hyh Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 nie no interesuje mnie to by osiagnac najlepsza wydajnosc oczywiscie krecac kumpel ma llk i troszke malo z nich wyciagnal, wiec ja kupie g.skille :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Skoro wiesz to po co zadałeś pytanie ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyh Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 wolalem sie upewnic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) jakis czas temu pisalem o nowej rewizji kosci BALLISTIX oznaczonej jako .16TD1 Dzis po 2 tygodniach {!!!} czekania na wymiane przyszly do mnie owe pamieci. Niestety jeszcze ich nie zamontowalem wiec nic konkretnego nie napisze ale co dziwne - pamieci ktoore otrzymalem maja jeszcze inne oznaczenia !!! .16TF1Y {!!!} nie wiem jak interpretowac to oznaczenie - moze f oznacza kosci MICRON 5B-F [zamiast D] blizsze info wkrootce... PS: jeszcze jedna informacja - BALLISTIX 2gb znowu w sprzedazy !!!??? czyzby problem rozwiazany ?????? LINK PS2: jakims dziwnym cudem nowe ballistixy sa drozsze od tracer'ow !!!!!!!!!!! Edytowane 26 Lipca 2006 przez ChomiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 jakis czas temu pisalem o nowej rewizji kosci BALLISTIX oznaczonej jako .16TD1 Dzis po 2 tygodniach {!!!} czekania na wymiane przyszly do mnie owe pamieci. Niestety jeszcze ich nie zamontowalem wiec nic konkretnego nie napisze ale co dziwne - pamieci ktoore otrzymalem maja jeszcze inne oznaczenia !!! .16TF1Y {!!!} nie wiem jak interpretowac to oznaczenie - moze f oznacza kosci MICRON 5B-F [zamiast D] blizsze info wkrootce... Wrzuć test tutaj,ciekaw jestem co są warte. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 też chętnie poczytam o nich jako były posiadacz......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil-bart Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Panowie mam problem: A64 3k+ G.skill pc3200 2x1gb F1-3200PHU2-2GBNS DFI LP UT ultra-d (bez modow) Pamięci nie wyciągają więcej jak 220mhz 2,5-3-3-6 :huh: Nie odpalają się na cfg: HHT 307 HT3x DDR div 133 CPU 2763mhz (multipiler 9x) VCPU 1.55V VDDR 3V 2,5-3-3-6 1T POST przechodzi ale potem juz kaput, zwiększałem timingi nic nie dawało, bawiłem sie alphami tez nic, po prostu nie wstaje przy HHT>270 :huh: (oczywiscie przy DIV 133!) W skrócie WTF? Co radzicie? :blink: Na asusie A8n-e sytuacja identyczna :huh: Temp bardzo dobre, zasilka odpada (topower 480W 12v-18A) @AndyN napisał: "To Ram segmentu Value" czyli... :huh: Co to oznacza? :rolleyes: Edytowane 31 Lipca 2006 przez Evil-bart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Jakie ramy ddr2 2*1GB 667Mhz ? GoodRam pro troche drogie jak na swoją jakość, a zwykłe to loteria :| Może te: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 @AndyN napisał: "To Ram segmentu Value" czyli... :huh: Co to oznacza? :rolleyes: Ni mniej ni więcej, że to seria "tanich" pamięci bez gwarancji dobrego OC a więc można trafić na kompletne padaki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Co sądzicie o moich ustawieniach timingów screen. Co można zmienić? Jakieś propozycje? Z ustawiania timingów to jestem 'Ciemna masa', więc proszę o pomoc. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Cześć, Mam problema. Otóż kupiłem przed chwilą na alledrogo taka kostkę ramu: http://www.allegro.pl/item118141386_nowe_b...g_1gb_uccc.html Koleś miał do sprzedania takie dwie i chciałem kupić obie, ale zostałem przelicytowany w ostatniej minucie :? Jedna kostka poszła za 250zł - ta moja a druga za 275 zł. I teraz mam zagwozdkę, bo brakuje mi do duala kości. Zastanawiam się czy taka będzie mi pasować do duala: http://www.allegro.pl/item118597639_1g_kingston_uzywana.html ze spisu pamięci wynika, że: KVR400X64C3AK2/2G --chip--> Samsung UCCC więc ten moduł powinien być na Samsungach. Czy ktoś potwierdzi moje przypuszczenia? Nie będą się gryzły ze sobą te ramki? Pzdr No dobra, zmieniam pytanie, bo aukcja z kingstonami na UCCC się skończyła. Czy Apacery na UCCC: będą kompatybilne ( w sensie duala) z tymi Buffalo? Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź :) Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam. Poszukuje pilnie pamieci G.Skill. Najlepiej selekcjonowanych. Na allegro cusik nie ma ich. Wiecie moze kto z forum je sprowadza. Z gory dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, 2x1Gb G.Skill F1 PC4000HZ Kupowane jako selekty - gwarantowane 280MHz. Mysle, ze do 292 dociagne na tych ustawieniach - wczoraj juz bylem zmeczony. Testu sandry nie ma i chyba nie bedzie - na windows 2003 musi byc jakas tam odpowiednia wersja. Nie przeszkodzi to chyba dodac mnie do rankingu? ;) Pozdrawiam Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Kolejny test memek z licznej grupy G.Skill PC4000HZ.Osiągnięty rezultat 290MHz 3,0-4-4-8 1T plasuje go w górnej częsci tabeli,potwierdzając nijako klasę tych ramek. Martinii,czy to selekcjonowane egzemplarze,czy los Ci sprzyja ?( :lol2: ).Mała uwaga napisz na początku testu większymi literami jakich memek dotyczy test(zmienisz kiedyś konfig i nie będzie wiadomo). :lol: Thx za test. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Krotkie pytanie: jakie nominalne timingi maja pamieci Goodram 2x1GB 3200? na stronie producenta, ani slowa o timingach, tylko CL3. Dzis mam je dostac, a moja plyta nie wykrywa nominalnych ustawien :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 boże... kto kupuje pamięci by puszczać je na default? :lol: PS w Cpu-Z w zakładce SPD dowiesz się o nominalnych ustawieniach... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Prosze o testy,bo nam sie temat z lekka obsuwa. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Przydałyby się też jakieś testy DDR2 :) może znajdą się jacyś chętni - w końcu AM2 zdobywa popularność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Intel Core 2 Duo też jest w modzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Witam! Mam zamiara kupić TAKIE pamiątki. No i nasuwa mi się pytanie. Jak one współpracują z A64? Czy też może coś innego polecicie mi w tej cenie o standarcie 500DDR? Oczywiście będę chciał je podkręcić. Konfig taki jak w opisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Czy napięcie 3.3V jest bezpieczne dla moich pamięci (PDP elk na samsungach uccc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Czy napięcie 3.3V jest bezpieczne dla moich pamięci (PDP elk na samsungach uccc)Samsungi UCCC generalnie pracują w zakresie 2,5-2,9V, a przeważnie 2,6V lub 2,7V. To nie Winbondy, one nie lubią napięć tego rzędu jak podałeś. Z Twojego siga wnoszę, że masz źle ustawione timingi. Szybki rzut oka na ranking powie Ci, że UCCC najlepiej czują się przy 3-4-4-8. Edytowane 6 Września 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Czy napięcie 3.3V jest bezpieczne dla moich pamięci (PDP elk na samsungach uccc) nie, nie rob rail moda na vdimm...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Jednak nie mogę wyciągnąć więcej MHz z nich. A przy tych timingach mam najlepsze wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 prosze o szybka odpowiedz co wybrac to: http://allegro.pl/item126674032_ocz_2_x_1g...treme_xtc_.html czy to: http://allegro.pl/item126718553_pamieci_co...pc3200_ddr.html pozdr ok juz wybraem OCZ'e niedługo testy (w tym tygodniu wtorek/środa) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 prosze o szybka odpowiedz co wybrac to: http://allegro.pl/item126674032_ocz_2_x_1g...treme_xtc_.html czy to: http://allegro.pl/item126718553_pamieci_co...pc3200_ddr.html pozdr ok juz wybraem OCZ'e niedługo testy (w tym tygodniu wtorek/środa) pozdr Dobrze wybrałeś :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 frajer sprzedal memki komu innemu, olał mnie, po ptokach z oczów...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 oplaca sie kupic 2x1gb Geili za 550zl ?? nic wiecej nie wiem o nich, tylko firma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 lepiej zwykle oemy na samsungach UCCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 chyba masz racje.. a orientuje sie ktos czy trafiaja sie czasem fajne kostki w tych geliach? Domyslam se ze chodzi o jakis najtanszy model z Cl3. jutro bede widzial sie ze sprzedawca, wiec bym sobie looknal na pamieci, tylko czego na nich szukac ? :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...