Mrugacz Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Siema kupilem dzisiaj creative 5.1 przychodze do domu podlaczam widze ze fajnie gra ale tylko na 4 glosnikach dlatego ze mam zintegrowana karte kupilem sobie sound blastera 24-bit w cenie hurtowej bez pudelka bez sterownikow i oto problem.. odinstalowalem stare stery od zintegrowanej wylaczylem zintegrowana karte w biosie sciagnelem stery ze strony creative i dzialaja mi tylko 2 glosniki dlaczego?? moze mi ktos pomoc? sciagnelem stery pod sb 24bit i nic :( Edytowane 2 Listopada 2005 przez Mrugacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) A w panelu speakers setings ustawiłeś 5.1 dodatkowo może musisz wstawić jakiś plugin dla WinAmpa lub Foobara który by tworzył dźwięk dla wszystkich kanałów Ja mam Foobara i plugin ATSurrond Decoder, który to łądnie obdziela wszystkie kanały. Edytowane 5 Listopada 2005 przez zeberko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe2005 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Wejdz w Panel Sterowania, AudioHQ, Speakers sprawdz czy jest tam wybrana opcja 5.1 Speakers. Jesli jest to wcisnij test i wtedy kobiecy glos powie ci ladnie po koleji w kazdym z pieciu glosnikow. Jesli glos zabrzmial w kazdym z glosnikow to znaczy ze wszystko jest dobrze podpiete,ustawione i sterowniki sa w porzadku... Jesli nie to musisz kombinowac I tutaj kilka uwag..... -Sam mam tego SoundBlastera tak wiec moge z cala pewnosci powiedziec, ze standardowa empetrujka gran na czterech glosnikach. Poniewaz wiekszość muzyki jest w stereo (2 kanaly) muzyka bedzie grac na dwoch glosnikach(i na niektorych gorszych kartach tak wlasnie gra), ale naszczescie live sprzetowo rozdziela ten sygnal na cztery kanaly i juz graja cztery glosniki. Glosnik centralny bedzie milczal i wg mnie lepiej niech tak pozostanie -ale jesli juz koniecznie chcesz zeby uruchomic centralny glosnik wlacz funkcje CMSS, ktora mixuje stereo do 5.1. Niestety wg mnie dziwiek po wlaczeniu tej funkcji jest nienaturalny. Sam sprawdz i ocen -CMSS najlatwiej wlaczyc poprzez Craeative Play Center. Przy standardowej skorze rozwin prawe skrzydlo i juz zobaczysz przycisk CMSS. -sa jeszcze pluginy do winampa i foobara ale ja ich nie uzywalem Poza tym to polecam foobar2000!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...