merdok87 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Mój config to: Athlon Xp Barton 2800+@3200+ Abit NF7-S v2.0 GALAXT GF 6600GT 2x512 DUAL DDR 400 Maxtor 80GB SATA nagrywarka CD-RW nagrywarka DVD-RW Zasilacz Modecom 300W Napięcia wynoszą: +3,3 3,26 +5 4,95 +12 11,80 Jak dokupiłem RAM to zauważyłem, że: -Spadek wydajności w 3Dmark okolo 6500 pkt, a po odłączeniu jednej kości ram i napędu wynik wynosi ponad 8500 pkt -po jakimś czasie grania wyskakują artefakty oraz zawieszenie całego kompa na około 20 sekund po czym znowu codzi normalnie -gdy wyłączam komputer wyskakuje BLUE SCREEN Z wiązku z tym planuje wymienić zasialcz na taki: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19656 Czy jest to dobry wybór ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) To mozliwe ale Po pierwsze: Jaki ten modecom co go masz? GTF czy FEEL? Po drugie: Sprawdz osobno ta kosc ramu co dokupiles- moze jest walnieta Po trzecie usun zdublowany temat bo dostaniesz % ;) Ten modecom z komputronika uciagnie spokojne Edytowane 4 Listopada 2005 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Po pierwsze to napisałeś dwa identyczne tematy, a za to są karne %. Po drugie czym mierzyłeś napięcia??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merdok87 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Aktualenie mam jakiś zasilacz który poprostu byl w obudowie jak ją kupowałem!! Opcja że kość jest walnięta raczej odpada w z gry, gdyż już też tak myslałem i testowałem kości programem !! Napięcie mierze w everescie !! Dla mnie coś te napięcia są jakieś za niskie !! Przykładowo jak porównywałem z kolega to on mial na +3,3 3,32 +5 5,02 +12 12,05 ! Troche mnie to niepokoi PS: napisałem do moderatora żeby usunął zdublowany temat :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Napięcia mieży sie miernikiem.... Sam oststnio mierzyłem i to wcale nie jest taki trudne.... Nie zmierzyłem tylko 3.3V bo za bardzo nie miałem gdzie. Uważaj bo za programy też dostaniesz %. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Aktualenie mam jakiś zasilacz który poprostu byl w obudowie jak ją kupowałem!! Opcja że kość jest walnięta raczej odpada w z gry, gdyż już też tak myslałem i testowałem kości programem !! Napięcie mierze w everescie !! Dla mnie coś te napięcia są jakieś za niskie !! Przykładowo jak porównywałem z kolega to on mial na +3,3 3,32 +5 5,02 +12 12,05 ! Troche mnie to niepokoi PS: napisałem do moderatora żeby usunął zdublowany temat :rolleyes: 1737995[/snapback] Takie napięcia to sobie możesz o kant d*** rozbić, setki razy na tym forum mówione było: "napięcia mierzy się miernikiem" - widocznie nie dociera jeszcze... Kup człowieku miernik i dopiero będziemy rozmawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Takie napięcia to sobie możesz o kant d*** rozbić, setki razy na tym forum mówione było: "napięcia mierzy się miernikiem" - widocznie nie dociera jeszcze... Kup człowieku miernik i dopiero będziemy rozmawiać. 1738302[/snapback] bez bulwersacji :D On jest jeszcze "nowy" ;) dajcie mu spokój ale częściowo masz racje, mógł się wysilić i poszukać ciutkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Kup lepiej Chieftec 360W (HPC-360-302DF), bedzie w 100% wydajny do twojego konfigu a kosztuje 40 zł drożej czyli da radę tyle dodać aby spać spokojnie. Chieftec 360W (HPC-360-302DF) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merdok87 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Kupiłem ten zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0 PFC !! Teraz wszysto ładnie chodzi !! Zero problemów z zawieszaniem czy grafiką w grach !! Jest naprawdę cichy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 ze tak powiem: sory Borys... wtopiles z PSU, mogles kupic lepszy za pare zl wiecej , Twoja strata - generalnie nie pakowalbym sie w dzisiejszych czasach w PSU o mocy mniejszej niz 400W , szczegolnie widzac Twoj sprzet jaki podales w topicu . Bezsensowny wydatek, a jak za pare m-cy bedziesz chcial zmieniac cokolwiek na cokolwiek mocniejszego, to komp powie Ci : " daj mi wiecej papu" . pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...