Skocz do zawartości
entry

R 9800pro-pod Dos'em Działa, A Pod Windows Nie...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z kartą jak tytule: Sapphire ATI Radeon 9800 pro z pamięciami Samsunga. Dopóki komputer znajduje się w trybie DOS, wyświetla wszystko, potem pokazuje się okno ładowania Windows, a następnie na monitorze mruga tylko znak zachęty. Próbowałem z innym monitorem - to samo, wstawiałem kartę do innego komputera - też to samo... Karta normalnie się grzeje, ale temperatury nie osiąga wysokiej. Sformatowałem system, podłączyłem kartę, i niestety nie zdążyłem zainstalować jeszcze sterowników, bo w momencie ładowania Windows'a robi ten sam numer. Wgrałem najnowszego biosa, potem obniżyłem taktowanie o połowę, potem o 3/4, następnie ustawiłem najniższe taktowanie - to samo. Zasilacz 400 W ma na pewno odpowiedni zapas mocy. Znajomi "specjaliści" stwierdzili, że być może padły pamięci... Podpowiedzcie, co jeszcze domowymi sposobami można zrobić, aby ją ożywić, albo móc stwierdzić, że na pewno karta R.I.P...

Pozdrawiam.

entry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po boocie biosa wciskaj F8, wybierz 'uruchom w trybie vga'

Jesli nie instalowales sterow to wlasnie jest najlepszy moment - za kazdym razem uruchamiaj winde przez tryb vga i na razie nie zmieniaj rozdzialki, zainstaluj stery ati, restart, i w trybie vga zmien recznie rozdzielczosc - powinien sie aktywowac control panel , u mnie jak szybko nie wymusze odswiezania 85hz to komp wisi. Ustawiam se rozdzialke restart i chodzi.

Tylko tym sposobem moge zainstalowac mojego walnietego radka 9700pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi