tom i jerry Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Asus A8N-SLI Premium nForce4 SLI vs Microstar K8N SLI Diamond nForce4 SLI Poszukałem na forum dokładnie o tych płytach i niewiele znalazłem. Proszę użytkowników tych płyt o krótkie za i przeciw, a także o osiągi oc na w/w płytach. DFI nie wchodzi raczej w grę. Najbardziej zależy mi na opinii ludzi którzy używają tych dwóch płyt Asus i MSI. Pozdrawiam I proszę niebić nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Uzytkowników Diamonda trudno będzie znaleźć. Diamond vs. Platinum to niewielkie różnice: dodatkowy kontroler SATA RAID, karta wifi/bluetooth, aktywne chłodzenie mosfetów (kolejny źródło hałasu), wyższa cena. Overclockerski bios 5.06 jest wspólny dla Diamonda i Platinum MSI K8N SLI Platinum (piszę na podstawie swojego egzemplarza) plusy (kolejność przypadkowa): * SBLive24-bit zintegrowany * porty COM, LPT, IrDA itp * chipset tak umiejscowiony że nie ma problemów ze zmianą chłodzenia albo założeniem bloczka * brak problemów z htt > 300 * nie ma problemów z 1T dla pamięci > 250 MHz * nie jest kapryśna jak np. DFI -> nie ma humorów * .... OC na tej mobo masz w mojej sygnaturce minusy (kolejność przypadkowa): * hałaśliwy wentyl na chipsecie -> ale to chyba prawie norma na NF 4 :? * Vmem tylko do chyba 3,1V -> problem dla pamięci lubiących wysoki Vmem * Vcore do ok 1,55-1,57 -> dla niektórych może to być wada * .... Tego Premium nie znam Edytowane 4 Listopada 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...