soska66 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 mam od cholery i jeszcze troche tabelek (cennikow) w pliku excelowskim... musze to wszystko przeniesc na strone....a dokladniej....program napisany w php ma sie odnosic do tych danych, uzywac ich przy obliczeniach itd.. czy mozecie mi poradzic, w jaki sposob najlepiej to zrobic?? i czy wogole jest jakis bezposredni sposob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Najprościej będzie excela wyeksportować do txt i z php sparsować. Jeśli chodzi o obsługę bezpośrednio to na phpclasses.org coś było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 no wlasnie planuje zrobic to jak mowisz - do txt i parsowac. jednak moge miec problem z pewnym elementem tych tabelek:) nie bede omawial o co chodzi:) interesowalaby mnie jakas bardziej bezposrednia metoda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btal Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Eksport z Excela do csv i: http://www.phpclasses.org/browse/file/2728.html lub Class: Structures_DataGrid_Renderer_XLS albo coś w ten deseń, poguglaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...