Skocz do zawartości
dziadek lucek

Czy Opłaca Sie Zmieniać Grafikę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam do was pytanie posiadam kompa takiego jak w opisie. Pomyslałem ze może by tak zmienic karte póki R9800PRO są jeszcze w cenie. Problem polega na tym iż jest to Radeon 9800PRO Saphire tylko że to jest ten ich pierwszy wypust. Taki pseudo PRO posiada on 128 pamięci na 128 bitowej szynie. Sporo było o nim w necie był tanszą alternatywą po między tym 256 bitowym.Jest to wersja BOX.Ma zamontowane chłodzenie Pentagrama miedziane ze świecącym wentylatorem z regulatorem obrotów. No i radiatorki na pamięciach. Nawet dośc dobrze sie kręci normalnie jest on taktowany 325/580. Po OC 400/680. Wszystko jak na razie na nim chodzi ale mysle przyszłościowo. Pomóżcie czy jest sens wymieniać te grafe.

Jeśli tak to na jaką X700 może coś Nvidi ?

Pozdrawiam :mur:

Edytowane przez dziadek lucek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek X700 jest wolniejszy (jest jak nie pro), a GF6600GT niewiele szybszy... jak już wymieniać to tylko na PCI-E i GF X800GTO...

Przeciez chlopak skastrowanego radka 9800 proc czyt. ma szyne pamieci 128 bit.

jego grafa ma wydajnosc na poziomi geforca 6600 czy radka X700 jak nie mniejszą.

Taki GF 6600 GT bedzie sporo wysajnijszy i taki X700 pro rowniez.

Mozna poszukać Geforca 6600 na DDR3 lub tez X700 z DDR3 ;)

różnica powinna być znacząca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co bym wziął za tą karte plus ok 200-250 zł.Więc nie wiem co ja moge sobie kupić.

1737518[/snapback]

a nie lepiej sprzedac płyte (~120zł) + procka (200zł) dołozyc 250zł i kupic

sempa 64 2600+/2800+/3000+

i Gigabyta K8ns ;)

Edytowane przez andrzejsnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi