robak57 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) mam pytanko zmieniam procka na AM2 i pamięci na ddr2 i chodzi mi o 2*1gb i min 667mhz jakie wybrać np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17387 lub http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27157 i może http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18843 , http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24722 a może inne???? Edytowane 17 Listopada 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 i co nikt nie pomoże?????????!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A pytales w topiku o ddr 2 ???? tam tyle ze jest razem wszystkie mozliwe kombinacje pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 i co nikt nie pomoże?????????!!!!!!!! to nie 'co kupic?'.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Jak myślicie które pamięci ddr2 800 będą lepsze (2x1gb) Te patriociki : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2...;szerokosc=1280 Czy też te Crosairy: http://bachcomp.pl/index.php?action=item&a...revdisplay=list ???????????????????????????????????????????????????????????????? Uprzedzając odpowiedzi : Posta specjalnie nie dawałem do "Co kupić" bo nie pytam co kupić tylko które pamięci lepsze i czy są jakieś inne lepsze od w/w w tej cenie (do 1100zł) Prosze o w miere szybkąi profesjonalną odp. ;) // Edit: widzę że Corsairy już niedostępne.. wk każdym razie były to pamięci Corsair ddr2 800 2x1gb (860zł) w aluminiowym radiatorku. Na komputroniku są tutaj: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=28540 (o ile są to te same bo te są droższe o 500zł :/) Edytowane 20 Listopada 2006 przez gawadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 gawadam To nie wątek "Co kupić" To nie wątek o DDR2 a o DDR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 gaddemn nie ma to jak konkretna odp <lol><lol> BTW: nazwa tematu: 2x1 Gb - Testy Różnych Pamięci i być moze jest tu napisane (ultrafiolet??) że jest to temat dla ddr1 ale ja tego mimo usilnych chęci nie widzę. Pozatym być możr jest to temat o ddr1 ale czy wraz z rozwojem czasu nie można porozmawiać tu o ddr2????? chyba należy podążać z duchem czasu, pozatym po co zaśmiecać forum nowym tematem typu test pamięci ddr2 2x1gb? dlatego pytanie o wybór pamięci zamieściłem tu aby nie tworzyć nowych tematów tylko skorzystać z tego już dość rozbudowanego i powszechnie odwiedzanego. Ain't it obvious? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Uściślę nazwe naszego tematu:2x1GB-Testy różnych pamięci DDR1,nie chcąc wchodzić w DDR2 gdyż jest taki temat :) Edytowane 21 Listopada 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 No i sprawa się wyjaśniła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) No i sprawa się wyjaśniła :DTak :wink: ,watek powstał 2.11.2005,no no to juz ponad rok :) kiedy scigaliśmy sie na platformie AMD K8 S939(754)do której to dopełnieniem były pamięci DDR1;w tych okolicznościach powstał ten wątek i w naturalny sposób dotyczył pamięci DDR1.Pamięci DDR2 pojawiły sie wczesną wiosną 2006 w zakresie uzasadniajacym powstanie watku Testy Pamięci DDR2 co też uczynił lukmek. Dla śledzacych ten wątek na bieżąco jest sprawą jasną ,że dotyczy DDR1,rację miał gawadam,którego watpliwości skłoniły mnie do uściślenia nazwy tematu 2x1GB-Testy Róznych Pamięci DDR1. :) Przy okazji chciałbym jeszcze raz podziekować userom którzy zamieścili tutaj swoje testy,jak również wszystkim udzielającym sie w tym wątku,co niewątpliwie przysporzyło mu wielu czytelników. :rolleyes: Dzięki,pozdrówka! :) Edytowane 21 Listopada 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariomc Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 witam mam możliwość kupienia tych pamiątek: G.Skill 2x1GB Extreme HZ DDR500 PC4000 za 650zł, mam pytanie czy warto do mojej konfiguracji je kupować czy może poczekać do przyszłego roku i ewentualnie zmienić platformę na ddr2 (może ceny spadną), czy nastąpi wzrost wydajności całej platformy i czy te pamiątki dobrze współpracują z dfi no i czy warto tyle kasy w nie ładować? venice 1800@2610 MHz dfi lanparty nf4 ultra-d 2x512 twinmos galaxy 7600gs 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Cena nie wydaje się wygórowana jak na 2GB GSkill HZ,jeżeli obecnie taka ilaość ramu jest Tobie potrzebna(gry) to warto.Konfig masz dobrze zestrojony jakiś czas się obroni,natomiast zmiana całej platformy,cóż kwestia kasy,możliwości odsprzedaży obecnego konfigu itd.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariomc Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 witam dzięki za odpowiedź, mam właśnie ten ból z tymi pamięciami bo szczerze mówiąc zgłupiałem, sam nie wiem niby moje Twinmosy 2x512 400MHz cl 2,5 może za ok 300 zł sprzedam (dla zachęty dorzucam radiatory revoltec miedziane :D gratis), a pamiątki tylko z myślą o grach kombinuje (dokładnie to Medieval 2 mnie interesuje :D ), a może poczekać pamięć pewnie styknie na 0,5 roku i zmienić platformę wtedy, wszyscy znajomi odradzają mi ładować się w ddr, ale to leszcze jeśli chodzi o komputery :) i szukam kogoś bezstronnego kto powie jednoznaczne kupuj lub nie kupuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Tak jak powiedział Ricci ten zestaw jeszcze jakiś czas wytrzyma. Mój znajomy tydzień temu do podobnego konfigu dożucił kolejne dwie 2x512 i wzrost wydajności w grach był wyraźnie odczuwalny mimo słabszej karty gf6600gt. Dodajmy że to nie były żadne wyczynowe moduły a cztery kości spowodowały konieczność włączenia 2T. W tej cenie GSkille warto kupić a jak jeszcze sprzedaż swoje TwinMosy to będziesz zadowolony ze zmiany. Na zmiane platformy nawet za pare miesięcy musiałbyś wydać dużo więcej a nie byłoby wzrostu wydajności - więc gdzie tu sens? Tylko dla nowej podstawki? Chyba, że zamierzasz kupować sprzęt z górnej półki to wtedy wydajność wzrośnie. Ale lepiej tą kase wyłożyć na zmiane grafy. Mówie jak gracz do gracza :) Edytowane 24 Listopada 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariomc Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 witam ponownie dzięki wielkie za odpowiedź, zdecydowałem się zakupić te GSkille, jak sprzedawca się nie rozmyśli będę szczęśliwym posiadaczem 2GB pamięci GSkill :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 skad takie ladne ceny? :)650 za GSkille Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 skad takie ladne ceny? :)650 za GSkille dobre pytanie :)!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) dobre pytanie :)!! a ode mnie :) ale teraz od przypadku do przypadku mi sie trafiaja ddr1 HZ Edytowane 25 Listopada 2006 przez Lcs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exPredator Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Mam takie pytania: Lepiej kupic pamięci DDR2 Geil 2x 1GB 667 MHz CL4 czy Geil 2x 1GB 800 Mhz CL5 Jeżeli można zrobić OC ramu to znaczy ze z kosci 667 zrobi się 800 ? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Mam takie pytania: Lepiej kupic pamięci DDR2 Geil 2x 1GB 667 MHz CL4 czy Geil 2x 1GB 800 Mhz CL5 Jeżeli można zrobić OC ramu to znaczy ze z kosci 667 zrobi się 800 ? :-| Spójrz kilka postów wyżej na nr 1489 tego wątku :wink: Edytowane 26 Listopada 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 witam! juz nie dlugo zawita do mnie para Gskill 2x1GB HZ! i dlatego pytam ktory bios pod DFI bedzie dla nich najlepszy? z gory dzieki za info!! pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja jadę na ostatnim oficjalnym 406 i nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Ja jadę na ostatnim oficjalnym 406 i nie narzekam oki! tylko chodzi mi o OC a niestety nie widze co z nich wycisnales!! moze jakies screeny? a tak wogole to w ktorych slotach lepiej chadzaja? zolte czy pomaranczowe? B-) Edytowane 4 Grudnia 2006 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 ...chodzi mi o OC...a tak wogole to w ktorych slotach lepiej chadzaja? zolte czy pomaranczowe?...Najlepiej spradzić doświadczalnie - każda para chodzi inaczej. Ja kiedyś trafiłem na takie co więcej niż 255 nie poszły! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) @ dr@bollo Screen, proszę bardzo:KLIK Narazie tak sobie biegają jak znajdę czas to jeszcze powalcze z nimi, siedzą w pomarańczowych slotach. Edytowane 5 Grudnia 2006 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Nareszcie dowiedziałem się na jakich kostkach są moje pamięci: GSkill HX: http://www.gskill.com/en/f1-3200biu2-hx.html Infineon 5ns Rev B Brainpower PCB List of chips used on DDR RAM modules : http://ramlist.ath.cx/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Mam takie pytania: Lepiej kupic pamięci DDR2 Geil 2x 1GB 667 MHz CL4 czy Geil 2x 1GB 800 Mhz CL5 Jeżeli można zrobić OC ramu to znaczy ze z kosci 667 zrobi się 800 ? :-| Proponuję zakup okularów :wink: Tytuł topica: 2x1 Gb - Testy Różnych Pamięci Ddr1, 1 strona-zestawienie testów,ranking:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Nareszcie dowiedziałem się na jakich kostkach są moje pamięci: GSkill HX: http://www.gskill.com/en/f1-3200biu2-hx.html Infineon 5ns Rev B Brainpower PCB List of chips used on DDR RAM modules : http://ramlist.ath.cx/ Thx,za info dodałem na pierwszą stronę wraz z przydatnym linkiem. :) Widzę że DDR1 trzymaja sie dzielnie,a może ktoś zarzuci jakiś test? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Ja zmieniłem proca na opka 165 i miałem nadzieje że może to wpłynie w jakimś stopniu na OC pamięci ale niestety te ich 265 to max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysywujta Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Witam szanowne grono!!! Mam problem z zarazem pytanie,aby ktos mi cos napisal na temat pamieci SUPERTALENT PC3200 CL 3 2 x 1 G DDR400 .Niewiem co sa warte,czy dac sobie z nimi spokoj.Jestem na 35 stronie topicu i nic jeszcze nie jest napisane na ich temat.Myslalem jeszcze o G.sklil F1-400USU1-1GBHZ,ale czy nie beda sie gryzly z moja ASUS A8N SLI - DELUXE .Ogolnie nie jestem zwolennikiem extremalnego krecenia a stabilnej pracy.Chetnie wyslucham takze innych propozycji na pamiatki 2x 1G,tylko nie za drogo. MOZE MA KTOS SPRZEDAC FAJNE PAMIECI 2 X 1G Edytowane 5 Stycznia 2007 przez lysywujta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...