ocp Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Mam dosyc wredny problem, gosc podszywa sie pod mojego nicka na pewnym forum. Moderatorzy nie reaguja na moje prosby mimo tego ze facet bywa czasami wulgarny... Przypuszczam ze moze to byc ktos kogo znam i jesli go zdemaskuje to skonczy... Chce znalezc jego IP Mam z podszywaczem kontakt mailowy, ale pisze do mnie przez WWW, nie uzywajac klienta pocztowego. Da sie wyciagnac IP w jakis inny sposob? EDIT: Wyciagnalem jakies podejrzane IP, ale serwisy WHOIS nie daja zadnego rezultatu. % This is the RIPE Whois query server #1. % The objects are in RPSL format. % Information related to '148.0.0.0 - 148.255.255.255' inetnum: 148.0.0.0 - 148.255.255.255 netname: EU-ZZ-148 descr: Various Registries country: EU # Country is really world wide remarks: These addresses were issued by The IANA before the formation of Regional Internet Registries. Co (i gdzie) to moze byc? 148.244.150.52 pozdrawiam wszystkich Edytowane 2 Listopada 2005 przez ocp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinek1991 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Przez gg mozesz spawdzic jego ip przez program powergg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocp Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Przez gg mozesz spawdzic jego ip przez program powergg 1733023[/snapback] Dzieki, ale to ciagle nie rozwiazuje mojego problemu. To IP pochodzi podobno z Mexyku :-( Co nie moze byc prawda! Gosc jest na bank z Polski, prawdopodobnie nawet z Katowic... Tylko uzywa jakiegos narzedzia, tudziez sposobu zeby obejsc identyfikacje IP. Ten numer wyciagnalem z jego maila. Pozostaje otwarte pytanie, czy da sie wyciagnac IP z posta zalogowanego na forum.gazeta.pl ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Zastrzeż Nicka i po problemie.Albo wciągnij gościa w rozmowe na GG i będziesz znał jego IP poprzez power GG :) Innego sposobu nieznam.A koleś może używać jakiegoś programu do zacierania śladu po sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocp Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Zastrzeż Nicka i po problemie.Albo wciągnij gościa w rozmowe na GG i będziesz znał jego IP poprzez power GG :) Innego sposobu nieznam.A koleś może używać jakiegoś programu do zacierania śladu po sobie. 1733300[/snapback] Probowalem zastrzec nicka, ale troll juz wtedy dzialal... Sprowokowany przyslal mi maila ;-) Mam IP ;-) korzysta z neostrady... Teraz tylko trzeba pomyslec co z tym zrobic ;-) Na razie go postraszylem kolegami ;-) z Tepsy... Zobaczymy, jesli nie skonczy to bede musial rzeczywiscie kumpli z telekomunikacji poprosic o jego numer telefonu, albo nauczyc sie czegos i zrobic mu male QQ przez internet ;-) 3majcie sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...