Skocz do zawartości
oficerMO

Ciemność Widzę, Widzę Ciemność!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

więc po kolei:

wyciągnołem swój stary monitor z szafy gdzie leżakował ze 2 lata chyba, monitor to OPTIView 15 S, podłączam do kompa, odpalam go i po kilku minutach widze ciemność.

Mam dwa systemy :

XP - odpala sie ładnie do momentu tego napisu ZAPRASZAMY, później monitor jakby przechodził w stan uśpienia, wszystkie diody(jest ich 5) migają jak głupie

Linux Mandriva - podobnie po załadowaniu systemu monitor idzie spać, diody tez migają

Odpaliłem jeszcze Knoppixa live - to samo

podłączyłem swój aktualny monitoe Samsung 765MB i wszystko OK.

karta graficzna to gf 4 440 mx, wczesniej miałem tnt2 32 mb, i ten monitorek chodził bez problemu.

Co sie mogło zepsuć albo co ja robie nie tak?

Doradzcie coś bo ręce opadają........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne przyczyna jest jedna: Na swoim aktualnym monitorze pracowałes pewnie na 1024x768/85 hz i tak zostało podłaczyłes stary monitor który obsługuje zapewne maximum 1024x768/60 hz a w sterownikach miałes zapisane 1024x768/85 hz i podczas startu windy monitor sie wyłącza. Podepnij swój aktualny monitor zmien na 60 hz i dopiero podłacz stary :D

Pozdro

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi