punto_krak Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Witam. Mam pewien problem :) Chciałbym dowiedzieć się jaka jest temperatura mojej karty. Karta: jak w temacie, a dokładniej to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68953336 tylko że zmodowana na 16 potoków i 6 Vertex Shaderow Podobno karty z serii 68xx mają wbudowane czujniki, Płyta: Gigabyte Ga 7N-400 W programie Aida32 mam takie temperatury: płyta główna - 28C Procesor - 48C Aux - 34C Takie same temperatury pokazuje mi SpeedFan i SiSoft Sandra Jeżeli Aux to temp mojej karty to czy nie jest za niska?????? A jeżeli Aux to nie jest moja karta graficzna to w takim razie co to jest????? Aha: po trzech cyklach 3DMark 05 (odpowiednio): 34, 51, 34 Edytowane 4 Listopada 2005 przez punto_krak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 W sterownikach masz zakladke z temperaturami - mozesz takze uaktywnic monitoring temperatur w riva tunerze poprzez Target adapter ->Customize==>Hardware monitoring ==> Setup-> Core temperature i zaznaczyc show in tray, a nastepnie nacisnac przycisk recording Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punto_krak Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Nie mam w RivaTunerze - Core Temperature. również nie mam w sterownikach tej zakładki!! Nie wiem - może moja karta jest jakaś dziwna i nie ma mierzenia temperatury?? Wersja sterowników: 81.85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 To może na cd masz jakiś dodatkwy program. Sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punto_krak Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 na płycie nie mam żadnego programu do tego. wgrałem sobie nawet sterowniki 77.72 szukałem na stronie aopen, ale nic nie piszą. moze ta karta nie ma takiego czujnika???? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punto_krak Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Oki. Chyba znalazłem sposób. Musiałem zainstalować Motherboard Monito. Tam dopiero ukazała się temperatura - jak myślę - karty graficznej - ponieważ wynosi ona 74 C. Po trzech pełnych testach 3DMark 05 podniosła się do 76 C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Oki. Chyba znalazłem sposób. Musiałem zainstalować Motherboard Monito. Tam dopiero ukazała się temperatura - jak myślę - karty graficznej - ponieważ wynosi ona 74 C. Po trzech pełnych testach 3DMark 05 podniosła się do 76 C. 1738350[/snapback] To raczej nie jest temperatura karty, bo za mało się podniosła...Jeżeli w zakładce sterowników nie masz czegos takiego to znaczy ze w BIOSie karty masz zablokowany czujnik, ale mozna go bez problemu odblokować np. edytując bios programem Nvidia bios modifier :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punto_krak Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 W programie nVidia Bios modifier jest zakładka TERMOSENSOR AND TIMINGS. Wczytałem BIOS z karty i niestety nie mogę na tej zakładce uaktywnić opcji "TEMPERATURE SENSOR ACTIVATION FOR 6200/6600 SERIES CARDS" A moja karta to 6800 LE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...