andixad Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Jak otrzymac efekt szlifowanego aluminium tak jak na zdjeciu. Jak do tego przygotowac tqworzywo na ktorym chciałbym to zrobic. Czy wystarczy np. odpowiednia farba .... prosze o podpowiedź. Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 kupujesz zwykla plyte alu i ja drapiesz papierem sciernym w jednym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 kupujesz zwykla plyte alu i ja drapiesz papierem sciernym w jednym kierunku. 1735403[/snapback] a czy drapanie papieirem sciernym w plastiku w jednym kierynku i pomalowanie go na srebrny kolor nie dało by takiego efektu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Nie wydaje mi sie ze uzyskasz taki efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 a czy drapanie papieirem sciernym w plastiku w jednym kierynku i pomalowanie go na srebrny kolor nie dało by takiego efektu 1735433[/snapback] nie ..a poza tym mozna kupic drapane plyty alu ale pewnie sa drogie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 jak alu poskrobiesz papierem to bedzie to wyglądało naturalniej/żywiej, nie iwem jak to ujać [; na alu bedzie łądniej, a farbą to efektu takiego nei bedziesz miał.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 no no cos takiego...aluminium starte paierem jest takie jakby chropowate\ostre\takie z zacieciem.....(w koncu to alu..) a plastik ...jeszcze jak pomalujesz...zamalujesz te "ostre"rysy to bedzie mdly i napuchniety (farba troche zlagodzi ta zacietosc) .......cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 a po za tym przy plastiku nie uzyskasz takiej barwy, tej glebi.... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 no no cos takiego...aluminium starte paierem jest takie jakby chropowate\ostre\takie z zacieciem.....(w koncu to alu..) a plastik ...jeszcze jak pomalujesz...zamalujesz te "ostre"rysy to bedzie mdly i napuchniety (farba troche zlagodzi ta zacietosc) .......cos takiego 1735489[/snapback] trudno to ujac w slowach ale rzeczywiscie porysowany plastik pomalowany na srebrno nie bedzie wygladal jak brushed alu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ponoc gruby papier scierny utaplany w piance do golenia daje najlepszy efekt. gdyz miekki pyl aluminiowy latwo sie zaciera brudzac powierzchnie a mydliny(pianka)latwo usuwa produkty obrobki(czyli ten pyl)..... na koniec przejechac scierka i pojechac cienka warstwa lakieru.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Weź kup w Castoramie za 31 zł alu w spreyu i pomaluj plastik może będzie ok?? :unsure: Edytowane 4 Listopada 2005 przez RONIN3579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Weź kup w Castoramie za 31 zł alu w spreyu i pomaluj plastik może będzie ok?? :unsure: 1737646[/snapback] nie polecam alu w spreyu... pomalowałem swoja bude takim spreyem i efekt był naprawe cienki <_< ... buda wygladała tandetnie. Jesli juz cos alu podobnego to moze folia alu ( na allegro mozna kupic). W przeciagu najblizszych kilku dni dotrze do mnie taka folia. Jesli ktos jest zainteresowany to moge przesłąc fotki budy obklejonej tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Prześlij, bo może też sobie kupie... A ile koszutje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 jest dosyc droga:/ ja dorwałem kawałek 100x35 za 10.99zł. najwiekszy kawałek jaki koles ma to 100x70. Ja na swojego midi kupiłem 2 kawałki 100x70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 jest dosyc droga:/ ja dorwałem kawałek 100x35 za 10.99zł. najwiekszy kawałek jaki koles ma to 100x70. Ja na swojego midi kupiłem 2 kawałki 100x70. 1738532[/snapback] JAk bedziesz miał fotki to przeslij je tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) zgodnie z obietnica przesyłąm pierwsze fotki (na razie tylko zwinietej, bo nie miałem czasu jeszcze jej rowinac <_< ). w przeciagu tygodnia postaram sie dac fotki juz obklejonej ( chociaż cześciowo) budy. A przy okazji zapytam sie czy mozna czyms skleic aluminium i blachę? docelowo maja byc do blachy dospawane (AlumWeld??) kątowniki ale zanim to zrobie musze to jakos zamocowac zeby dopasowac jak cos konkretnego zrobieto moze zaloze wlasnego workloga :D fotki okleiny: Edytowane 10 Listopada 2005 przez abdul90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 bedziesz musial chyba zmoczyc powierzchnie zeby pecherzyki sie nie porobily pod folią :> imho obklejanie wyglada dosc fajnie jesli nie widac ze to folia ale obklejanie samo w sobie wydaje mi sie ciut nieprofesjonalnym podejsciem do sprawy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) hehe :-P no wiem ze obklejanie to nie jest to co tygryski lubia najbardziej:D napewno cał front bedzie zrobiony z plaskownikow alu+blacha perforowana... zreszta sie zobaczy...jutro jade do wujka ktory robi w alu i sie zapytam czy mialby jak mi zalatwic. jesli dostane alu w odpowiednich ilosciach to nie wykluczone ze folia poleci na allegro... a wracajac do foli... o pecherzyki sie nei boje bo ona jest termokurczliwa:D Edytowane 10 Listopada 2005 przez abdul90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 No wygląda super... Może też sobie też takie coś zrobie..?? Ale jutro maluje bude bo mi się kolor znudził... dam zdjęcia... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 a na jaki kolor??? ja mam zamiar pewne elementy wnetrza maznac czarnym matem, a reszte w alu ( mam jakieś resztki blachy, niestety za male zeby zrobic cała bude <_< ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...