Gosu Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) WItam,własnie przyszedl mi komp do zlozenia plyta to DFI Lan Party Ultra-D i wentyl Pentagram QVC 120 CU + mam malo czasu na zlozenie tego,więc dlatego pisze ten temat.Otóz mam problem,nie ma nigdzie w instrukcji jak to cholerswto wsadzic.Zdjalem ten koszyk LOtos na DFi zeby porownac z tylna zakladka tez Lotos zólta płytke od Penta,pasuja do siebie,ale jak ja mam zamontowac to bydle?Wyjąc zupenie ten koszyk od DFI?Bo te sruby nie chca wspołpracowac,porsze o pomoc jak najszybciej. UPDATE: Ok,zrobiłem tak-zdjalem ten zółty koszyk jaki byl wokół socketa,i ta podkladke z tylu mobo,i wsadzilem czarna od penta podkladke za mobo,wkrecilem w otwory te tak zwane "zworki" a raczej kolki,i posadzilem na nie penta no i dokrecilem.Zdaje sie ze chyba tak to ma wyglądać,ale nie jestem pewien czy jest wszytsko na 100% dobrze,więc napiszcie prosze. Hmm chyba ze moge wykorzystac ten żółty koszyk DFi i posadzic na nim penta po czym puscic sruby przez to.Bedzie dobrze?Bo one pasują. Edytowane 3 Listopada 2005 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 nie, nie culer to montuje się na tym co daje producent culera :) już oni to tam wszystko dobrze przemyśleli :) a DFI mogło nie przejmować się tym że ktoś będzie zakładał Pentagrama i tyle (może coś nie tak przylegać itp.) Dobrze zrobiłeś. Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) chłopie wez zajrzyj w instrukcje i przestań ludzi wkur...., przecież montaż jest tan dokładnie opisany, jęsli nie znasz pisma obrazkowego to wytłumacze pisemnie (ręczenie było by lepiej ;) ), wywalasz platki żółtego koloru i dajesz tą matalową podkładkę od pentagrama, przykręcasz do niej mosiężne bolce, które posiadaja z jednego końca gwint zewnętrzny, z drugiego wewnętrzny, warto przy tym założyć na gwinty zewnętrzne papierowe podkładki które są w zestawie, poskręcenie na rdzeń dajesz troche pasty i przykręcasz radziator na śruby które producent dostarczył w komplecie, koszyka dfi nie wykorzystasz bo ma inne rozmiary gwintu niz bolce mosiężne jakie daje pentagram, sorry ale sie zbulwersowałem wypowiedzią i nie wiem czy przypadkiem nie jest to z twojej strony prowokacja, stosuj sie do instrukcji i bedzie dobrze Edytowane 5 Listopada 2005 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...