Skocz do zawartości
turczy

Problem Ze Zdjęciami I Nie Tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem nowy sprzet DFI NV4 Ultra i załozyłem nowe łacze Dialog DSL1.

Objaw: Uszkodzone pliki graficzne ściągane przez internet.

Wyświetla się np 1/4 zdjęcia od góry, potem trochę śmieci, a niżej nic. Myślałem , że to wina podkręcania. Dałem load default w biosie, prime95 przez cały dzień nie wyrzucił ani jednego błędu, a problem pozostał.

Pojawia się podczas oglądania stron www, ale także w plikach przesyłanych pocztą, grafiki z dysku wyświetlają się normalnie.

Co może być przyczyną tych błędów? Może NV firewall? Jakieś pomysły... Bede wdzięczny za każdą sugestię poza format C:

Aha system ma parę dni, zainstalowałem też Norton AV 2005. Wiec wirusa raczej nie mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny problem, pierwszy raz widzę. Tego nie rozumiem

Wyświetla się np 1/4 zdjęcia od góry, potem trochę śmieci

Jakich śmieci?

Co mi przychodzi do głowy.. spróbuj zainstalować inną przeglądarkę, i sprawdzić czy w systemie nie brakuje Ci żadnych plików...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś podobny problem. O ile pamiętam to wszystko sprowadziło się, że po jakimś czasie grafika także zaczęła problemy robić i dopiero po dokładnych oględzinach z kolegą zauważyliśmy, że na płycie głównej dwa kondensatorki są wystrzelone.

Może u Ciebie też jest problem z płytą główną? Albo zasilacz masz za słaby i na PCI już nie za bardzo starcza mocy, więc pojawiają się błędy w przekazie danych pomiędzy RAM a kartą sieciową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi