entry Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam! Mam problem z kartą jak tytule: Sapphire ATI Radeon 9800 pro z pamięciami Samsunga. Dopóki komputer znajduje się w trybie DOS, wyświetla wszystko, potem pokazuje się okno ładowania Windows, a następnie na monitorze mruga tylko znak zachęty. Próbowałem z innym monitorem - to samo, wstawiałem kartę do innego komputera - też to samo... Karta normalnie się grzeje, ale temperatury nie osiąga wysokiej. Sformatowałem system, podłączyłem kartę, i niestety nie zdążyłem zainstalować jeszcze sterowników, bo w momencie ładowania Windows'a robi ten sam numer. Wgrałem najnowszego biosa, potem obniżyłem taktowanie o połowę, potem o 3/4, następnie ustawiłem najniższe taktowanie - to samo. Zasilacz 400 W ma na pewno odpowiedni zapas mocy. Znajomi "specjaliści" stwierdzili, że być może padły pamięci... Podpowiedzcie, co jeszcze domowymi sposobami można zrobić, aby ją ożywić, albo móc stwierdzić, że na pewno karta R.I.P... Pozdrawiam. entry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Po boocie biosa wciskaj F8, wybierz 'uruchom w trybie vga' Jesli nie instalowales sterow to wlasnie jest najlepszy moment - za kazdym razem uruchamiaj winde przez tryb vga i na razie nie zmieniaj rozdzialki, zainstaluj stery ati, restart, i w trybie vga zmien recznie rozdzielczosc - powinien sie aktywowac control panel , u mnie jak szybko nie wymusze odswiezania 85hz to komp wisi. Ustawiam se rozdzialke restart i chodzi. Tylko tym sposobem moge zainstalowac mojego walnietego radka 9700pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 a nie masz przypadkiem podpiętego tv ? czegoś pod drugie wyjscie monitorowe ?? ustawionego tv jako podstawowy ?? bo tak to wygląda !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...