artois Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Witam:) Pokrótce wyjaśnię sytuację. Około miesiąca temu zakupiłem w/w dysk zachęcony jego dobrymi osiągami. Posiadam MOBO Abit NF7-S, w/w dysk podpiąłem jako 2 tj slave na taśmie IDE1. Jako master mam podpięty dysk WD 80GB 8MB cache. Na początku zaskoczyła mnie jedna rzecz transfer pomiędzy dyskami nie przekraczał na oko 8 MB/s co wydało mi sie dziwnie mało. Do wczoraj wszystko było oki. Wieczorkiem wystąpił restart kompa /dziwne nigdy mi sie to nie zdarzyło, gdyż w sumie części mam nie najgorsze - zasilacz 420W Chiefec-a. Po restarcie patrze nie mam 2 partycji :( Myślę dysk mi padł. Zrobiłem restarta i co mi sie pierwsze rzuciło w oczy to to, że jeszcze podczas wczytywania Windows-a /wykrywanie dysków w BIOSIE mam na Auto/ dałbym sobie głowe uciąć że w tej tabelce na rozruchu kompa miałem u obu dysków wpisane LBA a tu patrze i w Samsungu mam jakieś coś na Ch**** nie pamiętam co. Samo mi się zmieniło!!! Partycji nie ma w Total Commanderze. Dysk w systemie jest widoczny jedynie w Narzędziach Administracyjnych jako obszar nie podzielony na partycje <cry>. Nic. Odpalam Partition Magica i tu znowu zong! wyskakuje mi komunikat: Error #90 EZ -Drive has been detected on drive 1 but EZ- Drive is corrupt. Run the EZ-Drive setup diskette to correct this problem. For EZ-Drive support contact your EZ-Drive provider Pal licho dysk - jest na gwarancji ale szkoda mi danych tym bardziej, że mam tam prace licencjacką kumpla do poprawy, muzyke i inne. Co mi radzicie zrobić? Jest szansa coś "zreperować"?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...