ppp6 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Może mi ktoś poradzi co mam zrobić z problemem jaki mam o jakiegoś czasu. A mianowicie po załozeniu sieci ( pc i laptop - bezprzewodowo ) pc widzi laptopa, a laptop nie widzi pc-ta. Co może być tego powodem i jak problem naprawić? Wszystkie zapory pozamykałem. Pc-et podłączony jest poprzez routera i modem kablowy, a laptop ma kartę sieciową bezprzewodową. System Xp sp1 Za wszelką pomac z góry dziękuję. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Zmień tytuł tematu na regulaminowy, a na jakiej odległości znajdują sie laptop i komputer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ip na auto czy sztywno :>? Oba systemy na xp sp1 :>? Grzechu skoro jeden widzi a drugi nie to znaczy że nie jest to wina odległości. Możesz pingować z 1 do 2 :> i na odwrót :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp6 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 pe-cet Win Xp sp1, a laptop Xp sp2 grupa robocza na obu ta sama tylko ip różni się ostatnią cyfrą tzn. pc-t ma o 1 niższą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp6 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Nie wiem czy to nie dziwne ale jak wchodzę w laptopie w Moje miejsce sieciowe, a później Wyświetl komputer grupy roboczej to ujawnia mi się własnie laptop, a nie pc-et. Czy to normalne? Jezeli nie to co zrobić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Edytuj posty. Pingują się czy nie :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp6 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 moje IP ustawione w laptopie i pc-cie mam na automatyczne. Komputery się widzą przy pingowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp6 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Dodam jeszcze to, że laptop widzi samego siebie w sieci a pc-ta wogole. Czy tak powinno być? Pc-et widzi tylko laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 To w końcu ip na sztywno czy nie :> ? bo raz piszesz tak a raz inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp6 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 To już zgłupiałem :(( teraz to nie rozumiem. A jak więc wygląda Ip na sztywno? Po czym mam to poznać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Sam wpisujesz nr ip :) potym poznasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) zapewne chodzi ci o to ze plików na wzajem nie widać...? jak tak to przeczytaj mi pomogło... Edytowane 3 Listopada 2005 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...