Turkina Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Witam.Mam płytę Gigabyte GA-8I865P-G i nosze się z zamiarem zmiany dysku pytanie jest proste czy na tej płycie dysk SATA II będzie działał. Edytowane 4 Listopada 2005 przez Turkina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 1. google / manual od płyty - sprawdz czy ma sata2 2. takiego sata2 nie ma - wiec mozesz sobie taki dysk odpuścić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 1. google / manual od płyty - sprawdz czy ma sata2 2. takiego sata2 nie ma - wiec mozesz sobie taki dysk odpuścić 1737210[/snapback] Witam. Założyłem temat gdyż: 1.google g... mi dało,płyta ma SATA 1 a moje pytanie brzmi czy dysk SATA II będzie na niej działał 2.naprzykład tu http://sklep.benchmark.pl/katalog_3343.html Jeżeli google by coś dało nie zakładał bym tematu,natomiast odpowiedź google i niema takiego dysku raczej mało wnoszą do tematu.Myślę że Panu już dziękuję a czekam na bardziej konstruktywną poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 zabawa polega na tym że sata nie jest kompatybilna w przód (nie wiem jak z kompatybilnościa wstecz). nawet gwybu dysk zadziałał na sata2 to z predkościa sata1, wiec po co przepłacać za sata2?? a co do dziekowania... uznam że tego nie widziaęłm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) W planach mam zmianę płyty głównej więc dysk SATA II mnie interesuje,dlatego padło pytanie czy taki dysk będzie działał na mojej obecnej płycie. Natomiast najpierw szukałem potem zadałem pytanie więc kierowanie mnie na www.google pl raczej nie ma sensu. Edytowane 5 Listopada 2005 przez Turkina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...