Grimlock Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Witam, Mam następujący problem, w panelu TT H12 padło mi elektroluminescencyjne podświetlenie LCD. Poza tym panel działa ok. Mierzy temperatury, reguluje prędkość wentyli, LCD działa, alarm i wszystkie tryby też. Panel jest po gwarancji, ale rozmawiałem z Cooling.pl bo tam go kupiłem. Niestety rozkładają ręce i nie mogą mi pomóc. Dystrybutor ma też mnie w głębokim poważaniu. Panel był zakupiony 30 kwietnia 2004, dostałem 12 miesięczną gwarancję. Z tego co się zorientowałem to różni dystrybutorzy dają inną gwarancję. Np. Komputronik.pl - 36 miesięcy, Sirius i Proline - 24 miesiące. W końcu olałem sprawę różnego okresu gwarancyjnego. Teraz szukam kogoś kto mi to w rozsądnej cenie naprawi EL. Na razie kontaktowałem się z "PC Center" w Koszalinie, ale nie dostałem odpowiedzi. Czy znacie dobrych elektroników Wawie, którzy mogliby naprawić podświetlenie ? Podejrzewam dużą czarną kostkę JS-1401A po prawej stronie. Nie nagrzewa się i nie wydaje niskiego dźwięku jak dawniej. Edytowane 4 Listopada 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 ...Czy znacie dobrych elektroników Wawie, którzy mogliby naprawić podświetlenie ? ... wiesz jak poszlo samo podswietlanie LCD to moze uderz do jakiegos serwisu tel. komorkowych - takiego gdzie bawia sie w wymiane diodek podswietlajacych wyswietlacze w telefonach - nawet jak nie naprawia to moze wymysla jakies rozwiazanie -> upchna gdzies ze 4-6 diodek SMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Hmm, problem w tym, że to podświetlenie elektroluminescencyjne. Pytałem w różnych miejscach, ale każdy rozkładał ręce. PC Center nie podejmą się naprawy. Dla mnie bez znaczenia, może być prowizorycznie zrobiony byle by działał jak dawniej. No nic nie tracę nadziei, panel kosztował sporo nie mam zamiaru szybko się poddawać. PS. Dzięki za przeniesienie tematu, nie chcący założyłem go w dyskach :wink: Edytowane 17 Lutego 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...