kozayeaa Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 tak jak w temacie .... nie wiem jaki kupic dysk ATA bo mam starą płytę a mało jest tematów takich .... (wszystkie SATA) . Moja Płyta to ECS P4S5A ..... A i jeszcze jedno gdzieś słyszałem że na starszych płytach może nie czytać całej pojemności dysku .. ?? czy to prawda ???? że moge miec np. 100gb zamiast 200gb ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Na niektórych mobo się zdarza, że widać podajrze maksymalnie 138GB. A jeśli coś będzie nie tak z dyskiem do kup kontroler pod PCI i olej płytę główną :D Jeśli 200GB to Samsung. Jeśli 160GB to Segate 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 no to czasem tak widać bo brak SP1 (chyba) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ja mam 160 GB Samsunga (tego z sygnaturki) - jest szybki, cichy i sie niegrzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozayeaa Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 no dobra więc mam 2 mozliwosci (pominmy firme dysku): 1. Dysk na ATA który będzie działał ale jak będzie miał np. 200GB moze nie byc widoczna cała pojemność przez moją płytę.... i wtedy żeby wyczytywał całośc potrzebne jest .......... własnie nie wiem 2. i DySk SATA tylko wtedy potrzebny jest jakis kontroler (ile takie coś kosztuje) i czy sa potrzebne dostakowe programy jakies ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...