Skocz do zawartości
Gosu

Montaż Penta Qvc 120 Cu+ Na Dfi Ultra-d

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,własnie przyszedl mi komp do zlozenia plyta to DFI Lan Party Ultra-D i wentyl Pentagram QVC 120 CU + mam malo czasu na zlozenie tego,więc dlatego pisze ten temat.Otóz mam problem,nie ma nigdzie w instrukcji jak to cholerswto wsadzic.Zdjalem ten koszyk LOtos na DFi zeby porownac z tylna zakladka tez Lotos zólta płytke od Penta,pasuja do siebie,ale jak ja mam zamontowac to bydle?Wyjąc zupenie ten koszyk od DFI?Bo te sruby nie chca wspołpracowac,porsze o pomoc jak najszybciej.

UPDATE:

Ok,zrobiłem tak-zdjalem ten zółty koszyk jaki byl wokół socketa,i ta podkladke z tylu mobo,i wsadzilem czarna od penta podkladke za mobo,wkrecilem w otwory te tak zwane "zworki" a raczej kolki,i posadzilem na nie penta no i dokrecilem.Zdaje sie ze chyba tak to ma wyglądać,ale nie jestem pewien czy jest wszytsko na 100% dobrze,więc napiszcie prosze.

Hmm chyba ze moge wykorzystac ten żółty koszyk DFi i posadzic na nim penta po czym puscic sruby przez to.Bedzie dobrze?Bo one pasują.

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, nie culer to montuje się na tym co daje producent culera :)

już oni to tam wszystko dobrze przemyśleli :)

a DFI mogło nie przejmować się tym że ktoś będzie zakładał Pentagrama i tyle (może coś nie tak przylegać itp.)

Dobrze zrobiłeś.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopie wez zajrzyj w instrukcje i przestań ludzi wkur...., przecież montaż jest tan dokładnie opisany, jęsli nie znasz pisma obrazkowego to wytłumacze pisemnie (ręczenie było by lepiej ;) ), wywalasz platki żółtego koloru i dajesz tą matalową podkładkę od pentagrama, przykręcasz do niej mosiężne bolce, które posiadaja z jednego końca gwint zewnętrzny, z drugiego wewnętrzny, warto przy tym założyć na gwinty zewnętrzne papierowe podkładki które są w zestawie, poskręcenie na rdzeń dajesz troche pasty i przykręcasz radziator na śruby które producent dostarczył w komplecie, koszyka dfi nie wykorzystasz bo ma inne rozmiary gwintu niz bolce mosiężne jakie daje pentagram, sorry ale sie zbulwersowałem wypowiedzią i nie wiem czy przypadkiem nie jest to z twojej strony prowokacja, stosuj sie do instrukcji i bedzie dobrze

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi