Skocz do zawartości
wazwa

Skromne Początki.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chce po kazać co zamierzam zrobić a raczej już zrobiłem w 50% ;)

1 Foto

2 Foto

3 Foto

Wymaga jeszcze dopieszczenia, wycięci otworu na USB i wypolerowania.

Tylko nie wiem, czym to przykręcić, doradzacie coś.

Edytowane przez wazwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwór jak i płomienie wymagają dopracowania, bo zostały tylko wstępnie wyrównane pilnikiem.

melonowy

Ja to bym to przykleił czymsc..

Ale czym alu i plastiki będzie problem, lepiej będzie jak przykręce niewielkimi śrubkami. Edytowane przez wazwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tak nie deprymował człowieka. Zrobił coś oryginalnego, co rzadko się ostatnio zdarza, więc DUZE GRATULACJE!

krzywe - i co z tego?! Wygląda fajnie!

kółko nieokrągłe? -> Niewielu zauważy, jak będzie wypolerowane i przymocowane do plastiku...

Klejenie: żywica epoksydowa, poliuretanowa... Klej do plastiku i metalu? Dużo tego.

Wkręcenie: ja bym tak: 1 śruba, z bardzo spłaszczonym łbem, albo uśmiech z 6-8 nitów miedzinych na dole. nity przyklejone od tyłu, żeby nie bić i całość przyklejona do frontu.

Mam nadzieję, ze ten front to Ty pomalujesz i nieco przerzeźbisz, zanim ten fajny dżinks przyfasonujesz?

Co do klejenia: a moze wsadzić to pod nieco zmodyfikowane toto środkowe? Tak, żeby nie było wyraźnego mocowania?

Edytowane przez Ryba_8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ale smieszy mnie stwierdzenie

"krzywe - i co z tego?! Wygląda fajnie!

kółko nieokrągłe? -> Niewielu zauważy, jak będzie wypolerowane i przymocowane do plastiku..."

przeciez powinnismy wkladac we wszystko co robimy wszystkie sily i starac sie zeby wyszlo jak najlepiej a nie odwalac fuche bo "niewielu zauwazy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ale smieszy mnie stwierdzenie

"krzywe - i co z tego?! Wygląda fajnie!

kółko nieokrągłe? -> Niewielu zauważy, jak będzie wypolerowane i przymocowane do plastiku..."

przeciez powinnismy wkladac we wszystko co robimy wszystkie sily i starac sie zeby wyszlo jak najlepiej a nie odwalac fuche bo "niewielu zauwazy"

1735909[/snapback]

Te slowa mozna dopasowac do tego projektu, niby plomienie :?. Ale wygladaja jak osmiornica, lub po prostu nie udany, krzywy pojekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę to wyrównałem, kółko powiększyłem i poprawiłem.

1736527[/snapback]

No wyglada juz lepiej. Juz bardziej przypomina plomienie, a wczesniej to macki osmiornicy :wink:.

Lecz:

czadu to nie ma...ja bym tak tego nie zostawil...kolko wciaz krzywe..

1736617[/snapback]

Zrob cos z tym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uwazam ze sam autor powinien byc zadowolony i usatysfakcjonowany z wlozonej w te plomienie pracy - nie wszystko przeciez musi byc idealne/symetryczne itd - czy on to mial ciac laserem wg komputerowego wzoru ? Mi sie podoba takie jakie to jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'Radek_BVB'

Działam działam :wink:.

Właśnie skończyłem robić prosty szkielet panelu sterowania z starej kieszeni typu Adax.

Nie wiem czy już ktoś to robił czy nie.

Opis i zdjęcia już wkrótce na mojej strące.

'melonowy'

Masz racje mnie się podobało już na samym początku, kiedy było takie koślawe :blink:.

Edytowane przez wazwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...najwieksza frajda i przyjemnosc to zrobic cos samemu a potem sie tym pochwalic...bo kupic to sobie mozna nie takie rzeczy :wink:

1739383[/snapback]

Co racuja to racja :wink:

Niestety nie sprzedam.

A jak byś chciał cos takiego zrobić to TU masz wzorek płomieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Zrobiłem macie zdjęcie, a właściwie skan tylko 1 bo nie mam czasu (SZKOŁA :(...) potem zrobie ZDJĘCIA!

Jak bedę miał więcej czasu to zrobie lepsze...

Jak się wam podoba?? :wink:

http://img491.imageshack.us/my.php?image=pomykplexy4vb.jpg ://http://img491.imageshack.us/my.php?... ://http://img491.imageshack.us/my.php?...

Edytowane przez RONIN3579

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi