turczy Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Witam Kupiłem nowy sprzet DFI NV4 Ultra i załozyłem nowe łacze Dialog DSL1. Objaw: Uszkodzone pliki graficzne ściągane przez internet. Wyświetla się np 1/4 zdjęcia od góry, potem trochę śmieci, a niżej nic. Myślałem , że to wina podkręcania. Dałem load default w biosie, prime95 przez cały dzień nie wyrzucił ani jednego błędu, a problem pozostał. Pojawia się podczas oglądania stron www, ale także w plikach przesyłanych pocztą, grafiki z dysku wyświetlają się normalnie. Co może być przyczyną tych błędów? Może NV firewall? Jakieś pomysły... Bede wdzięczny za każdą sugestię poza format C: Aha system ma parę dni, zainstalowałem też Norton AV 2005. Wiec wirusa raczej nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Dziwny problem, pierwszy raz widzę. Tego nie rozumiem Wyświetla się np 1/4 zdjęcia od góry, potem trochę śmieci Jakich śmieci? Co mi przychodzi do głowy.. spróbuj zainstalować inną przeglądarkę, i sprawdzić czy w systemie nie brakuje Ci żadnych plików... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 nortona usun, zainstaluj nod32\antivir personal .. wylacz nv firewall zainstaluj opere Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GordonInc Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Miałem kiedyś podobny problem. O ile pamiętam to wszystko sprowadziło się, że po jakimś czasie grafika także zaczęła problemy robić i dopiero po dokładnych oględzinach z kolegą zauważyliśmy, że na płycie głównej dwa kondensatorki są wystrzelone. Może u Ciebie też jest problem z płytą główną? Albo zasilacz masz za słaby i na PCI już nie za bardzo starcza mocy, więc pojawiają się błędy w przekazie danych pomiędzy RAM a kartą sieciową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Sprawdź pamiątki +napięcia :|..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turczy Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 NV firewal powodował problemy po odinstalowaniu wszystko mineło, a łącze dostało kopa ze 2x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...