emre Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Stoją sobie w jednym pokoju 3 komputery spięte w sieć przez huba. Wszystko przynajmniej teoretycznie hula na 100Mbit. Kable pomiędzy komputerami a hubem są nie dłuższe niż 5 metrów. Adresy IP są przydzielone statycznie z puli 192.168.0.x Dlaczego w grach niektórych grach sieciowych: np. Europa Universalis: Mroczne Wieki, po chwili gry wyskakuje komunikat opóźnienie sieciowe??? Niektóre gry po takim komunikacie są przerywane inne nie, wystarczy kliknąć na napraw/ignoruj. W Fifie oraz Unrealu czegoś takiego ma??? Jak się tego pozbyć??? To jakiś defekt sieci??? Proszę o pomoc... bo niezbyt się znam na sieciach komputerowych! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 czy aby napewno jest 100 ? to znaczy czy kable sa zarobione w standardzie ( kolorki odpowiednio ) sprawdz czy wymiana plikow pomiedzy tymi kompami osiaga przynajmniej 5 0 ( skoro 100 to spokojnie powinien wyrabiac 50% ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Na stówę wszystko działa na 100Mbit. Kable są na pewno dobrze zarobione!!! Transfer między kompami to max jakieś 25% pasma. W czym tkwi więc problem. Dodam jeszcze, że wcześniej miałem podobny problem z 2 komputerami podłączonymi skrosowanym kablem 10Mbitowym. Też w niektórych grach wyskakiwało opóźnienie sieciowe :-(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Ech... Złe kable? Uszkodzone sieciówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 moze zasilacz w ktoryms? mialem tkai przypadek ze komp byl stabilny w p95 i goldmemory a 9 na 10 pakietow szlo w pizdu i to na wszystkich kompach po wymianie zasilacza problem zniknal. wydaje mi sie ze stara zasilka bez pfc dawala zle cos fi (cokolwiek by to nie bylo) ktore szkodzilo switchowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Czyli na pewno jest to problem sprzętowy?!? W takim razie raz jeszcze wszystko przeglądnę!!! Może faktycznie na coś nie zwróciłem uwagi. @ [hS.4f] Logan: Też mam zasiłkę bez PFC :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 miedzy moze a napewno spora roznica:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...