Skocz do zawartości
Boyco

EPoX 8KTA3+ (KT133A) i ATHLON T-Bred

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sądzicie pojdzie? Interesuje mnie wersja procka ze stepingiem B.

http://www.epox.nl/info/CPU-Support.pdf według tej specyfikacji to na mojej mobo nie da sie odpalic tego procka ale jest tam bios z czerwca 2001 a ja mam o rok nowszy. Więc może?

Jeżeli nie to jak myślicie jaki najmocniejszy procek na nią wcisnę?

Nie chce zmieniać Płyty Głownej do momentu ukazania się Hammera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej spróbuj przed ewentualnym kupnem pożyczyć procka i sam doświadcz tego organoleptycznie :)

Ja na przykład mam Abita KT7A v1.0, który oficjalnie nie obsługuje Athlonów XP, ale pożyczyłem 1900+ pomęczyłem się troszkę i wypracowałem sposób na stabilną pracę tego procka na płycie, która teoretycznie nie powinna z nim działać 8)

Nie próbowałem Athlonów XP w 0,13 ale jak będę miał możliwość, to na pewno sie z nim pomęczę :twisted:

Próbować warto, bo efekt może być miłym zaskoczeniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej spróbuj przed ewentualnym kupnem pożyczyć procka i sam doświadcz tego organoleptycznie :) 

Ja na przykład mam Abita KT7A v1.0, który oficjalnie nie obsługuje Athlonów XP, ale pożyczyłem 1900+ pomęczyłem się troszkę i wypracowałem sposób na stabilną pracę tego procka na płycie, która teoretycznie nie powinna z nim działać 8)

Nie próbowałem Athlonów XP w 0,13 ale jak będę miał możliwość, to na pewno sie z nim pomęczę :twisted: 

dokladnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mam zamiar zrobić. Ale może są tu użytkownicy którzy mają jakieś doświadczenia w tym temacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak mam MSI na KT133A pierwotnie plyta nie obslugiwala AXP, mimo tego wlozylem, wlaczam, dziala ale nie postuje mi jako 1700+ tylko A 1466MHz. wlazlem na neta lookam na nowy bios, wgrywam reset i pieknie mi postuje jako 1700+ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak mam MSI na KT133A pierwotnie plyta nie obslugiwala AXP, mimo tego wlozylem, wlaczam, dziala ale nie postuje mi jako 1700+ tylko A 1466MHz. wlazlem na neta lookam na nowy bios, wgrywam reset i pieknie mi postuje jako 1700+ :D

O! Dzieki. Taka odpowiedź to już co innego. Pozostaje jeszcze tylko czekać na odpowiedź taką samą tylko że dotyczącą procesora 0.13m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

barton bedzie na szynie 166MHz na mojej plycie to max tymbardziej ze nia ma dzielnika 1/5 :( procek chyba pojdzie bo bedzie ta sama podstawka ale jak juz to na szynie 133MHz

ale to jest tylko moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...