theRav Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Zastanawia mnie jedna sprawa, testy kart graf. są zwykle robione na mocnych sprzętach, np. tutaj: http://www.frazpc.pl/artykuly/310/3/x/Gainward/Geforce/6800 zrobili testy na procku AMD Athlon 64 3000+. Czy wyniki takich testów znaczą, że tak samo będą się różnić np. ge6600gt od ge6800gt na gorszych procesorach. Czy mogę np. przyjąć, że przy moim AMD Athlon 2500+ Burton wyniki testów będą wyglądały podobnie? Nie chodzi mi o same wartości punktów, bo te pewnie spadną ale wzajemne proporcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Testy sa robione na silnych maszynach aby reszta sprztu nie spowolniala karty, aby sprzet nie wplywal znaczaco na wyniki testow. Na slabszym sprzecie gry beda napewno dzialac wolniej bo gra to nie tylko scena 3D to rowniez AI, swiat, interakcja z otoczeniem itd. Nie mowie tutaj o 3DMarkach(od 2003) bo one sa zrobione aby glownie obciazyc karte a nie reszte sprzetu dlatego ten test jest malo zalezny od reszty komponentow(w przeciwnienstwie do 3DMarka 2001 SE) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Przyklad AXP 2500+ @ 2.5GHz 1gb ram 6800GT @ ultra (16 potokow) vs A64 @ 2.7GHz 1gb ram x800GT (12 potokow) Counter Strike Source : I na tym drugim kompie mialem wieksza srednia ilosc w 1024x768 (AAx4 Anizo 8x) niz w tym pierwszym w 1024 na default bez upiekszaczy... To samo bylo w innych grach... Ogolnie axp byl waskim gardlem dla 68GT . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theRav Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Heat - tego się właśnie obawiałem :sad: Jak sądzicie, czy w sytaucji, kiedy nie mam możliwości zmiany procka jest sens kupowania ge6800gt? czy też 6800gt przy athlonie 2500+ będzie się nudził a ja i tak nie zobaczę różnicy w stosunku do np. 6600gt? A może mimo wszystko różnica będzie znacząca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ja uwazam , ze najlepiej zrobisz sprzedajac SocketA poki jeszcze jakas kase za niego mozesz dostac i dolozyc ta kase co masz na 68GT do A64 i kupic go z jakas slabsza karta na razie... Za jakis czas dozbierasz na lepsza karte i bedziesz mial juz w miare solidny konfig... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...