RaF Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 czemu jak wlaozylem nowe kostki (8ns) do kompa i odpalilem win98 to wszystko ok a jak odpalam XP to sie w momencie wlanczania interfejsu grawicznego komp restartuje ??? dzieje sie tak tezwtedy siedza tylko nowe pamieci aa i mokp jest nie podkrecony czyli 133MHz i 3 cylke a nowe kostki to 128Mb 133MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 To jest jedyny i najbardziej denerwujacy blad winXP. Jest przewrazliwiony na nowe czesci luba nawet na stare ale czesto zmieniane. Spowodowane jest to tym, ze winXP przy instalacji wysyla do Billa info o twoim kompie. Numerek taki sklada sie z oznaczen Twoich podzespolow. I jak cos zmienisz to mu sie podupi i mysli ze korzysta z niego pirat. Mialem tak samo z MoBo, z pamieciami i karta graficzna. W przypadku tej ostatniej to tylko 3x wyciagnalem ja (nie pamietam juz w jakim celu :P ) i mialem to samo. Lek - reinstalka winXP po formacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Cytat To jest jedyny i najbardziej denerwujacy blad winXP. Jest przewrazliwiony na nowe czesci luba nawet na stare ale czesto zmieniane. Spowodowane jest to tym, ze winXP przy instalacji wysyla do Billa info o twoim kompie. Numerek taki sklada sie z oznaczen Twoich podzespolow. I jak cos zmienisz to mu sie podupi i mysli ze korzysta z niego pirat. Mialem tak samo z MoBo, z pamieciami i karta graficzna. W przypadku tej ostatniej to tylko 3x wyciagnalem ja (nie pamietam juz w jakim celu :P ) i mialem to samo. Lek - reinstalka winXP po formacie. Kaeres : nie do końca masz racje. XP jest przewrażliwiony , to fakt ale nie na punkcie ciągłych zmian przętu tylko na punkcie poprawnej konfiguracji i stabilności hardwaru. Jako przykład moge podać to ,ze u kolesia win 98 wstaje do i chodzi do fsb 109 (niestety niszczęsny kt133 i nie da sie wiecej) , a XP na 107 Mhz zwis po 40 min pracy , a na 109 to nawet ruszyć nie chce. Przykład drugi: u mnie na mobo abit be6-II win 98 spoko odpalał sie na niezaistalowanym kontrolerze udma 66 , czego nie dało sie zrobić na XP bo wyskakiwał niebieski ekran z komunikatem ,że mogą wystąpić błędy na dysku i trzeba zainstalować najpierw sterownik. Oczywiście dalej za ch.. nie chciał się uruchomić. Raf : odpuść pamięci , spróbuj np. dać z cl2 na cl3 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 to wynika z prostej przyczyne XP już na samym początku instalacji zapisuje sobie jakie ma urządzenia i od razu je instaluje.a potem kiedy mu się coś po zmienia to nie pasują mu ustawienia które miał wcześniej. ten typ po prostu tak ma i nie potrafi tak jak win98 ewentualnie samemu sobie cos poprzestawiać w ustawieniach, zmień płytę główną to dopiero zobaczysz jakie jaja będą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 chyba clopaki nei macie racji poszukalem w google opisy kostek pamieci i okazalo sie ze to PC-100 :( po prostu siadaja na 133 MHz a widocznie WINXP mocniej obciaza system i dlatego nie idzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Cytat chyba clopaki nei macie racji poszukalem w google opisy kostek pamieci i okazalo sie ze to PC-100 :( po prostu siadaja na 133 MHz a widocznie WINXP mocniej obciaza system i dlatego nie idzie A jednak miałem racje ,że to była wina hardwaru :D :D 8) Pisałem ,zebyś zmniejszył ustawienia pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 A kto twierdzil inaczej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Zdaje sie ,ze autor tematu ale już nie ma o czym rozmawiać ,bo problem sie rozwiazał :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 ti inny ciekawy kwiatek z XP jak przekręce C800@1066 to 98 chodzi pieknie, a XP nawet nie wstanie może mi to ktoś wtłumaczyć. POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...