Sims0nek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Tak jak w temacie do tego typu programów jaki będzie lepszy procesor ? Intel czy Amd ? Aha i Karta graficzna która bedzie bez problemów radziła sobie z takimi programami bo mam mało kaski :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Procek to jakić Pentium serii 600 lub 800, ewentualnie Celeron-M. Karta graficzna to już wedle uznania ;) Ile masz właściwie na to kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Wlasnie mało 1600zł maksymalnie na całą skrzynke... wezdzcie mi znajdzcie jakis zestaw za tą kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 stary, przedewszystkim ram... i tu może zabloeć bo minimum 1GB :( Proca polecam P4 z HT, grafa dowolna >GF4Ti, chyba ze robisz coś wypaśnego... nie masz szans sie zmiescic w tej kasie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Jaki konkretnie ACAD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Nie wiem jak dokladnie ale chodzi o programy do tworzenia rysunków tzn dla architekta. :) zlorzylem cos takiego: DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 386zl Modecom Digital - srebrno-biała - bez zasilacza 118zl Epox EP-8KDA3I nVidia nForce3 250 265zl Zasilacz do obudowy Tagan 330W - PFC 199zl AMD Sempron 2600+ BOX (Socket 754, 64-bit) 285zl Samsung SpinPoint 160 GB (8MB cache, Serial ATA II) 353zl Radeon 9550 Gigabyte GV-R955128D 128 MB DDR DVI + TV (128-bit) bulk 241zl razem 1850zl trzeba cos z tego odchudzic tylko co ? Zasilacza prosze nie zmieniac jak ma byc porządny to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Może lepiej zmodernizować to co masz na stanie ? Bo z tego co widze to , "zamienił stryjek siekierke na kijek" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Stary komputer brata to pentium celeron 300mhz.... mam dalej wymieniać ? CO tam mozna zmodernizowac ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Więc tak: Po pierwsze: im więcej RAM tym lepiej, zwłaszcza do wczytywania większej ilości ryunków na raz oraz pracy model-papier. Z tym że 1GB spokojnie starcza. W zasadzie nawet 512 jest OK, ale do innych aplikacji bardziej pamięciożernych np. do modelowania przestrzennego np. Inventor, 1GB to minimum. Po drugie: procek lepszy byłby Pentium, ale ten Sempron też spokojnie starczy. Po trzecie: grafa powinna zapewniać pełną obsługę Open GL. W praktyce do ACADA wystacza każda karta nawet GF2MX200 byle 128 bit. Przy czym tu cały czas mowa o ACAD. Bo jeśli chodzi o jakies specjalistyczne narzędzia architektoniczne, to nie wiem. Natomiast jeśli chodzi o ACAD-a to prawde powiedziawszy te wymagania nie są bardzo wyśrubowane. Jedynie ważne zeby było jak najwięcej RAM-u. EDIT: Na Celku 300 spokojnie pójdzie ACAD 2000. Minimum 128MB RAM-u. No ale kto by teraz chciał robić na dwutysiączce... Chociaż ja miło wspominam. Edytowane 4 Listopada 2005 przez Prodigal Son Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ok juz mam sprzęt mysle ze z powodzeniem do ogladania filmów internetu acadu mp3 wystarczy no i nieraz w Medal of Honor POgrac ;) A oto on: Sempron 2500+ box Epox 8kda3l 2x 512 ddr Geil cl 2.5 160gb Samsung Sata tagan 330watt radeon 9500 Saphire 128bit obudowa Colorsit. razem 1750zł Moze być taki sprzęt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Spokojnie starczy. Nawet do Medal of Honor :D Żeby nie być gołosłownym, wymagania ACAD 2006. Oczywiście wymagania wersji rozszerzonych funkcjonalnie jak np. Mechanical czy Mechanical Desktop (z resztą i tak występują w pakiecie) są wyższe, ale do architektury nie są potrzebne. PS. Zalecane 512MB RAM wystarcza, ale (powtarzam się...) jak w każdej takiej aplikacji -im więcej, tym lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Zamiast ATI poleciłbym grafike NVIDII, można zmodować RivaTunerem na Quadro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Mam dość Nvidi dlamnie to [ciach!]iana Firma ! Była dobra do czasu kiedy robila gf 4ti potem urwałem sie w jej produktach i niechce do nich wracać. Chodz mam Fx 5200... to co z tego ze ma 500mhz na pamieciach jesli jest tak [ciach!]iana jak ... nie mam porówniana to takiego [ciach!]a. Edytowane 4 Listopada 2005 przez Sims0nek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Mam dość Nvidi dlamnie to [ciach!]iana Firma ! Była dobra do czasu kiedy robila gf 4ti potem urwałem sie w jej produktach i niechce do nich wracać. Chodz mam Fx 5200... to co z tego ze ma 500mhz na pamieciach jesli jest tak [ciach!]iana jak ... nie mam porówniana to takiego [ciach!]a. 1737497[/snapback] Akurat FX'y to była porażka... Ale seria 6xxx i 7 jest naprawde user friendly i nie taka szajsowasta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) jak nie bedzie rysowal w 3d ani robil wizualizacji to po kiegu mu jakas wypasna grafa, full to juz bedzie radeon x800, wazne zeby wrzucic duzo ramu , ja tam bym dawal ze 2gb, cpu amd najlepiej opteron 144 ale tez spokojnie styknie venice 3ghz, dysk jakis szybki i co bardzo wazne porzadny ale to naprawde porzadny monitor. dodam ze na moim sprzecie (amd) ac2k6 smiga ladnie, korzystam tylko z 2d. Edytowane 4 Listopada 2005 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ano właśnie. Przesadzacie z tą grafą. Jak pisałem GF2MX200 spokojnie starcza, byle 128 bit. Co więcej przez dwa lata pracowałem na Rivie TNT M64, i szczerze powiedziawszy też było OK, jedynie przy obrotach 3D się cięło. Można było to przeboleć. 2GB RAM do ACAD-a to też przesada. Mam co prawda tyle w pracy, ale pracuje też na Inventorze, i do niego to już nie przesada (zalecane 1 - 3,5GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Chyba najtańszy z aktualnie dostępnych GeForce'ów to 5200 kosztujący za 128MB 128-Bit około 160 złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ja bym wolał już radka 9200, lub GF 3 Ti.. (GF za <100zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...