Skocz do zawartości
slaww

Jaki Monitor Lcd Do Filmów I Gier ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i mam pytanie dotyczace monitorów LCD.Mam zamiar taki zakupic i zastanawiam sie jaki wybrac chodzi mi o przekatne 17".Chcialbym zeby monitor ten nie kosztowal majatku i nadawal sie do gier FPP do filmow.Mam na oku 3 modele ktorych cena nie przekracza 1100 zl.Jezli ktos ma jakis egzemplarz z tych modeli co podam prosze o opinie czy nadaje sie do tych zastosowan co pisalem chodzi mi glownie o brak przy dynamicznych grach efektu smuzenia.Jesli ktos posiada jakis inny ciekawy model LCD do 1100 i jest z niego zadowolony to tez prosze o opinie.Wiec 3 modele wybrane przezemnie po kilku dniach czytaani recenzji itp to:

1. Belinea 101710C - 8ms -1062zl

2. AG Neovo F417 -12 ms -1019 zl

3. LG Flatron L1717S -12ms -1059zl

Edytowane przez slaww

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat mam belinee 101920C i powiem ze jestem bardzo zadowolony (do grania). Premium-pva robi swoje, smuzenie jest znikome, naprawde mozna komfotowo grac w fppki. Problemy sa gdy sa jakies kontrastowe barwy, wtedy widac na nich smugi, ale jest to do zaakceptowania. W porownaniu z 16ms (2letnim) NECiem na matrycy TN jaki mialem w domu to niebo a ziemia jezeli chodzi o smugi.

No i tak btw, to jest dzial o monitorach.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem w stanie załatwić SAMSUNGA 913V - nóweczk za 1250 zł + przesyłka ( możliwość faktury :P )

NOWIUŚKA 19 calóweczka :)

:blink:

Ale co to za wyczyn?

pierwszy z brzegu, jeden z drozszych sklep internetowy:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18393

1249zl

Pomijam fakt ze to najslabsza 19stka samsunga, na przestarzalej matrycy TN ktora nie jest najlepsza do gier (zdecydowanie gorsza niz pva z dopalaczem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi