nevision Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Witam ! Posiadam następującą konfigurację sprzętową: ASUS A7N8X nForce2 AMD Athlon XP 2700+ 1,5GB RAM KINGMAX ATI RADEON X800XL 2x Maxtor 160GB 7200RPM 8MB cache Który z Windows (2000/XP/2003) [a może Linux] najpełniej wykorzysta możliwości tego sprzętu? Chodzi mi, żeby wycisnąć z komputera max szybkości :) Edytowane 13 Grudnia 2005 przez nevision Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 1. Windows 2000 obcięty programem nLite i XPlite, wyłączone wszelkie bajerki (cienie, tapety, niepotrzebne usługi), zainstalowany na partycji 3 GB FAT32 z plikiem wymiany na oddzielnej partycji na FAT16 (lub bez pliku wymiany - jeśli nie będzie to sprawiać problemów w nowych, pamięciożernych grach). 2. Ewentualnie Gentoo (nie pamiętam który "stage") - kompilowany program po programie ze źródełek. W obydwu przypadkach zastosowane wszelkie tipsy (odnośnie wydajnośc) znalezione w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Polecam także Windows 2003 Server - jest szybki i stabilny - i jest naprawdę porządny. Po kilku zmianach - obsługuje grafikę 3D i dźwięk. 180 dniowy Trial jest na stronie producenta. Właśnie go zainstalowałem i z całą pewnością jest szybszy niż Windows Pro & Home. Gentoo nigdy nie stawiałem - więc nie mam porównania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevision Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 No mam dylemat... rodzi sie wiele pytań: czy win2000 badz win2003 w pelni obslużą mozliwosci tej karty graficznej, ktory z tych systemow bedzie pracowal najszybciej i najstabilniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 1. Stabilnie - Windows 2003 --> 2000 --> XP 2. Szybko - XP --> 2003 --> 2000 3. Możliwości grafiki 2003 = XP > 2000 Takie jest moje zdanie. Generalnie - warto pokombinować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 swoją drogą na 2003 mi dziala wiecej gier niz na XP hehehe a jak poustawiasz ladnie 2003 to moim zdaniem ogolnie dziala szybciej! Ja mam około 3% wiecej pkt w 3dmarkach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ale mowimy o 2003 SP1 czy tylko 2003 ??? bo w SP1 spotkalem kilka problemow z grafika . A wczesniej uzywalem 2003 no SP i jest bardzo wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevision Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Jakikolwiek Windows bez SP nie powinien mieć w dzisiejszych czasach racji bytu ;) Tak sie zastanawiam nad wyborem systemu, gdyż troche pieniążków wydałem na ten sprzęt i chciałbym z niego wyciągnąć max ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ja mam sp1 i problemów zero! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) IGI 2 i 3dmark01 (to drugie mało ważne) nie działa na 2003 z SP1, reszta działa. Win 2000 jest równie szybki, co 2003, tylko się długo uruchamia. Edytowane 3 Listopada 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 3dmark2001 dziala w 2003 sp1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevision Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 A IGI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 win 2003 sp1... stabilny, po konfiguracji mozna go normalnie w domu uzywac.. jedyne co to czasami sie zdarzaja problemy z pendrive\mp3playerki .. jednym slowem najlepszy system z redmond Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...