turtles5 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Kolezanka ma problem z ww. mobo. Proc to Celeron 600 MHz. Po formacie i przeinstalowaniu Windowsa XP raczy nas cudowny napis - brak systemu operacyjnego. Bylo sprawdzane na innym hdd - to samo. Problem pojawil sie, gdy komputer sie zacial, kolezanka zresetowala kompa i uraczyl ja powyzszy napis. Przeinstalowanie systemu nic nie dalo. Co mozna w tej sytuacji zrobic? Czy to wina sprzetu? Co moze byc wadliwe (podejzewam mobo)? Jesli to jest mobo, to jakie byscie polecali (na razie S370, potem bedzie wiekszy upgrade) na wymiane? Dziekuje serdecznie za wszelkie odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Proponuję zacząc od Clear CMOS... Poza tym fixmbr z konsoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 miałem podobny problem po wgraniu biosu beta do mojego asusa p2b-f , bootował się na szczęście jeszcze z cd.....bo z hdd albo 3,5 nie dało rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 clear cmos juz sprawdzalem i nie dziala. Sprobuje update biosu i fixmbr. Ale skoro dysk byl formatowany to bootsektor rowniez - wiec po ponownej instalacji powinno byc dobrze - a nie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...