Xtreme Addict Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Test rewelacja! i OC piękne :D Negocjuj by ten zestawik został u Ciebie :D Corsair stworzył serie 4400PRO właśnie na infineonie, które nie byly stabilne w 3D na gwarantowanych przez producenta ustawieniach :D ale na tych kościach to by były najszybsze 2x1GB pełni wartościowe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) @bachus_anonym jak zwykle nie zawodzi, świetny review może jakiś import panowie EDIT: No tak jeszcze trzeba na nie poczekać Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Jaki byłby całkowity koszt zakupu G.Skilli HZ z newegg'a (2x1Gb oczywiście) chodzi mi głównie o cło i podatek. Same memki kosztują 157$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Tych pamieci jest juz naprawde duzo sprowadzonych na nas rynek, wiec nie oplaca sie samemu tego robic raczej. A niebawem przy zmianie platofrm bedzie kolejna fala ... Sam interesuje sie juz DDR2...To juz niebawem. Ceny nie sa najgorsze, tylko w temacie 2x1GB jeszcze nikt nie ma DDR2 :( a szkoda...Bachus, niech ktos ci sponsornie maszynke w intelu do sprawdzenia DDR2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Też prawda, chyba nie ma zbytnio dużego sensu pchać sie teraz w takie memki. Nie było pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) Właśnie przed chwila zerknąłem na newegg, faktycznie gskille HZ w cenie $157 plus wysyłka na terenie USA $4.81 można wysłać do polameru i z tamtąd do nas jako list najlepiej lotniczy chociaż nieco droższy od przesyłki morskiej myśle, że koszt nie będzie większy jak $15, trzeba by sie postarać zadeklarować jako gift do $30 ale i tak nie wiadomo co z przesyłka zrobią celnicy. Bachus wysłał mi proca co w podpisie za $200 (w miarę duża paczka) i nic, potem były jeszcze memki dwie paczki i też nic (zadeklarowane na $30). Dopiero dowalili cło jak kupiłem tanio zasiłkę to ledwo co wyszłem na swoim. Jeśli obejdzie się bez cła to stawiam na bank, że zmieści się w granicach $180. Z tego co mi wiadomo te memki obecnie nie wyciągaja wiele 260-280 max, wolałbym poczekać na te testowane muskiny od bachusa Tych pamieci jest juz naprawde duzo sprowadzonych na nas rynek, wiec nie oplaca sie samemu tego robic raczej. A niebawem przy zmianie platofrm bedzie kolejna fala ... Sam interesuje sie juz DDR2...To juz niebawem. Ceny nie sa najgorsze, tylko w temacie 2x1GB jeszcze nikt nie ma DDR2 :( a szkoda...Bachus, niech ktos ci sponsornie maszynke w intelu do sprawdzenia DDR2 ;) masz rację, popieram dla wielu osób zaporą cenową stają się być pamięci powyżej 400-500zł a te droższe spadną za chwile do takiego pułapu Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 teścik tych samych memek znalazłem także tutaj na xs'ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Nie pisz posta pod postem :wink: BTW tego linka już dałem w moim poście :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Test Bachusa: Mistrzostwa świata częśc szósta. :lol2: Tym razem mamy zestaw perełka:2x1GB Mushkin - Redline PC4000 na Infineonie CE-5. Osiągi przy CL2,0,CL2,5 i CL3,0 (stabilne również w 3D) bardzo wysokie,niejeden zestaw 2x512 może o takich osiągach pomarzyc; i to wszystko przy bardzo ostrych alphach.Widac Infineon nie chse oddac pierwszeństwa Samsungowi i ta seria CE-5 to mocne uderzenie. :lol: Memki z dużą przewagą objęły prowadzenie w rankingu,cóż entuzjaści zapewne będą poszukiwac takiego zestawu. :lol: To opracowanie z racji wyniku memek jak również jakości na pewno będzie błyszczało. :lol2: Thx Michal za test. :lol: Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Test rewelacja! i OC piękne :D Negocjuj by ten zestawik został u Ciebie :DTen zestaw, jak wiekszosc (poza 2GBHV), "nie podlegaja zwrotowi" :) Tak na marginesie, zostalo potwierdzone, ze Newegg wlasnie zamowil XP4000 i Mushkin wysylal bedzie im juz partie tych nowych CE-5. Bachus, niech ktos ci sponsornie maszynke w intelu do sprawdzenia DDR2 ;)Zrobie byc moze jeszcze jeden test (najpewniej UCCC) i nastepne beda juz na DDR2. Musze tylko przemyslec czy czekac na AM2 czy lapac cos z Intela. Zobaczymy za kilka tygodni :) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ten zestaw, jak wiekszosc (poza 2GBHV), "nie podlegaja zwrotowi" :) Tak na marginesie, zostalo potwierdzone, ze Newegg wlasnie zamowil XP4000 i Mushkin wysylal bedzie im juz partie tych nowych CE-5. Zrobie byc moze jeszcze jeden test (najpewniej UCCC) i nastepne beda juz na DDR2. Musze tylko przemyslec czy czekac na AM2 czy lapac cos z Intela. Zobaczymy za kilka tygodni :) też tak chce :D Szczerze to zastanawiam się jak te pamięci chodzą na płytach NON-DFI :wink: PS co do DDR2 to ja bym poczekał i przekonał się co AM2 zaprezentuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) @bachus_anonym widzę że ci sie amd athlon xp tyle podkręcił ja swego czasu miałem płyte as rocka (jaką paściarską:P) athlona xp 2000+ (1667) i potrafił mi się podkręcić do wartości 2289 !!(NA STANDARTOWYM NAPIĘCIU) ale wtedy nie miałem pojecia o kręcniu więc nie wiedziałem że istnieje coś takiego jak podnoszenie napiecia a możliwe żeby poleciał jeszcze więcej ale pewnie tą płytkę co miałem to nie obsługiwała napięcia na procku a mnożnika tam napewno nie można było zmieniać bo chciałem próbowac ale nie znalazłem nic takiego :P :P pozdrawiam Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 2000+ to nie 2500+, a szczególnie mobile :wink: a co ma do rzeczy napięcie GPU? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) 2000+ to nie 2500+, a szczególnie mobile :wink: a co ma do rzeczy napięcie GPU? :? licza się MHZ wyciągnięte z danego modelu a mi poszło na ATHLONIE XP ponad 600 MHZ na standartowym napięciu a to jak na xp to bardzo dobry wynik a jakbym wtedy miał pojecie o kreceniu to kto wie ile by jeszcze poleciał pozdrawiam. A co do GPU to mi sie pomyliło :P Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 i gdybyś miał NF7... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) i gdybyś miał NF7... :wink: i o to chodzi że na bardzo słabej płycie poleciał mi tyle to co by byo na dobrej płycie :P:P ale to juz przeszłe czasy i trzeba siedzieć na tym co sie ma pozdrawiam (POWRUT DO DANEGO TEMATU!!) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ...(POWRUT DO DANEGO TEMATU!!)No właśnie czas wrócić na ziemie :D a tak przy okazji "POWRÓT" :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witam maly UPDATE: absolutne max stable @289Mhz najlepsze jest to ze pamieci wstaja bez problemu na 295Mhz tylko ze w memtescie pod koniec sa 4 bledy i niewazne jakie napiecie i timingi poprostu zawsze sa :) pozdr storm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Bardzo ładnie, :lol: dołącz proszę tego screen'a do swojego testu (edycja).Wtedy wszystko będzie w "kupie" :lol2: .Post 1035 oczywiście pozotawiasz.Walcz dalej,może coś jeszcze uda się wycisnąc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Witam maly UPDATE: absolutne max stable @289Mhz http://83.14.114.186/~kociu/G.Skill%20c.JPG najlepsze jest to ze pamieci wstaja bez problemu na 295Mhz tylko ze w memtescie pod koniec sa 4 bledy i niewazne jakie napiecie i timingi poprostu zawsze sa :) pozdr storm :) Bardzo ladnie, storm! Praktycznie takie same memki jak moje HZ, ktore robia max 291MHz... Dobra robota, stary! Ciesze sie, ze jest wiecej takich memek jak te ktore testowalem. A juz sie zaczalem martwic, ze narobilem wszystkim nadziei :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 storm b.ładne memki ;) Na jakim BIOS-ie,może tez coś wysmaruję no i zerżnę ustawienia "kropka w kropkę" cos koło 290 mnie kusi plus div 180 i niskie Vcore,było by pięknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 no wlasnie jak mozesz podaj ustawienia (te smieszne data level strenght itp) i biosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Zeby nie bylo, to tez sie deczko poprawilem w kwestii 3D na Mushkinach :) Moj test zostal uaktualniony o 3D @ 287MHz 5-2-3-3.0-1T ;) Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) @bachus_anonym ja posiadam 2x1 G skill pc 4000 HZ i mam problemy bo żadne ustawinie MAL i RP oprócz auto nie chodzi bo mi komp nie startuje o co chodzi ?? a ja jak narazie na swoich kościach wycisłem 260 MHZ przy 3-4-4-8 i 2,7 v ustawinie stabilne 3D. A byłba by możliwość żebyś mi dał wszytkie ustawienia pamieci w biosie jakie miałes na swoich 2 x 1 G skill ?? pozdrawiam Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) No wiec biosik z tablica dla BH5/6 ustawienia po moich starych GeillOne na ktorym smigaly najlepiej :) bios: N4D702-2 A TU TIMINGI dla ustawien @ 289Mhz EDIT : Drive Strenght - Fastest pozdr :) Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez storm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 drive strenght jeszcze jak bys mogl podac , bo jest tylko weak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 i jak chodzil proc - tj. jai dzielnik dla pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 i jak chodzil proc - tj. jai dzielnik dla pamieci wszystko jest w tescie patrz pierwsza strona :) dzielnik dla mem div180 pozdr storm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zeby nie bylo, to tez sie deczko poprawilem w kwestii 3D na Mushkinach :) Moj test zostal uaktualniony o 3D @ 287MHz 5-2-3-3.0-1T ;) a co dokładnie pozmieniałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam nadzieję,że wybaczycie mi małą prywatę(dotyczy wyniku 2x512 na UTT-BH-5) :wink: @bachus_anonym Dzieki wielkie,że zamieściłeś mój wynik 272MHz 2,0-2-2-5 1T UTT-BH-5 (2x512) na XS link. :lol: Jestem w dużym szoku :lol2: w tym pozytywnym słowa znaczeniu. :lol: Jeszcze raz dziekuję,pozdrawiam,Ricci. :wink: Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...