szpaaku Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam! Zamierzma kupić sobie aparat cyfrowy, nieznam się na tym zbyt dobrze ale upatrzylem sobie ten aparat za 1569 zł. Czy opłaca się go kupić, lub może są jakieś lepsze w tych granicach cenowych ( do 1600 zł). P.S. Chcę mieć poprostu dobry aparat cyfrowy, nie musi kręcić wspaniałych filmów i takie tam. Z góry wielkie dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Zastanów się jeszcze nad Soniakiem H1, a z Panasów lepszy jest FZ20 (manualna kontrola ostrości), ale chyba trochę przekracza twój budżet, Ewentualnie jest jeszcze Canon S2 IS, poczytaj sobie o nich na forum CyberFoto no i recenzje na zagranicznych stronkach (jeśli umiesz angielski choć trochę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 za taką kasę można troszkę odżałować/poczekać i kupić FZ20, bardzo dobry sprzęt, chociaż ma swoje niewiwlkie wady. Żebym nie był gołosłowny: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70469601 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Jest tylko jedno ale: aparat z linka wyżej jest REFURBISHED czyli jest fabrycznie odnawiany. Sam mam poważny zgryz, bo chcę kupić FZ10 lub 20 ale obawiam się że wszystkie tańsze aparaty są właśnie odnawiane. Może ktoś z Was wie czy FOTO-CYFROMAN ma aparaty nowe czy odnawiane? Oczywiście sam również wysłałem zapytanie w tej sprawie ale... @ Szpaku Tak jak wyżej jeżeli choć trochę poważniej interesujesz się fotografią a nie pstrykaniem to FZ 20 będzie lepszym wyjściem - ten aparat daje większe możliwości ew. FZ 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Skoro się nie znasz, to lepiej najpierw poczytaj co nieco w necie, żebyś wybrał taki aparat jakiego naprawdę będziesz potrzebował. Jeśli jesteś zdecydowany na duży zoom w tej cenie, to sprawdź jeszcze Sony H1. Przede wszystkim mniejsze szumy no i jeszcze kilka innych zalet rekompensuje droższe karty pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Jest tylko jedno ale: aparat z linka wyżej jest REFURBISHED czyli jest fabrycznie odnawiany. Sam mam poważny zgryz, bo chcę kupić FZ10 lub 20 ale obawiam się że wszystkie tańsze aparaty są właśnie odnawiane. Może ktoś z Was wie czy 1735884[/snapback] Słuszna uwaga, tego nie zauważyłem. Biorąc pod uwagę sprawdzonych sprzedawców, to FZ20 stoi za 1830 u Grosmana, lepiej trochę poczekać niż pchać się w FZ5. Jeśli nie da rady wysupłać tych 200, to faktycznie zamiast FZ5 raczej lepiej zastanowić się nad Sony H1 (Grosman - 1530). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaaku Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Wielkie dzięki!!! To teraz wezmę się za lekturę i na pewno dam znać co wybrałem. P.S. też już mi polecalli wczesniej Sony H1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...