raist007 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Ostatnio kopilem w POLBRAS'ie 2 x 256MB DDR 333 Kingstone i troszke sie zdenerwowalem poniewaz jedna pamiec jest zdzielana w USA i na kosciach pisze KINGSTONE a druga pamiec na Taiwanie i jest na kosciach SAMSUNGA. Co do tych od SAMSUNGA to jestem raczej pewny bo patrzalem na oznaczenia i z tego co pamietam to sa to chyba te co kiedys byly tu na Tweaku porownywane do Corsair'a (wypadly b. dobrze) ale zaskoczyly mnie te na kosciach z napisem KINGSTONE. Czy ktos moze wie cos wiecej na ich temat (niestety nie pamietam oznacznia) ??? Mam nadzieje ze nie bedzie problemow z tym ze sa na roznych kosciach (chce je zaladowac do A7N8X - nForce2, dlatego 2x256MB). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 To dziwne, bo Kingston robi swoje pamieci na bazie ukladow innych producentow (np. Samsung, Winbond). Nie posiada fabryki ukladow scalonych (chyba ze o tym nie wiem) wiec chyba po prostu dal swoje napisy na kosciach a sa one innego producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Widziałem już pamięci Kingstona na Kingstonach. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć jak chodzą. A jeżeli chcesz wykorzystać je jako DualDDR to napewno ci się nie uda. Nie dość, żę kości muszą być identyczne to jeszcze dobrze jak pochodzą z tej samej serii. Ja bym zrobił lekką awanturę w Polbrasie bo to wyszło trochę nie tak IMHO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 ja mam kingstony na kingstonach. sa bardzo w porzadku. ciekawe kto robi te kosci, ale jak sa przez nich firmowane, to nie moga byc jakies kiepskie. zrerszta te moje naprawde o. ka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Ok, to poradzcie ktore bylo by lepiej: 2 x Kingstone 256MB na Samsungach K4H560838D-TCB3 ( 8X32MB; ASSY IN TAIWAN); czy moze lepiej: 2x Kingstone 256MB na kosciach KINGSTONE D328DW-60 ( 8X32MB; ASSY IN USA) Te od Samsunga byly bodajze testowane na Tweak'u razem z Corsair i wypadly niezle, tylko ze troszke inne oznaczenie K4H560838C-TCB3 (C zamiast D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Ok, to poradzcie ktore bylo by lepiej: 2 x Kingstone 256MB na Samsungach K4H560838D-TCB3 ( 8X32MB; ASSY IN TAIWAN); czy moze lepiej: 2x Kingstone 256MB na kosciach KINGSTONE D328DW-60 ( 8X32MB; ASSY IN USA) Te od Samsunga byly bodajze testowane na Tweak'u razem z Corsair i wypadly niezle, tylko ze troszke inne oznaczenie K4H560838C-TCB3 (C zamiast D) I właśnie to "d" sprawia sporą różnice. D- to jest 4 generacja, a C to była trzecia. Bo te pamięci się znacznie gorzej kręcą (tak do ok. 180-185) i ja bym raczej wziął te kingstony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Pozatym te Kingstone sa zrobione chyba w USA ("Assy in USA") ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Widziałem już pamięci Kingstona na Kingstonach. No i bardzo dobrze widziałeś :). No pracować to one napewno będą rewelacyjnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Widziałem już pamięci Kingstona na Kingstonach. No i bardzo dobrze widziałeś :). No pracować to one napewno będą rewelacyjnie ;) Dlaczego uwazasz ze beda takie rewelacyjne, na czym to opierasz, czy beda lepsze od Samsungow ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 O kurcze. Bierz te Kingstony na kingstonach, co swoje to najlepsze. Jak nie bedziesz mial jednak wyboru zmieniaj na samsungi tez sa swietnme. Ja chcailbym miec chociaz jedne z tych a ty masz takie problemy ;) co sie dzieje to nie rozumiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 zdecydowanie lepsze ! od szajsungow Polecam w CA te kosci sa sprzeadwane w wyszej cenie zreszta se zobacz ktore lepiej sie kreca ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 kingstone to kingstone, lepiej troszke dolozyc, juz nie chodzi o krecenie ale benz to benz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 a to nie tak czasem, ze jak nie warto pisac samsung, winbond, czy cokolwiek tam znanego to pisza swoje kingston. to znaczy na jakis noname'ach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 No mam nadzieje, ze te Kingstone na kosciach Kingstone to nie jakis zabieg marketingowy, tj NONAME z nadrukiem Kingstone. Z tego co piszecie to wymienie na 2 x Kingstone na Kingstonach wlasnie. Pozaty przemawia do mnie to ze sa zdzielane w USA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 No mam nadzieje, ze te Kingstone na kosciach Kingstone to nie jakis zabieg marketingowy, tj NONAME z nadrukiem Kingstone. Z tego co piszecie to wymienie na 2 x Kingstone na Kingstonach wlasnie. Pozaty przemawia do mnie to ze sa zdzielane w USA.ja moge tylko polecic. to wyzej to taka mala watpliwosc, kiedy pierwszy raz spojrzalem. jakosc super naprawde 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Mala uwaga. Producent To Kingston a nie KingstonE. To tak droga sprostowania, nie zebym sie czepial.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Lancer jak robiles etsty tego nowego sprzetu ? plyty glownej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Moze ktos jeszcze sie wypowie czy KINGSTON na kosciach KINGSTON czy moze SAMSUNG, a moze bedzie sie dalo wymienic np. na NANYA czy WINBOND ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 A ja wam powiem, że tak naprawdę to nie ma wielkiego znaczenia czy są dwie takie same kości przy trybie dual w nForce 2. Wsadzałem do swojego A7N8X dwa RÓŻNE Kingstony ( na Winbondach i Samsungach ) i nie było żadnych problemów. Oczywiście transfer pamięci znacznie wzrósł ( tak przynajmniej wynika z Sandry 8). Katowałem sprzęt UT2003 i potem na dokładkę pętelką 3dMark ( nocka) i zero zwisów. Także Memtest nie wykazywał błędów ( pamięci na 185 Mhz 2-2-6-2-1 T napięcie 2,6 V, więcej nie wytrzymywał procek chłodzony tylko Tt Dragon Orb, nie mogłem stestować działania synchronicznego przy 166 bo nie mam odblokowanego mnożnika( eee, chyba się zdecyduję)). Nie wiem jak zachowała by się płyta np. w kombinacji Kingston - Corsair lub jeszcze innej bardziej bezzsensownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...