Skocz do zawartości
andixad

Srebrna Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

a czy drapanie papieirem sciernym w plastiku w jednym kierynku i pomalowanie go na srebrny kolor nie dało by takiego efektu

1735433[/snapback]

nie

..a poza tym mozna kupic drapane plyty alu ale pewnie sa drogie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no cos takiego...aluminium starte paierem jest takie jakby chropowate\ostre\takie z zacieciem.....(w koncu to alu..)

a plastik ...jeszcze jak pomalujesz...zamalujesz te "ostre"rysy to bedzie mdly i napuchniety (farba troche zlagodzi ta zacietosc) .......cos takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no cos takiego...aluminium starte paierem jest takie jakby chropowate\ostre\takie z  zacieciem.....(w koncu to alu..)

a plastik ...jeszcze jak pomalujesz...zamalujesz te "ostre"rysy to bedzie mdly i napuchniety (farba troche zlagodzi ta zacietosc) .......cos takiego

1735489[/snapback]

trudno to ujac w slowach ale rzeczywiscie porysowany plastik pomalowany na srebrno nie bedzie wygladal jak brushed alu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponoc gruby papier scierny utaplany w piance do golenia daje najlepszy efekt. gdyz miekki pyl aluminiowy latwo sie zaciera brudzac powierzchnie a mydliny(pianka)latwo usuwa produkty obrobki(czyli ten pyl).....

na koniec przejechac scierka i pojechac cienka warstwa lakieru....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź kup w Castoramie za 31 zł alu w spreyu i pomaluj plastik może będzie ok??  :unsure:

1737646[/snapback]

nie polecam alu w spreyu... pomalowałem swoja bude takim spreyem i efekt był naprawe cienki <_< ... buda wygladała tandetnie. Jesli juz cos alu podobnego to moze folia alu ( na allegro mozna kupic). W przeciagu najblizszych kilku dni dotrze do mnie taka folia. Jesli ktos jest zainteresowany to moge przesłąc fotki budy obklejonej tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgodnie z obietnica przesyłąm pierwsze fotki (na razie tylko zwinietej, bo nie miałem czasu jeszcze jej rowinac <_< ). w przeciagu tygodnia postaram sie dac fotki juz obklejonej ( chociaż cześciowo) budy. A przy okazji zapytam sie czy mozna czyms skleic aluminium i blachę? docelowo maja byc do blachy dospawane (AlumWeld??) kątowniki ale zanim to zrobie musze to jakos zamocowac zeby dopasowac

jak cos konkretnego zrobieto moze zaloze wlasnego workloga :D

fotki okleiny:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez abdul90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :-P no wiem ze obklejanie to nie jest to co tygryski lubia najbardziej:D napewno cał front bedzie zrobiony z plaskownikow alu+blacha perforowana... zreszta sie zobaczy...jutro jade do wujka ktory robi w alu i sie zapytam czy mialby jak mi zalatwic. jesli dostane alu w odpowiednich ilosciach to nie wykluczone ze folia poleci na allegro... a wracajac do foli... o pecherzyki sie nei boje bo ona jest termokurczliwa:D

Edytowane przez abdul90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi