Skocz do zawartości
Ricci

2x1 Gb - Testy Różnych Pamięci Ddr1

Rekomendowane odpowiedzi

Test rewelacja! i OC piękne :D Negocjuj by ten zestawik został u Ciebie :D Corsair stworzył serie 4400PRO właśnie na infineonie, które nie byly stabilne w 3D na gwarantowanych przez producenta ustawieniach :D ale na tych kościach to by były najszybsze 2x1GB pełni wartościowe :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych pamieci jest juz naprawde duzo sprowadzonych na nas rynek, wiec nie oplaca sie samemu tego robic raczej.

A niebawem przy zmianie platofrm bedzie kolejna fala ...

Sam interesuje sie juz DDR2...To juz niebawem. Ceny nie sa najgorsze, tylko w temacie 2x1GB jeszcze nikt nie ma DDR2 :( a szkoda...Bachus, niech ktos ci sponsornie maszynke w intelu do sprawdzenia DDR2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwila zerknąłem na newegg, faktycznie gskille HZ w cenie $157 plus wysyłka na terenie USA $4.81

można wysłać do polameru i z tamtąd do nas jako list najlepiej lotniczy chociaż nieco droższy od przesyłki morskiej

myśle, że koszt nie będzie większy jak $15, trzeba by sie postarać zadeklarować jako gift do $30 ale i tak nie wiadomo co z przesyłka zrobią celnicy. Bachus wysłał mi proca co w podpisie za $200 (w miarę duża paczka) i nic, potem były jeszcze memki dwie paczki i też nic (zadeklarowane na $30). Dopiero dowalili cło jak kupiłem tanio zasiłkę to ledwo co wyszłem na swoim. Jeśli obejdzie się bez cła to stawiam na bank, że zmieści się w granicach $180.

Z tego co mi wiadomo te memki obecnie nie wyciągaja wiele 260-280 max, wolałbym poczekać na te testowane muskiny od bachusa

Tych pamieci jest juz naprawde duzo sprowadzonych na nas rynek, wiec nie oplaca sie samemu tego robic raczej.

A niebawem przy zmianie platofrm bedzie kolejna fala ...

Sam interesuje sie juz DDR2...To juz niebawem. Ceny nie sa najgorsze, tylko w temacie 2x1GB jeszcze nikt nie ma DDR2 :( a szkoda...Bachus, niech ktos ci sponsornie maszynke w intelu do sprawdzenia DDR2 ;)

masz rację, popieram

dla wielu osób zaporą cenową stają się być pamięci powyżej 400-500zł

a te droższe spadną za chwile do takiego pułapu

Edytowane przez thermalfake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test Bachusa:

Mistrzostwa świata częśc szósta. :lol2: Tym razem mamy zestaw perełka:2x1GB Mushkin - Redline PC4000 na Infineonie CE-5.

Osiągi przy CL2,0,CL2,5 i CL3,0 (stabilne również w 3D) bardzo wysokie,niejeden zestaw 2x512 może o takich osiągach pomarzyc; i to wszystko przy bardzo ostrych alphach.Widac Infineon nie chse oddac pierwszeństwa Samsungowi i ta seria CE-5 to mocne uderzenie. :lol:

Memki z dużą przewagą objęły prowadzenie w rankingu,cóż entuzjaści zapewne będą poszukiwac takiego zestawu. :lol:

To opracowanie z racji wyniku memek jak również jakości na pewno będzie błyszczało. :lol2:

Thx Michal za test. :lol:

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test rewelacja! i OC piękne :D Negocjuj by ten zestawik został u Ciebie :D

Ten zestaw, jak wiekszosc (poza 2GBHV), "nie podlegaja zwrotowi" :) Tak na marginesie, zostalo potwierdzone, ze Newegg wlasnie zamowil XP4000 i Mushkin wysylal bedzie im juz partie tych nowych CE-5.

Bachus, niech ktos ci sponsornie maszynke w intelu do sprawdzenia DDR2 ;)

Zrobie byc moze jeszcze jeden test (najpewniej UCCC) i nastepne beda juz na DDR2. Musze tylko przemyslec czy czekac na AM2 czy lapac cos z Intela. Zobaczymy za kilka tygodni :) Edytowane przez bachus_anonym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zestaw, jak wiekszosc (poza 2GBHV), "nie podlegaja zwrotowi" :) Tak na marginesie, zostalo potwierdzone, ze Newegg wlasnie zamowil XP4000 i Mushkin wysylal bedzie im juz partie tych nowych CE-5.

Zrobie byc moze jeszcze jeden test (najpewniej UCCC) i nastepne beda juz na DDR2. Musze tylko przemyslec czy czekac na AM2 czy lapac cos z Intela. Zobaczymy za kilka tygodni :)

też tak chce :D Szczerze to zastanawiam się jak te pamięci chodzą na płytach NON-DFI :wink: PS co do DDR2 to ja bym poczekał i przekonał się co AM2 zaprezentuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bachus_anonym

widzę że ci sie amd athlon xp tyle podkręcił ja swego czasu miałem płyte as rocka (jaką paściarską:P) athlona xp 2000+ (1667) i potrafił mi się podkręcić do wartości 2289 !!(NA STANDARTOWYM NAPIĘCIU) ale wtedy nie miałem pojecia o kręcniu więc nie wiedziałem że istnieje coś takiego jak podnoszenie napiecia a możliwe żeby poleciał jeszcze więcej ale pewnie tą płytkę co miałem to nie obsługiwała napięcia na procku a mnożnika tam napewno nie można było zmieniać bo chciałem próbowac ale nie znalazłem nic takiego :P :P pozdrawiam

Edytowane przez patryk1234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2000+ to nie 2500+, a szczególnie mobile :wink: a co ma do rzeczy napięcie GPU? :?

licza się MHZ wyciągnięte z danego modelu a mi poszło na ATHLONIE XP ponad 600 MHZ na standartowym napięciu a to jak na xp to bardzo dobry wynik a jakbym wtedy miał pojecie o kreceniu to kto wie ile by jeszcze poleciał pozdrawiam. A co do GPU to mi sie pomyliło :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i gdybyś miał NF7... :wink:

i o to chodzi że na bardzo słabej płycie poleciał mi tyle to co by byo na dobrej płycie :P:P ale to juz przeszłe czasy i trzeba siedzieć na tym co sie ma pozdrawiam (POWRUT DO DANEGO TEMATU!!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam maly UPDATE:

absolutne max stable @289Mhz

Dołączona grafika

najlepsze jest to ze pamieci wstaja bez problemu na 295Mhz tylko ze w memtescie pod koniec sa 4 bledy i niewazne jakie napiecie i timingi poprostu zawsze sa :)

pozdr storm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam maly UPDATE: absolutne max stable @289Mhz http://83.14.114.186/~kociu/G.Skill%20c.JPG

najlepsze jest to ze pamieci wstaja bez problemu na 295Mhz tylko ze w memtescie pod koniec sa 4 bledy i niewazne jakie napiecie i timingi poprostu zawsze sa :) pozdr storm :)

Bardzo ladnie, storm! Praktycznie takie same memki jak moje HZ, ktore robia max 291MHz... Dobra robota, stary! Ciesze sie, ze jest wiecej takich memek jak te ktore testowalem. A juz sie zaczalem martwic, ze narobilem wszystkim nadziei :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bachus_anonym

ja posiadam 2x1 G skill pc 4000 HZ i mam problemy bo żadne ustawinie MAL i RP oprócz auto nie chodzi bo mi komp nie startuje o co chodzi ??

a ja jak narazie na swoich kościach wycisłem 260 MHZ przy 3-4-4-8 i 2,7 v ustawinie stabilne 3D. A byłba by możliwość żebyś mi dał wszytkie ustawienia pamieci w biosie jakie miałes na swoich 2 x 1 G skill ?? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec biosik z tablica dla BH5/6 ustawienia po moich starych GeillOne na ktorym smigaly najlepiej :)

bios: N4D702-2

A TU TIMINGI dla ustawien @ 289Mhz

Dołączona grafika

EDIT : Drive Strenght - Fastest

pozdr :)

Edytowane przez storm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję,że wybaczycie mi małą prywatę(dotyczy wyniku 2x512 na UTT-BH-5) :wink:

@bachus_anonym

Dzieki wielkie,że zamieściłeś mój wynik 272MHz 2,0-2-2-5 1T UTT-BH-5 (2x512) na XS link. :lol:

Jestem w dużym szoku :lol2: w tym pozytywnym słowa znaczeniu. :lol:

Jeszcze raz dziekuję,pozdrawiam,Ricci. :wink:

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi