oficerMO Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam. więc po kolei: wyciągnołem swój stary monitor z szafy gdzie leżakował ze 2 lata chyba, monitor to OPTIView 15 S, podłączam do kompa, odpalam go i po kilku minutach widze ciemność. Mam dwa systemy : XP - odpala sie ładnie do momentu tego napisu ZAPRASZAMY, później monitor jakby przechodził w stan uśpienia, wszystkie diody(jest ich 5) migają jak głupie Linux Mandriva - podobnie po załadowaniu systemu monitor idzie spać, diody tez migają Odpaliłem jeszcze Knoppixa live - to samo podłączyłem swój aktualny monitoe Samsung 765MB i wszystko OK. karta graficzna to gf 4 440 mx, wczesniej miałem tnt2 32 mb, i ten monitorek chodził bez problemu. Co sie mogło zepsuć albo co ja robie nie tak? Doradzcie coś bo ręce opadają........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Być może ustawiona jest zbyt duża częstotliwość odświeżania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Zapewne przyczyna jest jedna: Na swoim aktualnym monitorze pracowałes pewnie na 1024x768/85 hz i tak zostało podłaczyłes stary monitor który obsługuje zapewne maximum 1024x768/60 hz a w sterownikach miałes zapisane 1024x768/85 hz i podczas startu windy monitor sie wyłącza. Podepnij swój aktualny monitor zmien na 60 hz i dopiero podłacz stary :D Pozdro Edytowane 4 Listopada 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...