JejoX Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Wiatm.... mam nadzieje ze to nie OT Mam problem z Memtset86+ Wpakowalem go na dyskietke i qrcze pokazuje sie lading.... i restet kompa niechce sie wlaczyc ten program.Peubowalem juz 2 wersje tego programu na 2 roznych dyskietkach!co moze byc nie tak?? Wystarczy ze zrobie testy programem Memtest w windowsie jak nie odpale tego memtesta86+??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Crucial says no more 2 gig balistix will be sold: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=86788 U la la ... :blink: Na stronie Cruciala nie ma tych pamięci w ofercie: http://www.crucial.com/store/listmodule.asp?family=DDR Właśnie dzisiaj dostałem nowa kostkę z Crucial United Kingdom choć kosci pochodziły z USA.Cała operacja trwała 10 dni.Pochwaliłem ich i dostałem na odchodne taki mail: Hello, Thank you for your comments. Providing the best possible service and support for our customers is really important to us. It's always great to hear how we are doing! Thanks for choosing Crucial. Kind regards, Nie liczyłem na takie załatwienie sprawy ,no cóz są tez inne standardy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Wg mojej skromnej wiedzy, nie ma innych kostek samsunga niż UCCC, z których są robione moduły 1GB :unsure: oprocz uccc sa jeszcze tccc jedno gigowe, ale z tego co wiem to tccc sie slabo kreca (zwlaszcza 1gb moduly) wiec jak do o/c to tylko i wylacznie uccc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) ok - ale co z uccc na kingstonach czy innych shitach ? czy to moze miec takie OC jak "czyste" samsungi ? widzialem dzisiaj w sklepie kingstony za 650zl na samsungach uccc... a ze nie mam w ten chwili ramu (poza 2x256mb pozyczonych much na bh5 (dzieki Pewin - super sprawa) ) , to moze bym sie skusil. w koncu cena niewiele wyzsza niz na allegro, a gwara na miejscu co wy na to -> 2x1gb kingston na uccc ? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Mam pytanko chodzi mi o pamięci jak lepiej kupić 4x 512 mb czy 2x 1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Mam pytanko chodzi mi o pamięci jak lepiej kupić 4x 512 mb czy 2x 1gb Przeczytaj ten wątek Przeczytaj też to: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147020&hl= Wyciągnij wnioski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Pojawiły się nowe LLKi patriota. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25568 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25569 Edytowane 26 Stycznia 2006 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Pierwszy link ,ktory podales odnosi sie faktycznie do LLK (wydaja sie byc to te stare ,lekko podkrecone ...) ,drugi natomiast to ELK i jak widze po timingach 3-4-4-8 DDR 500 , to sa zapewne na kosciach UCCC (cene pozwole sobie przemilczec...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 cany straszne - i ciekawe jak z oc tych drozszych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 W zasadzie LLK 400 przy 217 mhz działa na 2-3-2-5-1, hmm ciekawe czy kostki nowe czy tylko remark ? Cobra: Racja, ELK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Może nie remark, a delikatna selekcja stanów na magazynach ;) Tak czy siak, takie sobie kostki biorąc pod uwagę cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 W sobotę będę chciał wyrwać te kostki do testów PDP Patriot ELK 2 x 1GB DDR 500MHz CL3-8-4-4, zobaczymy czy się uda, mam tylko nadzieję że warto. Podejżewam że będe musiał za to zabecelować, tylko nie wiem ile. Mniemam że tych drugich nie warto? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 1200 ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 No już wszystko wiem , dopiero we wtorek bede miał te kostki, widział ktoś z Was jakieś testy tych memek PATRIOT 2x1GB 500 ELK, o ile oczywiście bede posiadał fundusze na nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Jesli sie potwierdzi ,ze sa na kosciach UCCC to mozna smialo sugerowac sie testami modulow innych producentow na tych kosciach np. G.Skill HZ (ktore maja identyczne SPD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Jesli sie potwierdzi ,ze sa na kosciach UCCC to mozna smialo sugerowac sie testami modulow innych producentow na tych kosciach np. G.Skill HZ (ktore maja identyczne SPD). Byłoby miło jakby się okazało że dorównują klasą GSKILL-ą , jednak nie do końca jestem zdecydowany, rozmyślam już o nowej platformie która ma się ukazać i DDR2, właściwie chyba nie potrzebnie wydam kasę, lecz moje uzaleznienie od kompa nie daje mi spokoju, ciągle bym cos podkręcał, skoro nic jeszcze sie nowego nie ukazało to pewnie okaże się za słaby i kupię te pamiątki, mam tylko nadzieję że nie będę żałował, zresztą jak coś to sie je sprzeda. Pozdro, chyba już jestem wstawiony. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 tweak wymaga poświęceń :D :lol: a tak serio -> byłoby wręcz wspaniale byś zrobił ten test -> pamięci są dostępne w PL, nie ma problemów z gwarą, a zapewne dostanie się je o jakieś 100 zł taniej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 z ddr2 - dakt... ale na sama mysl o tych tymingach az mi zal dupe sciska, ze amd dolaczy do intela z ich slabymi memkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Widze ze niektorym czasy na glowe sie rzucily. Znajdz mi 2GB pamieci DDR, ktore potrafia robic 24/7 333MHz przy timingach 3-3-3 (defaultowo). Ja chetnie wymienie DDRki na DDR2. DDR2 rozwiazuje kilka niedokonalosci jakimi trapione sa juz dzis DDR (ale dla niektorych timingi sa wazniejsze od calkowitej wydajnosci, ktora zalezy nie tylko od timingow). Zobacz jakie czasu maja Samsungi UCCC. 285MHz @ 3-4-4 nie bulwersuje cie? W przypadku DDR2 przynajmniej bez wiekszych ceregieli moge rozbudowac system do 4GB, a 350MHz 3-3-2-7 jakie potrafia zrobic DDR2 jest dla mnie bardzo przyjemna wartoscia. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Rozwiń swoją myśl o 24/7 333 ? Że niby co ? Że niestabilnie etc. ? 333=333, czy 333 = 666 :) Wogole to jakieś błędy stylistyczne Ci się po tym zdaniu wkradły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Masz racje, przepraszam juz poprawilen. Troche za bardzo sie pospieszylem ;) DDR 333MHz, czyli w jezyku marketingowcow 667MHz. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Witam! Od niedawna jestem właścicielem G.Skill 4000HZ. Pobawiłem się chwilkę w OC i udało mi się osiągnąć stabilne 270MHz przy dzielniku 1/1. Chciałem ustawić dzielnik na 5/6 dla proca pracującego na 2,8GHz (312x9) co dawałoby 260Mhz na ramie. Niestety nawet po kombinowaniu z max async latency i read preamble time nie udało mi się uzyskać stabilności. Jakie ustawienia max async latency i read preamble powinienem zastosować dla tego dzielnika? (5/6 czyli ~ 166) Edytowane 28 Stycznia 2006 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 U mnie najlepiej sprawowały się ustawienia auto, czyli MAL/RP 7ns/6ns. Proc leciał na 2,9GHz, a pamięci na 265 i wszystko było stabilne jak skała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) Pytanko dla posiadaczy G.Skill HZ i DFI NF4 series. Jakich uzywanie biosow? W ktorych slotach macie ramkli? Mi w zoltych na N4D702-1 udalo sie dostac 270 3-4-3-7-7-14(wiecej jeszcze nie robilem). Bios FX600TEST spowodowal kataklizm. Gdybym nie mial KHX 256 pod reka, to byloby po mnie.... Dodam ze w pomranczowych slotach tak samo - zima - brak bootowania. Ram potrafil zabledzic przy ustawieniach Vmem 2.7(jakos mi sie zdawalo ze tyle bedzie fajnie), wiec dalem 2.5.5 i juz jest cool :) Edytowane 29 Stycznia 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Chyba jednak nici będą z mojego zakupu PDP-Pc4000, koszt tych pamięci to 1180zł, co mnie nie przekonuje, nie mam też pewności na dobry OC. Za cene 950zl moge mieć 2x1GB G.Skill PC4000HZ z gwarancja w Warszawie więc chyba to bedzie lepsze rozwiązanie, troche żałuje że się nie dowiem jak te PDP sie sprawują , ale trudno. Co o tym sądzicie, proszę o szybkie odpowiedzi, bo zaraz spadam bo 2x1GB G.Skill PC4000HZ. Pozdro No i jestem w posiadaniu G.Skill-i, które powinny robić bez problemu 275MHz, jednak jestem niesamowity paździoch i zatrzymałem się na 265MHz i nie mogę z stamtąd ruszyć. Mam prośbę do użytkowników tego forum, w chwili wolnej możnaby opracować poradnik dla takich jak ja, od czego należy zacząć podkręcanie, punkt po punkcie. Jakie timingi maja największy wpływ na wydajność, zaczynam żałować zakupu, ustawiałem timingi bachusa, sprzedawcy, sam zacząłem testować Max Async Latency, ale skończyło się na tym, że już bios dysków mi nie wykrywał i się zmartwiłem? Wszystkie testy jak zwykle robiłem z pod bisu memtestem, z każdym przestawieniem czegokolwiek, coraz więcej błędów, może błędem jest testowanie z pod biosu i należy testować z windowsa? Pozdro Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) ..G.Skill HZ i DFI NF4 series..Mi w zoltych na N4D702-1 udalo sie dostac 270 3-4-3-7-7-14(wiecej jeszcze nie robilem). Bios FX600TEST spowodowal kataklizm. Gdybym nie mial KHX 256 pod reka, to byloby po mnie....Dodam ze w pomranczowych slotach tak samo - zima - brak bootowania. Ram potrafil zabledzic przy ustawieniach Vmem 2.7(jakos mi sie zdawalo ze tyle bedzie fajnie), wiec dalem 2.5.5 i juz jest cool :) Jak Twoje HZ-ty,zapowiadałeś ich test i cisza,jakieś postępy? :lol: No i jestem w posiadaniu G.Skill-i, które powinny robić bez problemu 275MHz,..i zatrzymałem się na 265MHz i nie mogę z stamtąd ruszyć...Poszły już do przodu? :lol: Edytowane 4 Lutego 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) G.SKILL F1-4000USU2-2GBHZ Witam ponownie. Poniżej test memków: G.SKILL F1-4000USU2-2GBHZ Coś tam się ruszyło, ale to nie koniec testów będę chciał jeszcze wyżej podskoczyć w rankingu, bios jakiego użyłem do tego testu to FX600TEST, u mnie jakoś nie spowodował żadnych usterek, ale z tego co widzę to polecają bios 623-3. Pozdrawiam Witam ponownie, obiecałem jeszcze powalczyć z moimi G.SKILL-ami, więc daje małą aktualizację wyników. Liczyłem na więcej, ale to raczej koniec możliwości tych pamięci, czekam na lepsze. Pozdro. Edytowane 10 Lutego 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 2x1GB G.Skill HZ to napopularniejszy zestaw w naszym rankingu.I nie dziwota,potafi bardzo wiele i cena jest też przystępna. :wink: Za sprawa testu Wormsa(już trzeci test brawo :lol: )mamy kolejne potwierdzenie wysokich możliwości zestawu. Worms14,dzięki za test. :lol: (dopisz na początku postu nazwę memek :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) @ Worms14 Spróbuj zapodać takie ustawienia, jakie ja miałem w teście. 3-4-3-10-13-16 wygląda bardzo nieciekawie :wink: Pozostaje jeszcze zabawa napięciami. Widziałem taki zestaw, który najlepiej leciał na 2,48v, więc nigdy nie wiadomo, na co się trafi. W moim przypadku jestem przekonany, że ogranicza mnie płyta, tyle że żaden ze znajomych nie ma DFI :-| Walcz dalej :D Edytowane 4 Lutego 2006 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Spoko Panowie, obiecuję jeszcze powalczyć, lecz nie wiem czy coś z tego wyniknie, słąbo sobie wszystko przyswajam, a chętnych brak do pomocy. Na pewno nie omieszkam spróbować wszystkiego co mi doradziliście. Ciesze się że mogę się przyczynić do lepszego wyboru pamięci dwu gigowych. Myśle podobnie, G.SKILL to chyba najlepsza propozycja na naszym rynku, tymbardziej że teraz jest okazja z 5 letnią gwarancją bez naszych kosztów, oczywiście później dożywotnia na nasz koszt. Pozdrawiam. Ps. Z PDP 500DDR. byłbym prawdopodobnie mniej zadowolony, kolo ma i mówi że lecą na 265 FSb, proponowałem by zapodał test w tym temacie, lecz jak widać nie kwapi się, być może nawet tyle nie lecą, czas wykaże. Pozdro Edytowane 4 Lutego 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...