qbaneoplus Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 hej własnie wycinam bok budy no wszystko ładnie pikni wiertareczką wywiercilem sobie otwor no i zaczołem wyzynarką ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m a mi blach prawie w zeby przywaliła no to ja zawzięty zawałołem kolege zeby mi to potrzymał no to on to trzyma blacha po czescie opoarta o ławke maszynaa w ruch i z nowu to samo szarpie tym jak oszalałe ale wyciołem tak 3 cm no i nie wiem czy ciąc dalej czy cos jest nie tak czy ja cos zle robie prosze o porade bo pasuje mi to dzis zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Jesli blacha jest jaka naprawde cieńka to i tak będzie szarpać, w innym wypadku trzeba blache sztywno przymocowac do czegos stabilnego-innej rady nie ma no chyba, zeby wymienic brzeszczot na taki z drobniejszymi ząbkami :] Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 czyli tak ma byc?? bo najbardziej sie boje o wyzynarkę bo pozyczylem od kolegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Jesli wszystko jest sztywno przymocowane do czegos naprawde stabilnego i w pobliżu miejsca cięcia (pod blachą) nie ma pustej przestrzeni to winna moze byc: zbyt cienka blacha i/lub niewlasciwy brzeszczot. Postaraj sie wszystko jak najsztywniej przymocowac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 no dobra wyciołem poszło nawet zdeka szarpało ale wyzynarka przezyla pozostały mi taki 3-5 mm niedocinki bo mam wzorek z ostrymi zakrętami ale nie chce juz wyzynarką ale raczej brzeszczotem to doszlifowac czy to dobre rozwiązanie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Pewnie-czemu nie? Twoja wola :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ja lubie sie bawic wyrzynarka i na samym poczatku tez mialem takie przygody - podlozylem takie klocki drewniane i deske pod blache i jechalem wyzynarka jak po masle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Polecam użyć również szlifierki kątowej-bardzo szybko i staranie. Trzeba jedynie troche wtrawy nabrać i mieć mocne łapy (albo opierać ją o udo i "iść całym ciałem") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 moze ciąłes tą blache brzeszczotem do drewna :lol: ja tam pamietam że troche trzęsło.. ale najwiekszy to robiło hałas.. musiałem napchac scierki do uszu i załozyc kaptur bo mie aż bebenki bolały :D jak naprawiałem okno w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 nie no brzeszczot był do metalu i sie spisał nawet dzis pomalowałem wsio na blek mat motipem i wsio ładnie wygląda jeszcze tylko pleksje musze załatwic no i uszczelke do okna w kształcie u nie wiecie gdzie moge dostac??. Jak to wszystko zrobie moge cie wziąsc za moj magiczny frąt nad ktorym spedze troszke czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Nie zastanawiales sie moze nad wstawieniem szkla zamiast plexy? Szlko ma wiele zalet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Daj jakies fotki może :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 no ale czytałem duzo na temat tego szkła i wnioskuje ze jest bardzo cięzkie moze sie nei rysuje ale łatwo sie stłuc moze. co do fotek to narazie prace trwaja i mam tylko fona z aparatem tagze narazie nie warto se psuc wzroku ps wie ktos gdzie moge dostac uszczeleke w kształcie U ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 ja u siebie nie dostąłem, ale w samochodowych słyszeli o takich, jak nie bedziesz mógłe jej załatwić, poszukaj w sklepach netwych, powinno coś być, a nie to kabel, przetnij wzdłuż i masz uszczelke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 no dobra uszczelke sobie załatwie no ale co z tym oknem?? szkło czy akryl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Ja jestem zwolennikiem szkla. Ja mam u siebie szklo od dwuch lat i jakos mi sie szybka nie stlukla. W dodadku szyba jest sztywna i bardziej dzwiekoszczelna od plexy. O zarysowaniu nie wspomne:] Acha szybke mozna tez fajnie wygrawerowac. Co do wagi to tez nie jest tak dokonca ze szklo jest strasznie ciezkie. 3mm mozna spokojnie przykleic np na silokon. Edytowane 6 Listopada 2005 przez tau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 no wsumie za szkło bym taniej zabulil bo by mi szklaz odzut jakis znalazł i by mu sie z 5 zł dało i sylikon mam hhehhe no to bedzie spx jeszcze mam dylemat z front panelem bo chce dac mu taki niespotykany wiatraczek no i musze na niego kułeczko wyciąc tzn jest takie małe z przycisku ale ja potrzebuje wieksze nei wiecie jak to wyciąc?? czym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja uzylem steropca 10cm Blachę tnie się raz a porządnie więc nie oszczędzalem Kupilem taki arkusz steropca i podlozylem pod blachę. Ciąłem blachę razem ze steropcem, kolega dociskał. Nic nie szarpało a brzegi prawie wogole niepostrzepione. ZMarnowalem steropiec za 10-20zł, ale nie mam problemów z wybitymi zebami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 ja nie zmarnowałem ani grosza i zęby tez mam.. wystarczy mocno i pewnie trzymać narzedzia w rece...:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 wie ktos gdzie moge dostac uszczeleke w kształcie U ??? To może jeszcze napisz skad jestes? W Warszawie na Pulawskiej na wysokosci ul. Dolnej jest sklep z wszelakimi wyrobami gumowymi, uszczelek U maja z 10 wielkosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaves Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 u kumpla wycinalem wyzynarka.. dla tego u siebie wycinalem nozycami do metalu zalezy jaki masz brzeszczot ale i tak nie osiagnie sie takiego efektu jak nozycami zastanawiam sie nad dremelkiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 ja swoje śmieszne kształty w boku wycinąłem wyżynarką trzymając ją w powietrzu a tu takie problemy 8O ja bym kombinował z posuwem i z brzeszotem, imo w tym leży problem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Ja dzisiej wyciolem okno z góry kontówką ( coś jak Dremel) i wyszło bez, żadnych zadrapań... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 jest sposób na wycinanie wyżynarka: wystarczy dodać jakaś skejke po obu stronach budy (jakieś 4mm na strone powinno byc w sam raz - ciać tak usztywnona blache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...