Skocz do zawartości
Wiewiór81

Jakie Chłodzenie Na Radka 9800 Pro?

Rekomendowane odpowiedzi

najlepiej to wc :D ale pewwnie nie chce ci sie z ty barać, więc z AC lepszy chociaż droższy byłby jakiś pentagram np ---> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69200689 lub http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69201081 + jeszcze jakieś radiatoki na pamięci. Tylko nigdzie tam nie pisze czy bedzie to pod radka pasować :angry: Masz zamiar jakieś ostre OC robić na tym radku :> ?

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz zamiar jakieś ostre OC robić na tym radku :> ?

Ostre nie, bo jeszcze nie bardzo się na tym znam, a nie chcę uszkodzić karty... ale jak mam zaczynać się uczyć, to z jakimś sensownym chłodzeniem - na razie mam standardowe + założone zalmanowe radiatorki na pamięci :)

Dzięki za odpowiedzi, mam już mniej więcej zarys, w co celować :)

pzdr, WR81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak naprawde to nie wiadomo czy to z winy silencera te karty padaly czy tez byla to wina uzytkownikow, ja mialem takiego silencera na swoim radku, ktory sie sfajczyl - co bylo przyczyna, nie wiem ale wolalem nie ryzykowac i teraz mam zalmana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pentagrama xc-80 AlCu. potwierdzam - w zupelnosci starcza. przy max obrotach radiator nawet nie jest cieply [przy mniejszych nie probowalem, bo i tak zaglusza go reszta kompa]. w zestawie dostajesz 8 radiatorow na BGA, kontroler obrotow i rozgaleziacz molex'a.

Edytowane przez x3n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem wczoraj Aerocool VM-101 (na Sapphire 9800 Pro, niepodkręcony, radiatorów na pamięciach nie mam) i, zgodnie z twierdzeniem producenta, wystarcza. Nie miałem za dużo czasu, więc na razie poszedł 3D Mark 2003 (demo & benchmark) + godzina w CS:S. Heatpipe'y się mocno rozgrzały (ale nie na tyle, żeby nie dało się palucha utrzymać), ale z grafiką żadnych problemów. Co do przeciągu, to z przodu jest wciągająca 80-tka, z tyłu Akasa 120 (obydwa zwolnione) no i Freezer 4 jeszcze ciągnie znad VM-101 i dmucha do góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ARCTIC COOLING Silencer lub Zalman VF700-Cu

Pentagrami to niezłe podróbki wyrobów Zalmana i faktycznie wam powiem, że z wydajnością do Zalmana jeszcze im troochę brakuje.

Z pasywnego to AeroCool VM-102 sobie poradzi spokojnie tylko musisz mieć jakieś wentyle tworzące przewiew w budzie.

PS. Ciekawe czemu nie podrabiają Arctic Coolinga :) (boją się pewnie opatentowanych zastosowań).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja już wogóle nie wiem czym chłodzić mojego R9800pro :/ Każdy mówi kup to, tamto lub owamto bo to jest takie lub owakie i nie warto kupywać tamtego lub owamtego (nieźle poplątałem ale osoba inteligentna będzie wiedziała o co chodzi :P). Mnie interesuje ARCTIC COOLING VGA Silencer+DHES SystemSILENT REV3

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71046921

ale podobno ale zasłaniając całą kartę powoduje przegrzewanie się pozostałych elementów.

A nie marzy mi się kupno nowje karty bo stara sięspaliła :/

Chcę kupić dobre chłodzenie ale o OC nie ma mowy !

Konkrety ludzie konkrety !

Edytowane przez Tomkov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz konkrety? prosze bardzo:

pentagram alcu za okolo 60 pln lub jesli mozesz dolozyc jeszcze okolo 30 pln to zalman 700 (oba wygladaja bardzo podbnie)

bardziej konkretnie sie juz nie da

a co do silencera: nikt na 100% nie udowodnil ze radki padaja z tym chlodzeniem ale nikt tez tego na 100% nie wykluczyl... wydaje mi sie zepiej zaplacic troche wiecej i nie byc kolejnym testerem silencera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi