Skocz do zawartości
ndx

Czym Defragmentujecie Dysk ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie progsa uzywacie do defragmentacji jesli wogule ktos uzywa ja moge polecic ! swietnie sie sprawa na NTFS

O&O Defrag Profesional a rezta nei pamietam teraz jade wlasnie na tym co napisalem i sprawuje sie swietnie polecam wyprubowac ! tu podaje strone producenta http://www.oo-software.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a warto defragmentowac ???? to trwa pol dnia i niewiele daje

Ale pytanie walnołeś.To tak jak byś się zapytał czy pranie ubrań coś daje też długo trwa.

Proste że daje i to dużo.Nikt nie defragmentuje dysku programem w win

bo to rzeczywiście długo trwa tylko specjalnymi programami np

Nu2002 aolbo Diskipper Lite.

10 minut i po sprawie nawet mniej zależy jaki dysk defragmentujesz i jak często to robisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile będzie trwać zdefragmentwoanie 60Gb barracudy IV pod windą XP progsem Speeddsik z Nu2003???

3h 35min 28sek :lol:

pod me max 1h

Kurde to mnie się wydaje że jak defragmentacja trwa 30 minut to długo

a tu piszecie że po kilka godz.

Proponuje wypróbować Diskeeper Lite

Mój 80 Gb Baracuda (oczywiście podzielony na partycje)

20 Gb defragmentuje 8 min

ale jak nie robisz tego często to nawet do 12 min

twój gdzieś tak 30 min max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie najstarszy i najbardziej sprawdzony Executive Software Diskeeper. Uzywam od czasow NT 4 i nie widze potrzeby zmiany. Zreszta jak patrzec na rozne testy (wkoncu nie mam czasu instalowac trialow wszystkich programow i je sprawdzac) to rowniez jeden z szybszych dla NTFS i dokladniejszych (niektore nie przesuwaja niektorych plikow).

Zreszta sam Microsoft od nich kupil licencje i wersje Lite daje standardowo w windows

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z moim przedmówcą - nie ma nic lepszego - jeśli ktoś lubi oglądać piękny niebieski ekranik... Ja jednak nie bardzo przepadam za tym kolorem, zwłaszcza wyświetlanym po świeżo zainstalowanym XP !

Też mnie podkusiło... A na moim sprzęcie defragmentacja 80 GB w ME trwa trochę więcej niż 20 minut ... Przysłowie mówi - lepsze jest największym wrogiem dobrego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi