Skocz do zawartości
dimex

Cooler Sempron Na Gigabyte

Rekomendowane odpowiedzi

Witam post pisze do użytkowników płyty głównej gigabyte k8ne. Mam problem bo nie mogę ustawić prędkości wentylatora na procesorze (sempron BOX) w tej płycie. Jedyne co mogę to ustawię temperaturę przy jakiej ma sięwłączyć. czyli przy 36 st C włącza mi sie na pełnych obrotach (czyli 3000 rpm) a jest to troszkę głośne. Proszę o odpowiedź bo na benchmarku piszą że do tego potrzebne jest skonfigurowanie biosu i program. Tak też robiłem ale coś nie działa. może ktoś wie co w biosie trzeba ustawić. aha i żaden fanspeed ani MBM tez nie działa, jakbym nie był zdesperowany to bym nie zakładał postu ( to dla tych co każą SZUKAĆ I SZUKAĆ). Nawet orginalny program nie działa ( easy tune 5). HELP :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok widze że mój post nie cieszy sie sławą więc troszkę dopiszę. Podobno przeczytałem że moim coolerem mozna sterować tylko spod BIOSU no ale nie wiem jak dla ułatwienia podam co mam w tym biosie żeby mógł mi ktoś pomóc:

1. cpu fan low speed

2. cpu fan mid speed

3. cpu fan high speed

4. temp of fan turn off

5. temp limit of low speed

6. temp limit of mid speed

7. temp limit of high speed

8. temp of full fan speed

do powyższych ustawień mogę w biosie ustawić różna temperatury i w związku z tym proszę o pomoc w konfiruracji bo boję się że coś będzie nie tak i np. podczas grania ugotuję procesor bo wentylator nie będzie chodził a ja tego nie zauważe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi