Skocz do zawartości
Gość Aaronik

6800le, 6800xt Czy 6600gt? Na Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Nio i tu chciałbym si ezapytac jak sie na to zapatrujecie :D ?bo 6800le dawalo sie modowac na 16/6 ale nie kazde...jak bylo 12/5 juz bylo suuper... a teraz 6800xt...a czy tu da sie odblokowac potoki i vertexy ?? a i ciekawe jak bedzie mialo sie .... to 6800xt nominalnie wobec 6600gt ? tu 325 mhz a tam 500 tu ddr 256 a tam ddr3 128......tu 2600 mega pixeli a tam.... 4000.... a jak bedzie mialo sie xt wobec np radka x700pro 256 ddr3 ??? przeciez Vista bedzie wymagala min 256 mb pamieci na karcie.........hmmmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie tez gdzies czytałem ze ma byc tylko 8 potokow tak jak np 4 w 6600le... i nic nie da sie odblokowac....chyba jednak sie "rzuce" na 6600gt od Leadteka... w Znaku widziałem po 600 zl....na pewno duzo lepiej bedzie dzialalo niz moj 9550 :P:P choc ostatnio coraz wiecej z niego wyciagam to juz :D chyba ostatnie grosze :P:P szkoda ze na agp nie ma 6600gt z 256 ddr...a jak jest to drooooogie.....chyba gainwarda....;/ bullshit:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowalem karte z tydz temu... Tez nie wiedzialem czy 6600gt czy moze 6800le czy wlasnie x700...

Wybralem 6800le z gwara modowlanosci na 16/6 i do tego podkrecilem ja na 350/800...

Kupilem na allegro... Jakis ekstremalnych osiagow na niej nie mam - w sensie, ze niektore LE sie lepiej kreca - ale jeste i tak mega zadowolony...

Za 700zl mam wydajnosc ponad 6800 prawie 6800gt ;P

prawie bo 3dm05 - 4,7

qmpel 6800gt - 5,1

wiec roznica jest... z tym, ze moja ma 128 MB a GT ma fabrycznie 256... Tego nie da sie juz przeskoczyc nie wkladajac kasy :)

Co do 6600gt to nie ma porownania nawet z le 12/5 wiec tej karty sie nie oplaca brac, jak to mowia, za slaby procesor graf zeby obsluzyc takie nowinki do jakich go niby zrobili...

x700 - nie wiem.. .z testow w necie itd, wynika, ze wybralem dobrze :) aczkolwiek sam tego nei sprawdzilem...

Gierki chodza pieknie (nowe:P) z 1 mankamentem, na pewno nie pogram na super ultra high, bo karta ma 128MB i waskim garldlem sa wlasnei tekstury, ktorych nie moze upakowac... Zreszta nic straconego, mam tylko 512 ram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do mikimisz, masz 6800LE i masz w 3DMarku05: 3451?

Jak to możliwe jak ja mam, wydawałoby się słabszą kartę, 6600GT i mam: 3654 ???

Ale maszszybszego proca, lepsza płyte i wiecej ramu. i chyba dlatego.

Ja tez mam Gainwerda i żadnego problemu z modami.

Ale moja się NIE moduje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi