szybel Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Witam Mam problem. Mam 2 płyty i żżadna z nich nie działa.Sprawdzałem już prawie wszystkie mozliwe komponenty za wyjatkiem procesora. Komputer sie odpala, chociaż nie zawsze.Podczas właczania potrafi sam sie restartować.Odpala się do momentu sprawdzania dysków. Wczesniej sprawdza pamięc ram(zreszta z błedami).Podczas prób wejścia do pokazuje sie pusty czarny ekran. Diody testujace znajdujace sie na płycie daja pokazują rózne błędy. Najczęstszym pokazywanym błedem jest wina procka. Mimo wszystko komputer się odpala. Czy może być to wina procka?? Na drugiej płycie można wejść do biosu ale komputer i tak się nie odpalał. Inne komponenty takie jak dysk , ram , karta graficzna czy zasilacz były wymieniane na inne z takim samym skutkiem. Jaka więc może być przyczyna tego dziwnego zachowania? Czy mam zepsute 2 płyty główne czy może coś jest z prockiem nie tak? Dziekuję z góry za wszelką pomoc. Pozdrawiam Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 moze plyta ci tego proca nie obsluguje. Mialem kiedys podobnie z baleronem 300A. Wlozylem w plyte ktora az tak duzego balerona nie obslugiwala i sie wieszal przy testowaniu ramu irozne wzorki pokazywal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybel Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Obie płyty obsługują ten procek. Jedna obsługiwała od 2 lat i wsystko działało a jesli chodzi o druga to w manualu pisało że obsługuje więc moge miec nadzieję że się nie pomylili;) dzięki pozdrawiam Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Stawiam na procka najprawdopodobnie jest walnięty.Proponuje skombinować innego i odpalić go na płytach. Edytowane 5 Listopada 2005 przez durek5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybel Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 W takim razie jak to jest mozliwe że komp odpala sie, sprawdza ram. Czy to mozliwe aby komputer ruszył majac uszkodzonego procka? Jak mogę sprawdzić czy płyty są dobre nie mając dodatkowego procka? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 no ja mialem kiedys atlona z ukruszonym rdzeniem. Niby sie wlaczal komp ale sie wieszal przy botowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...