczego :!: :?:

Oliwy do ognia dolewaja aliasy moderatorow. Grzesiu brawo za Terrorizera, jestes boski, poczuj sie tutaj panem i wladca.

Inkwizytor? Co na ten temat maja myslec uzytkownicy i goscie??? Te nicki byly nawet fajne, ale do momentu kiedy nie zaczely sie tutaj pokazy sily moderatorow.

Ja nie chce nikogo obrazac, chce dyskusji ktora przywroci zdrowa sytuacje.

Proponuje moderatorom zeby zamykali mniej niz wiecej, nie bedzie wtedy paranoicznych sytuacji ze jeden moderator KOMPLETNIE BEZ SENSU zamyka temat (oc 3,06 - to jest to co mnie naprawde w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilo), a drugi go potem musi otwierac. Moderatorowi WIDZIMISIE i pach koniec dyskusji??? Jesli moderator czuje sie przeciazony to niech sobie odpusci, a nie bez sensu banuje wszystko jak leci pokazujac swoja slabosc i niedojrzalosc. W koncu jest was tylu ze powinniscie nad tym wszystkim panowac BEZ brutalnych metod, przynajmniej nie na taka skale.

Polecana literatura, dla tych co nie maja wlasnej wybrazni:

[1] Franz Kafka - Proces

[2] George Orwell - Folwark zwierzecy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamykane sa tematy, w ktorych kilka osob chcialoby sie dalej wymieniac informacje, co mnie i ich obchodzi, ze moderator po przeczytaniu 3 tysiecy postow widzial taki temat juz 20 razy?  

Wybacz, ale skoro ja znalazlem temat juz 20 razy, to i kazdy inny sobie poradzi. Wyszukiwarka to naprawde fajne urzadzenie, i wcale nie takie trudne w obsludze jak sie co poniektorym wydaje.

Ja czesto, zeby znalezc odpowiedz na szukane przeze mnie pytanie musialem przeczytac po 5 watkow na ten sam temat by kiedys tam znalezc ta jedna interesujaca uwage!

I wlasnie dlatego powtarzajace sie tematy sa blokowane/kasowane - zeby latwiej bylo szukac.

Oliwy do ognia dolewaja aliasy moderatorow. Grzesiu brawo za Terrorizera, jestes boski, poczuj sie tutaj panem i wladca.

Inkwizytor? Co na ten temat maja myslec uzytkownicy i goscie??? Te nicki byly nawet fajne, ale do momentu kiedy nie zaczely sie tutaj pokazy sily moderatorow.

Przepraszam bardzo, ale czy myslisz ze mozna sobie samemu zmienic alias? Wybacz, ale to jest niewykonalne dla usera czy modera - moze to zrobic tylko administracja, wiec nie rozumiem pretensji

Oprocz tego wkurzaja mnie ciagle najazdy na moja osobe, dzien w dzien pojawiaja sie tematy w ktorych ktos cos do mnie ma. Ja tez mam zaczac zakladac ankiety np "czy xxxxxx to debil". Bez przesady, dobrze?

Poza tym i tak takie tematy jak ten do niczego nie prowadza, tylko zamieniaja sie po kilku wypowiedziach w jalowa dyskusje - zobacz sam jak wygladaja wszystkie wypowiedzi oprocz Twojej.

A pozniej i tak dostane bluzgi na priv, jak smialem zamknac temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z aliasami nie mialem pojecia: przepraszam. Jednak ktos ci to musial przydzielic, niech ta osoba sie zastanowi nad tymi nazwami, ktore kreuja kowbojow pilnujacych bande wiesniakow.

Grzesiu, twoje wypowiedzi typu "przyzwyczacie sie porzadku" na pewno nie sa przez wielu zbyt mile odbierane... O ile ludzie "najezdzaja" tylko na ciebie to cos musi w tym chyba byc?

Ja rowniez zamiast dalszych dyskusji wolabym widziec bardziej PRZYJAZNE dla uzytwkownika forum, nie mam nic przeciwko by zamknac ten topic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z aliasami nie mialem pojecia: przepraszam. Jednak ktos ci to musial przydzielic, niech ta osoba sie zastanowi nad tymi nazwami, ktore kreuja kowbojow pilnujacych bande wiesniakow.

Grzesiu, twoje wypowiedzi typu "przyzwyczacie sie porzadku" na pewno nie sa przez wielu zbyt mile odbierane... O ile ludzie "najezdzaja" tylko na ciebie to cos musi w tym chyba byc?

Ja rowniez zamiast dalszych dyskusji wolabym widziec bardziej PRZYJAZNE dla uzytwkownika forum

Masz racje, tego chyba kazdy z nas chce.

Jednak jak sobie wyobrazasz "przyjaznosc" forum, jezeli nie bedzie na nim dyscypliny i porzadku ?

- jezeli userzy nie beda przestrzegac zasad i regulaminu ?

- taka jest niewdzieczna rola moderatorow, to co ktos na..a , my musimy sprzatac :?

spotykajac sie w dodatku z niezrozumieniem i bluzgami, wielu userow :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez zamiast dalszych dyskusji wolabym widziec bardziej PRZYJAZNE dla uzytwkownika forum

Masz racje, tego chyba kazdy z nas chce.

Jednak jak sobie wyobrazasz "przyjaznosc" forum, jezeli nie bedzie na nim dyscypliny i porzadku ?

- jezeli userzy nie beda przestrzegac zasad i regulaminu ?

- taka jest niewdzieczna rola moderatorow, to co ktos na..a , my musimy sprzatac :?

spotykajac sie w dodatku z niezrozumieniem i bluzgami, wielu userow :?

Nie zebym sie podlizywal ale REED MA RACJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i po kiego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a odkopujesz ten temat :?: :twisted:

rozumiem ze mozna nie umiec wykorzystywac opcji szukaj, ale ze byc tak walnietym by nabijac sobie posty na topicu ktory ma ponad pol roku i nie jest juz raczej na czsie :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i po kiego [ciach!] odkopujesz ten temat  :?:  :twisted: 

rozumiem ze mozna nie umiec wykorzystywac opcji szukaj, ale ze byc tak walnietym by nabijac sobie posty na topicu ktory ma ponad pol roku i nie jest juz raczej na czsie  :evil:

Moze mialem zalozyc nowy topik co ? Bo ten ma pol roku ? szczerze wali mnie to co sobie myslish. Inni wyrazili swoja opinie, dlaczego ja nie moge. Zreszta teras liczba postow i tak nie jest wyswietlana ( dopiero w profilu i bardzo dopshe) wiec nie wiem o co afera :? A she kaurat przegladajac forum trafilem na ten temat i poczulem she moge cos do niego wniesc to zle ? Ogolnie to kolejna shecz ktora bardzo irytuje mnie na tym forum... czepialstwo coponiektoorych uzytkownikow :roll: Eh... a z opcji szukaj korzystam czesciej i chyba efektywniej nish Ty. Pozatym naprawde szczerze wali mnie rowniez liczba moich postow. Po to jest forum sheby ludzie mogli NA FORUM prezentowc swoje opinie i sady na dane tematy. Jesli jest taka opcja to moderatorzy maga mi wyzerowac moje posty, jest mi to obojetne... no i ja nie chwale sie liczba postow dopisujac do miejscowosci Liczba Postow: XXX :evil:

PS a czy Ty rowniesh nie nabiles sobie posta zwracajac mi uwage ? Istnieje chyba taka opcja jak PW ale moshe nie umiesh z niej efektywnie korzystac ?

Ehs... wiecej sie nie wypowiadam na ten temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naucz ty się po polsku pisać. Chyba niedługo zacznę zaznaczać błędy na czerwono.

Szkoda czasu... lepiej zajac sie pomoca innym forumowiczom... nie ? Ty pishe sie pshes grzecznosc z duzej litery jesli sie jush czepiamy pisowni :wink: A poslugiwanie sie polskimi znakami moshe niezle utrudnic odczytanie wyrazu/zdania ludziom pracujacym bes polskich fontow... A co do mojej pisowni to zamiana "ż, sz, rz" na "sh" czy tesh "ó" na "oo" jest celowa i nie wiedze w tym nic zlego 8) Nie liczy sie pisownia wazna jest tresc...

Do soultaker'a. Styl dzieciaka z irc'a ;]

A z tym to zgadles... duzo czasu spedzilem w sieci IRC a dzieckiem zapewniam Cie nie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że twój styl może nieźle utrudnić odczytywanie wyrazu/zdania ludziom w polsce. A co do polskich znaków to praktycznie każda przeglądarka obsługuje kodowanie polskich fontów w iso więc nie widzę problemu.

Poza tym pisownia się liczy również, bo bez niej nie da się zrozumieć treści. Przekaz przede wszystkim powinien być zrozumiały. I ja widzę sporo złego w twojej pisowni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesto zagraniczne przegladarki pracuja w systemie Unicode co sprowadza polskie znaki do dziwnych krzaczkow... pozatym spotkalem bardzo malo osob ktore posluguja sie polskimi fontami na ircu, gg, chociashby tym forum czy jemu podobnych, wogole wypowiadajacych sie w necie... rowniez niewiele osob mialo jakiekolwiek problemy z odczytaniem tresci moich wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi czym się różnią zagraniczne przeglądarki od polskich? Właściwie to się używa 4, może 5 różnych na całym świecie. A to, że mało osób spotkałeś, nie świadczy o tym, że nikt ich nie używa. Nie wiem dlaczego ty tak się prosisz o to, żebym nie lubił ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec moshe nie zagraniczne przegladarki a systemy na ktorych sa zainstalowane... mialem przyjemnosc pracowac na komputerach z niemieckim i holenderskim windowsem i tam nie ma polskich znakow w przegladarce zmiana systemu na zachodnioeuropejski iso nic nie daje bez zainstalowania odpowiedniego skladnika systemu pobieranego z netu

Tam gdzie jestem pewien ze polskie znaki nie utrudnia czytania to je stosuje, np podczas rozmow na gg (rowniesh pierwsze posty na forum tweaka pisalem z polskimi znakami ale zrezygnowalem z tego). A she lubie napisac "she" zamiast "że" to jush kwestia przyzwyczajenia/nawyq jak kto woli. Bez tych "kwiatkow" pishe wylacznie kiedy jestem zmushony do tego

Nie proshe sie rowniez o to aby mnie ktokolwiek nie lubil... bo o wrogow nie trudno, trudniej o pshyjaciol... a jestem typem czlowieka, ktory nie potrafi cicho siedziec w koncie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi