chase1 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 ktos pytal o to na ktorj wersji everesta wyswietlilo mi rodzaj pamieci... EVEREST Ultimate Edition (everestultimate250) komputer->przetaktowanie->Moduły pamięci SPD na ultra x'ach tez pokazywalo mi tylko GEIL ale na twinmosach, elixirach i chyba kingstonach (oczywiscie nie wszystkich) pokazuje na jakich jest kostkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 nie mozesz poprostu sprawdzic na nizszym mnozniku? bo patrzac na sig to Twoj proc to jakis kiepawy ;)Procek jak najbardziej jest jakaś kiepścizna :] Teraz jade na 228 CL 2.5 i na reszcie wszystko przechodzi i działa jak powinno... przy 231 i CL 3 jednak coś się krzaczyło... Sprawdzałem i na nizszym mnożniku... z mniejszym HTT ogólnie wszystko :] Aczkolwiek przesiadka z 512 ramu na 2GB daje zauważalne rezultaty więc nie będę już nażekał że mi nie chcą śmigać na 250MHz ... (wina procka moim zdaniem ale puki co wymieniał nie będę... poczekam az X2 stanieją :] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukix Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam wszystkich... Co powiecie o pamięciach Patriot z allegro: PATRIOT 2x1GB 400 LLK CL2 5-3-2b http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78962013 cena 1070zł.. to są te pamięci, których test jest w tym temacie, czy to coś innego... napiszczie coś o tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam wszystkich... Co powiecie o pamięciach Patriot z allegro: PATRIOT 2x1GB 400 LLK CL2 5-3-2b http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78962013 cena 1070zł.. to są te pamięci, których test jest w tym temacie, czy to coś innego... napiszczie coś o tym... tak to te. Co tu duzo mowic. pamieci nie zachwycają, ale sa najlepsze z tych dostepnych w polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Pytanie do ekspertow ;) Na dniach składam kompa i mam możliwosc kupna takich pamiątek za 800zł Warto je kupic czy lepiej Geile z podpisu ? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Pytanie do ekspertow ;) Na dniach składam kompa i mam możliwosc kupna takich pamiątek za 800zł Warto je kupic czy lepiej Geile z podpisu ? Pzdr imo warto i to bardzo, szczegolnie ze ultraxy sanie wiele tansze, a to w koncu 2x1gb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mychalek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Kurcze, nie wiem czy bylo juz cos o tych kostkach, bo sporo bylo o G.Skillach. W razie czego nie bijcie :> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78396507 Wydaje mi sie czy 1000 zl to ciekawa oferta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 mychalek Przeczytaj ten wątek, zajrzyj do testów na początku wątku. Było ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr602 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Witam Mam problem z moimi pamięciami. Dokładny opis mojego problemu znajduje sie na 13 stronie przesłany przez chase1. Posiadam Corsair TwinX2048-4000PT PC4000 DDR500 2x1GB aktualne timingi 3-4-4-8-1T kosci samsung UCCC napiecię ustawione jest na 2.77 sa stabilne godzina testowania w memtest i 2 godziny w sp2004. Włozylem je do banku 2 i 4. Na tej stronie jest ich dokladny opis http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1907 Przesyłam równierz screena z moich aktualnych ustawien w a64 tweaker http://img493.imageshack.us/my.php?image=c...pt34481t9gv.jpg Problem polega na tym że nie moge podkrecic tych pamieci. Jak ustawilem je na 270mhz to memtest po 20 minutach wywalil same bledy. Nawet ustawienie napiecia na 2.9 nie pomoglo. W biosie mam dużo ustawień timingow jednakrze nie wiem do czego one sluza. Moze tu tkwi problem w ustawienieniach reszty timingow. Na roznych stronach testow mojej plyty glownej czytalem zeby cala reszta ustawien pamieci byla na auto. A u mnie w biosie mam standardowe ustawienia zaladowane z opcji LOAD OPTIMIZED DEFAULTS. Moze lepiej reszte ustawien dac na auto a zostawic tylko ustawionych te 5 najwazniejszych timingow. Morze wtedy pamiatki pokazalyby na co je stac. Ostatnie pytanie dotyczy napiecia. Jakie jest maksymalne bezpieczne napiecie na samsungach uccc. Dziękuje za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 @piotr602 Memki idą 245MHz 3-4-4-8 1T Proponuję ustawienie 10x245z=2450MHz div200 3-4-4-8 i przy stabilnej pracy zwiększaj szynę o 5MHz,czyli następne ustawienie 10x250MHz itd w ten sposób znajdziesz punkt graniczny swoich memek wspópracujących a Twoim konkretnym kontrolerem pamięci w procku,od którego niestety nie możesz abstrachować. Timingi trochę luźniejsze na początek póżniej będziesz walczył o wydajnosć. Proponuję zmienić(w stosunku do Twoich wskazań a64Tweakera) trc=12 trfc=16(18) twr=3 max asyn lat=9ns( i tutaj bym poeksperymentował) read pr=6(7)ns Wszystkie timingi zdefiniuj recznie nie auto i powodzenia. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr602 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 No dobra postaram sie jutro pobawic z tym wszystkim. Jeszcze jedno pytanie jakie moge dac najwieksze napiecie na memkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam. Mam pytanie do posiadaczy G.Skilli GBHZ: Czy ktoś testował pamięci z CL 2,5? Jeśli tak, byłbym bardzo wdzięczny za wyniki, gdyż początkiem przyszłego tygodnia powinny owe kosteczki do mnie zawitać :D Oczywiście, jak tylko odpowiednio je "potraktuję", zaraz podzielę się wrażeniami (szczególnie, że chyba nikt nie testował ich jeszcze na Epoxie 9NPA+Ultra). Może nie wszyscy wiedzą, ale AndreYang (XS) osiągnął na nich DDR600 SPi 32M stabilnie :D Wiem, wiem, marzenia... ale kto wie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Mam pytanie do posiadaczy G.Skilli GBHZ: Czy ktoś testował pamięci z CL 2,5? MAX ile udalo mi sie wyciagnac z nich na CAS2.5. Nic innego poza 32M nie puszczalem... Nie zawracaj sobie glowy CAS2.5 ;) Jedzi na CAS3.0 i o wiele lepiej na tym wyjdziesz... Edytowane 5 Stycznia 2006 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Po wyniku widzę, że masz 100% racji :wink: Dzięki za odpowiedź. Pozostaje tylko czekać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_s Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Warto, nie warto, ale informacyjnie pozwole sobie wkleic linka, bo spore zainteresowanie bylo: http://allegro.pl/show_item.php?item=80726156 Edytowane 9 Stycznia 2006 przez wojtek_s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Dziś dotarła do mnie mała paczuszka o niezwykle skromnym wyglądzie :wink: Za to jej zawartość... :D Zaiste, piękne pamiątki :wink: Jakość wykonania pierwsza klasa, no ale cena w Polsce też <_< Miałem małe obawy, czy zmieszczą się razem z radiatorkami w gniazdach, gdyż Epox dosłownie skleił je razem, lecz wątpliwości me zostały szybko rozwiane - wszystko pasuje bezproblemowo :) Jak tylko pojawią się jakieś wyniki testów, nie omieszkam się nimi podzielić. Co widać po tym poście, na defaultach idę bez problemu, ale tego można się było spodziewać :wink: c.d.n. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Dokładnie te same kostki mają jutro zawitać i do mnie, także i ja podzielę się wrażeniami, oby pozytywnymi! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 UP Pamięci już do mnie dotarły- wstępne testy ukazują stabilność 3D przy 275MHz 1T 8-3-4-3 @2.6V. Dla mnie bomba, nic więcej do szczęscia nie jest mi potrzebne :) Nowy orb http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1688330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Ciesze się że wątek zaczyna spełniać,funkcje która miedzy innymi była w moim zamyśle;pomóc w wyborze optymalnych memek dla danego zastosowania. :wink: Wygląda na to ze G.Skill'e HZ spełniaja właśnie taką rolę(są uniwersalne) :wink: I prosze userów którzy zakupili zestawy 2x1GB; zamieszczajcie testy. :lol: Edit 19:23 @Zulusman Widziałem,jak "walczyłeś" w licytacji,kibicowałem żebys za 700zeta kupił. :wink: Edytowane 12 Stycznia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Prawdopodobnie dzis zostaly wyslane HZ do mnie. Czekam z niecierpliwoscia, tak samo jak na procka.... Jesli bedize potrzeba, pojde do kogos z DFI i zrobie testy :) @draak 275 ?? Wez ciagnij wiecej. Gdybys mogl zapodac wyniki z aidy - zapis i odczyt - dzieks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Więcej niż 279MHz stabilne u mnie w 3D nie jest i dlatego na tym mówię pass: 8-4-4-3 1T, napięcie 2.6V. Tam, gdzie było to konieczne (czyt. FEAR lub q4@ultra, raczej mało ambitne zajęcia :lol:) jest naturalnie lepiej niż na 4x512, o 2x512 nie wspominając. Pamięci są świetne, w tym miejscu dzięki Lcs za sprawne doprowadznie zamówienia do końca! :) PS. Nawet mark05 odczuł zmianę z okolic 10,6k na prawie 10,8k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 słuchajcie a co zrobiliście z pamięcią wurtualną? na ile ją ustawiliście, czy też może w ogóle wyłączyliście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ja mam problem z pamięciami, chwilowo skończyły się na 270 3-4-4-8, przechodzą spokojnie SPi 32M i kilka godzin FEARa, ale 275 już nie jest stabilne <_< Nie bardzo wiem, co może być przyczyną, napięcie mam ustawiona na 2,7v; w rzeczywistości to jest 2,67v. Na niższym napięciu XP już się nie bootuje, wyższego nie dawałem. Zamieniałem kości miejscami, sloty również. Może winę ponosi płyta główna, bo proc na pewno jest w porządku, przechodzi SPi 32M i jest spokojnie "grywalny" na 325x9 przy 1,6v. Pamięci wtedy biegają na 265 i jest im bardzo dobrze, zero problemów ze stabilnością. Oczywiście nie ustawiam tak proca 24/7, trochę szkoda go męczyć :wink: Kombinowałem też z alphami, ustawienia Bachusa jednak nic nie pomagają :sad: Tak czy siak, jestem bardzo zadowolony, chciałem mieć 255, wtedy proc leci 2,8; i mam. Trochę brakuje dzielnika 180 dla pamięci, co jest dodatkowym powodem, czy nie zacząć się zastanawiać nad zmianą Epoxa (choć zdążyłem go bardzo polubić :wink: ) na DFI. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, będę bardzo wdzięczny. Kilka screenów zapodam wieczorkiem. @ /matthew/ Pamięć wirtualną wyłączyłem zupełnie i jestem bardzo z tego zadowolony, dysk już nie mieli niepotrzebnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 U mnie też już brak virtuala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 ja też juz wylaczylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Test pamięci: 2x1GB G.Skill GBHZ Zapodaję screeny :wink: Na razie utknąłem na 270 i trapi mnie to wielce, co wspominałem kilka postów wyżej... A tutaj pamięci ciut gorzej, za to proc ciut lepiej :wink: Z czasem dorzucę jeszcze zrzut ekranu z Sandry. Powalczę teraz z 3-3-3-8, może pamięci pokażą się z lepszej strony :wink: EDIT: Dorzucam Sandrę: EDIT 2: Walki z DDR550 ciąg dalszy... Podniosłem napięcie do 2,8v, co w rzeczywistości daje 2,78v. Dziwna sprawa, bo XP wywalił błąd przy starcie, ale za drugim razem ruszył. Odpaliłem SPi 32M i po powrocie z kolacji... :-| Powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że trafiłem na wyjątkowo kiepską parkę. Albo Epox jest jakiś nie teges <_< EDIT 3: Moje ostatnie słowo, wyżej nie ma szans, zmiana napięć i timinigów nie pomaga. Qrcze, ale fajnie by było mieć DFI :wink: Napięcie dalej 2,7v - w rzeczywistości 2,67v. Edytowane 14 Stycznia 2006 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Witam. Czy ktoś się orientuje ile kosztuje wysłanie takiej paczuszki z US. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Od 20 do 200$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Jak to od 20 do 200, dlaczego taka rozbieżność? Moge prosić o dokładniejsze info? Chodzi o to że jeśli będzie zbyt droga przesyłka to kupie te G.Skill na Allegro. Edytowane 13 Stycznia 2006 przez 1.pepe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Jak to od 20 do 200, dlaczego taka rozbieżność? Moge prosić o dokładniejsze info? Chodzi o to że jeśli będzie zbyt droga przesyłka to kupie te G.Skill na Allegro. przede wszsytkim to powinienes miec swojego człowieka w usa, a czym to wyslesz to juz Twoja sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...