Szynek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Zamierzam kupić sobie nowy procesor z płytą główną (procek 2,8ghz bądź lepszy). I mam pytanie: która firma jest lepsza AMD czy Intel? Ewentualnie jaki model najbardziej się opłaca? Chciałbym się zmieścić w ok. 500zł. Prawdopodobnie będę kupował na allegro (mam nadzieję, że jeszcze tego tematu nie było) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 No nie skad ze znowu :P Co kupic i tam pilnuj porzadku bo zaraz awantura wybuchnie PS Tak w ogole to moglbys napisac co zamierzasz robc na kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Podłączam się pod temat Pytanie jak w temacie Komp z półki nisko budżetowej i w tym zakresie proszę o odpowiedź Zestaw dla dziewczyny, więc zakres zastosowań, Internet, gg, mp3, filmy, edukacja, programy biurowe, gry pewnie SIMy a klimaty Doom III odległe Kryterium główne cena do jakości i stabilna platforma. Sobie pewnie zacząłbym składać coś na AMD, ale to nie dla mnie. Więc AMD czy Intel Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Jak gry to AMD Sempron 64Bit 2600+ i do tego Gigabyte K8NS. A jeżeli jakieś kompresje czy inne rzeczy to Intel-ale droższy i wg. mnie się nie opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Właśnie coś takiego wystrugałem tylko rozpatruję trzy Semprony 2500, 2600, 2800, komp pewnie nigdy nie zobaczy OC więc czy warto wchodzić w 2800, czy to się odczuje bo jakoś nie czuję tych nowych Sempronów. Znam wydajność podkręconego D1600@2100 i Bartka 2500+@3200+ Reszta to szczegóły, które jakoś jeszcze łapię (np. R9550 czy R9600pro) Dzięki za zainteresowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Wiesz co, grzechem było by nie podkręcać tego Semprona, jak bierzerz proca w wersji OEM to chłodzenie kup Arctic Freezer 64 lub 64PRO, ale to zależy od funduszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Wiem, że każdemu CPU nigdy nie zaszkodzi odpowiednio wykonane OC ale komp trafia w ręce prawdziwych "profanów" ;), którym Intel 200MHz jest to samo co nowy Intel i nie czają tej różnicy :) Tak, tak tace też się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Jak niskobużetowy komp to tylko AMD, jak droższy to zię zastanawiasz czy chcesz grać czy pracować... (AMD gry, intel praca, do wszystkiego AMD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...