Cielak Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Mam taki problem. Włączam Nero 6.3.x.x i wybieram pliki do zapisu. Wybieram prędkośc zapisu 6x(ale ten sam problem dzieje sie także na 4x i 8x) Wszystko jest oki, wyskakuje 100%, ale jak już miało być dobrze wyskakuje mi taki taki błąd(cały log dałem w załączniku): 20:23:28 #28 CDR -1194 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1708 Niepowodzenie uaktualnienia PMA! 20:23:28 #29 TRANSFER -24 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1708 Nie można wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO! 20:23:28 #30 Text 0 File DVDR.cpp, Line 2383 EndDAO: Last written address was -1 20:23:28 #31 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1713 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 20:23:28 #32 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1713 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 20:23:28 #33 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1855 Zapis z prędkością 6x (8 310 KB/s) nie powiódł się! Co z tym zrobić. Zapisywałem to jako pojedyńcza sesja, ale jak chcem nagrać wielosesyjne jest to samo. A jeśli udało mi się nagrać i jest wszystko oki, to po włożeniu płyty do napędu nie wyczytuje jej, ani jako pusta, ani jako zapisana. Co z tym zrobić. Moja nagrywarka to Lite-On, a wypalamem to na płytkach TDK DVD-r 4,7 max 8x(takie niebieskie, coś takiego)Log.txt Edytowane 3 Listopada 2005 przez Cielak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Mam taki problem. Włączam Nero 6.3.x.x i wybieram pliki do zapisu. Wybieram prędkośc zapisu 6x(ale ten sam problem dzieje sie także na 4x i 8x) Wszystko jest oki, wyskakuje 100%, ale jak już miało być dobrze wyskakuje mi taki taki błąd(cały log dałem w załączniku): Co z tym zrobić. Zapisywałem to jako pojedyńcza sesja, ale jak chcem nagrać wielosesyjne jest to samo. A jeśli udało mi się nagrać i jest wszystko oki, to po włożeniu płyty do napędu nie wyczytuje jej, ani jako pusta, ani jako zapisana. Co z tym zrobić. Moja nagrywarka to Lite-On, a wypalamem to na płytkach TDK DVD-r 4,7 max 8x(takie niebieskie, coś takiego) 1735593[/snapback] Nadpalanie masz wyłączone i nie nagrywasz więcej niż 4 i 1/3 GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cielak Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 A jak to włączyć, bo ja nic nie zmieniałem i coś takiego mi się stało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Zacznij może od zmiany na nowsze Nero (6.6.0.16 lub nowszy 7). Zakładam że dane nagrywasz z HDD. Na 2 kanale podłącz tylko nagrywarkę na 1 wtyczce od kontrolera i zezworkuj jako master. W programach typu Daemon które masz zainstalowane wyłącz napędy wirtualne. Jeśli masz podkręcony system powróć do ustawień fabtycznych. Sprawdź ew. kabel od nagrywarki. Jeśli to coś pomoże to możesz stopniowo wracać do dawnych ustawień wtedy dowiesz się co było powodem konfliktu. W nero Plik-Preferencje-Ustawienia zaawansowane i poodznaczaj wszystko co dotyczy przepalania. Edytowane 4 Listopada 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cielak Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Nic nie pomaga. Teraz zauważyłem coś takiego. Zwykłe CD-RW kasuje bez problemu, a DVD nie chce. Po szybkim formacie pojawia mi się taki komunikat: Nie powodzenie uaktualnienia PMA! Lite-On DVD-RW SQHW 1653S\H1 T0 Co to może znaczyć. Jak biorę pełen format po upływie 40 minut płyta nadal nie chce się sformatować, chodź powina juz po 23 minutach się sformatować. Wypaliłem również dzisiaj jeszcze jedna płytkę TDK po tym jak napisał mi Kyle, ale.... Nero zakończył wszystko z powodzeniem, zamkną płytkę, ale jak chcę coś z niej uruchomić, to nie idzie (płytka wolno wyczytuje się. próbowałem odpalić plik txt ale nie odpalił się nawet po 5 minutach). Mam odać tą nagrywarkę do serwisu, czy to jest winna oprogramowania. A zmieniłem nero z 6.3.x.x na 6.6.x.x oraz próbowałem na 7 i nic nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Przeczytaj uważnie ten wątek, może trafisz na rozwiązanie, jak nie będziemy działać dalej. Od siebie dodam, że pierwsze kroki to zmiana biosu i sprawdzenie sterowników ASPI, potem spróbuj z innymi sterami do płyty głównej. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=2...hlight=fiksacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...