bialylukasz Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 cze ! mam pytanie moj dysk przestal byc wykrywalny w biosie tzn. niby cos widzi mysli mysli i pokazuje ze go nie ma ;/ zaniosłem go do naprawy lecz mowiono mi ze trudno go naprawic itp chciałbym z niego odzyskac dane bo sa one dla mnie bardzo wazne ? co mam zrobic ? prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimmm Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) hi ! No jesli ci konkretnie chodzi o odzyskanie danyc to polecma program easy data recover poszukaj sobie na netku albo na kazie lub osiolku. poczytaj tez artykul na http://www.cdrinfo.pl/artykuly/datarecovery/ tam jest dosc oprzernie opisane o tym ...ale w innym programie mi on naprzyklad nci nei pomughl jesli jedn program nic nie wskura nie zniechecaj sie sprubuj innym czesto jest tka ze ktorys program tma dopiero cos odzyska Jesli zadne program nci nie wskura to udaj sie do jakeis firmy specjalizujacdej sie w odzysku danych . Natomiast jesl idchodiz o sam dysk sprwdz czy wogule chodiz . [podlacz go wlacz kompa i przyslucha jsie czy sie botuje czy chodza taleze moze byc tka ze bedize slyszalne rozpedzanie talezy ...zwalnianie anowu pozycjonowanie glowic znacyz ze dokonuje zywota] podlacz go tez w roznych ustawnieach w master slejf, na roznych kanalach ...czasme mzoe zalapac.] zycze powodzenia. Edytowane 2 Listopada 2005 przez slimmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialylukasz Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 jak mam odzyskac dane jak mi wogole dysku nie wykrywa ? robilem wszystko tasmy zmieniałem , zworki na slave i mastera i nic ;/ ani razu go nie wykrył ? co mam dalej robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...