Hipo Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Nawet jeśli będą to cena będzie napewno grubo powyzej 1200PLN :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 a znacie jakies fajne sklepy w niemczech? niedlugo wybieram sie do monachium... najlepiej wlasnie tam zeby byly. nigdy mnie kompy w 2'gim domu nie interesowaly, ale moze czas sie porozgladac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) a znacie jakies fajne sklepy w niemczech? niedlugo wybieram sie do monachium... najlepiej wlasnie tam zeby byly. nigdy mnie kompy w 2'gim domu nie interesowaly, ale moze czas sie porozgladac bachus podawał na początku linka do sklepu w niemczech http://www.bestseller-computer.de/?ID=10685 ale gdzie on jest to nie wiem :oops: mój niemiecki mi na to nie pozwala aby się dowiedzieć, ale może przez neta sobie zamówisz na tamten adres w Monachium i będąc na miejscu odbierzesz... Pozdr P.S. Ale cena i tak dobija, 250 € to trochę dużo jednak... EDIT: A jak już tak gadamy o miejscach to może ktoś zna sklep w Philadelphi w którym można kupić GSkille? Edytowane 28 Listopada 2005 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Stuttgart... czyli kawalek jest ale na poczatek dobre i to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Nawet jeśli będą to cena będzie napewno grubo powyzej 1200PLN :| No ale przynajmniej w PL i z gwarancja nie byloby problemu. Co do ceny - jak sobie teraz kupisz skadkolwiek to cena bedzie w granicach 1600zl... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 No ale przynajmniej w PL i z gwarancja nie byloby problemu. Co do ceny - jak sobie teraz kupisz skadkolwiek to cena bedzie w granicach 1600zl... Pozdr Co Ty bredzisz ? zobacz ile kosztują w USA i przelicz to na złotówki zakładajac ze kosztuja prawie 300$ to i tak masz 1000pln a nie 1600. Wiem wiem zaraz będzie dym ze nie ma możliwosci wysyłki itd, nie ma możliwosci normalnego zakupu od nas, ale można zawsze skorzystać z pomocy rodziny/znajomych i dokonać zakupu. Poza tym biorąc teraz pod uwage przypadki padania tych pamieci znacznie lepszą ofertą wydają sie być GSkille 2x1GB 3200ZX które ostatnio dodatkowo potanialy na newegg'u i kosztuja teraz ~190$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amad Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Cześć, Można również skorzystać z usług gościa który twierdzi że może sprowadzić prawie wszystko co w USA jest do sprzedania. Jego strona: http://www.kupwusa.com/ Ja zapytałem o G.Skille 2x1GB PC4000 : http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231021 , które wtedy kosztowały 245$ a oto jego odpowiedź: " Witam!! Po pierwsze Jezeli chce pan fakture mozna wyslac bezposrednio na pana firme .Wtedy oplaci pan naleznosci wg obowiazujecgo prawa i bedzie mogl sobie wprowadzic w koszty firmy .Na swoja usluge czyli prowizje moge wystawic rachunek USA i dolozyc do przesylki co powiekszy wartosc i jednoczesnie zobowiazania celno skarbowe. Po drugie Koszt tego produktu z najtansza przesylka po USA to 248,24 $ plus przesylka do polski strzelam ze to waga okolo 5 funtow wiec bedzie okolo 25$ co daje nam 275$ plus 15% prowizji razem okolo 316$ przy zalozeniu ze nie wazy wiecej jak 5 funtow. Po trzecie Zawsze wpisuje w deklaracji wartosc 35$ i i upominki oczywiscie jak ktos ma inne zyczenia moge to zmienic. Pozdrawiam! Tomek www.kupwusa.com 0048502670680 PL 0017738284427 USA info@kupwusa.com -------Original Message------- " pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Co Ty bredzisz ? zobacz ile kosztują w USA i przelicz to na złotówki zakładajac ze kosztuja prawie 300$ to i tak masz 1000pln a nie 1600. Wiem wiem zaraz będzie dym ze nie ma możliwosci wysyłki itd, nie ma możliwosci normalnego zakupu od nas, ale można zawsze skorzystać z pomocy rodziny/znajomych i dokonać zakupu. Poza tym biorąc teraz pod uwage przypadki padania tych pamieci znacznie lepszą ofertą wydają sie być GSkille 2x1GB 3200ZX które ostatnio dodatkowo potanialy na newegg'u i kosztuja teraz ~190$ Jeżeli przypadki padania Cruciali;długotrwała praca przy nap ~2,8V-3V będą sie nadal potwierdzać,Twoja opinia jest jak najbardziej uzasadniona szczególnie dla nas w PL gdzie wyegzekwowanie gwary jest na pewno utrudnione.Wziąwszy pod uwagę cenę G.Skill'i i to że zestawy 2x1GB nie służą do benchowania dodatkowo przemawia to na korzyść tych pierwszych.Nie znienia to faktu,że na krótką metę i z dobrym chłodzeniem na Crucialach można więcej pocisnąć,co przysporzy tym memkom grupę zwolenników :wink: (póki co ja też się zaliczam do tej grupy-aczkolwiek staram się zachować obiektywizm). Edytowane 29 Listopada 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 No i co teraz zrobić?! G.Skilli w Polsce nie znajdę, Cruciali też.... i co mam wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) No i co teraz zrobić?! G.Skilli w Polsce nie znajdę, Cruciali też.... i co mam wybrać? Cruciale są propozycją z górnej półki na pewno nie każdego będzie stać na ich zakup;póki co są zestawem który można najwyżej wykręcić chociaż w tym momencie ich pozycja została zachwiana informacjami o uszkodzeniach tych memek przy długotrwałej pracy(24/7przez kilka miesięcy) z nap ~2,8-3,0V.Na pewno należy poczekać na potwierdzenie tej informacji. G.Skill'e ZX bardzo dobra propozycja w PL niedostępne niestety. Ostatnio przeglądałem ofertę apollo.pl i zauważyłem propozycję być może wartą uwagi: Pamięć DDR 1GB PC3200 400MHz Twinmos CL2 może ktoś z userów zakupił te pamięci i zechce podzielić się informacjami o możliwościach oc zestawu. Na pewno warte uwagi są Samsungi UCCC; @dzej zaprezentował nam test 1x1GB i wygląda to zachęcająco.Czekamy co pokaże zestaw 2x1GB na tych kościach. To tyle moich przemyśleń. :wink: Edytowane 29 Listopada 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Jeżeli przypadki padania Cruciali;długotrwała praca przy nap ~2,8V-3V będą sie nadal potwierdzać,Twoja opinia jest jak najbardziej uzasadniona szczególnie dla nas w PL gdzie wyegzekwowanie gwary jest na pewno utrudnione.Wziąwszy pod uwagę cenę G.Skill'i i to że zestawy 2x1GB nie służą do benchowania dodatkowo przemawia to na korzyść tych pierwszych. Dokładnie to samo miałem na myśli :) jestem skory nawet do Samsungów UCCC jeśli za jakiś czas nie uda mi sie skombinować tych GSkilli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 coś dp tych Twinmos nie jestem przekonany.... myślałem o CORSAIR TWINX2048-3200C2 ale one kosztują ponad 1000zł, więc wolałbym coś tańszego. Myślałem nawet żeby kupić juz w tych Stanach G.Skill ale jak dostane uszkodzone albo coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 3.5v nic nie zrobilo moim ballistixom... dalej dzialaja jak dzialaly, a byly zapuszczone na tym napieciu na noc w goldzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 3.5v nic nie zrobilo moim ballistixom... dalej dzialaja jak dzialaly, a byly zapuszczone na tym napieciu na noc w goldzie...I jak wyniki z takim Vdim? bo u mnie po włożeniu X1800XL cos sie zaczeło niemiło kaszanić z MHz na Crucialach,no ale to może zasiłka bo podła jest i cienka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 I jak wyniki z takim Vdim? bo u mnie po włożeniu X1800XL cos sie zaczeło niemiło kaszanić z MHz na Crucialach,no ale to może zasiłka bo podła jest i cienka sypaly bledami bardziej niz na 2.8... Ta akcja miala na celu je usmiercic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 sypaly bledami bardziej niz na 2.8... Ta akcja miala na celu je usmiercic... Szczwany lis z Ciebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Znalalzlem cruciale w EU za 314 Euro....fajna cena :)\ Przymierzam sie do kupna :) Nawet jesli padna, to z gwara bedzie latwiej niz z usa scaigac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Znalalzlem cruciale w EU za 314 Euro....fajna cena :)\ Przymierzam sie do kupna :) Nawet jesli padna, to z gwara bedzie latwiej niz z usa scaigac. no i wysyłka pare razy tańsza ... Z niemiec do PL DHL bierze 20Euro ... w drugą stronę nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Znalalzlem cruciale w EU za 314 Euro....fajna cena :)\ Przymierzam sie do kupna :) Nawet jesli padna, to z gwara bedzie latwiej niz z usa scaigac. a jak ten sklep się nazywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) no i wysyłka pare razy tańsza ... Z niemiec do PL DHL bierze 20Euro ... w drugą stronę nie wiem Mnie przesylka Opterona 165 z USA kosztowala 20$. Jakby nie liczyc 20$ to mniej niz 20E. Crucial ma serwis w UK, wiec jak nie wychodzi gadka ze sklepem (za woda) to z nimi sie dogadujesz. Edytowane 1 Grudnia 2005 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Też wchodze w Cruciale. Przekonam się sam czy padną :-). Tylko dziwne te przypadki padania. Jak to możliwe że taki super producent budujący układy na super kościach mający takie ceny może mieć taką usterkowość? Dziwne. Musze sam to sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Gdzie mozna zamawiac? Jaki jest adres tego sklepu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Chyba nie uda się zdobyć tych pamięci :? Więc co innego mogę kupić? Patriot? Geil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Wyszły nowe G.Skill'e 2x1GB: G.Skill Value DDRI Series / DDR I PC3200PHU2-2GBNS 2.5-3-3-6Dual Channel Seria Value NS mocniejsza od NT,pewnie nic wielkiego,ale przy korzystnej cenie kto,wie? Edit 19:40 Seria Value NT ponoć idzie tak cyt z newegg: Comments: i checked out from XS, it can run at DDR500 3-4-4-8 with 2.7v, and i get 2 of them. it actually runs to DDR520 3-4-4-8 @ 2.64v on Dfi Nf4 ultra-D Gskill is the best!!... Edytowane 1 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 No całkiem fajnie te memki chodzą ale pewno tylko pierwsze partie będą sie tak bujać, wkońcu to DDR400 i nie maja obowiazku sie dobrze kręcić :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 znalazłem coś o Patriot 2x1GB wcale ie wypadają tak źle link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Pisałem jużo tych pamieciach na pierwszej stronie. Ja też mogę sie podzielić swoimi osiągnięciami z pamięciami Patriot PDC2G3200LLK 2GB Dual Channel Kit, lecz w moim wykonaniu nie za dobrze się one spisywały, brak wprawy. Na stronie http://www.insanetek.com/review.php?id=20 spisywały się przyzwoicie, ale stosunek osiągów do ceny kiepski. 220MHz 2-3-2-5-1T 240MHz 2.5-3-2-5-1T Więcej mi się sie udało wycisnąć, prawdopodobnie pójda na sprzedaż. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 eh - czytal ktos z was dokladniej opis testowanego zestawu ? "2 x 512MB Patriot PC3200LLK 2GB" :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) Bede chyba niedlugo kupowac te patrioty 2gb to podziele sie z wami wynikami o/c;p Edytowane 2 Grudnia 2005 przez _mm$[mm]_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 na cuda nie liczymy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...